Kuka olisi paras liikekumppanisi?

Liiketoiminnassa, kuten arkielämässä, on aikoja, jolloin tietyt persoonallisuudet kohtaavat. Ja mikä olisikaan parempi tapa tutkia persoonallisuuksien välisiä eroja kuin viitata hahmoon, joka kävi läpi melkoisen identiteettikriisin silmiemme edessä?

Niille, joilla ei ole vielä ollut mahdollisuutta nähdä TV-sarjaa Breaking Bad, sinun pitäisi tietää, että sen tarina keskittyy päähenkilön Walter Whiten ympärille, joka syöpädiagnoosin jälkeen muuttuu alteregokseen Heisenbergiksi, huumeparoniksi ja pahamaineiseksi rikollisjohtajaksi.

Tämä muutos paljastaa kokonaan uuden persoonallisuuden, joka on yllättäen hyvin luonnollista hahmolle. Yleisö jopa ihmettelee, eikö Heisenberg todellakaan ole Walterin todellisen luonteen ruumiillistuma, joka lopulta onnistuu esiin…

Tämä tuo esiin seuraavan kysymyksen: syntyvätkö johtajat tällä tavalla vai ovatko he taottu? Oliko Walter aina vakuuttava johtaja, vai muuttiko konteksti häntä… tai vähän molempia? Katsotaanpa tarkemmin!

Kaikille, jotka ovat sarjan faneja, on erittäin helppoa erottaa nämä kaksi persoonallisuutta toisistaan. Professori Walter White on yksinkertainen, mutta nerokas, keskimääräinen henkilö, jolla on rauhoittava ja lempeä käytös, kun taas hänen alias Heisenberg on se, mitä rikollisjohtajalta odotetaan: mies, joka on hallinnut manipuloinnin taidon, jolla on hallitsevin asenne. .

Heidän kokemuksensa liikekumppanina

Kun tarkastelet Walter Whiten kokemusta liikekumppanina, huomaat nopeasti, että hän kävelee pois yrityksestä, jonka perustamiseen hän auttoi, vain katumaan ja katumaan, kun hän ymmärtää, että se on valtava menestys. Toisaalta Heisenberg ei anna astua itseensä sekuntiakaan!

Ihannetapauksessa, minkä haluaisit nähdä rinnallasi organisaatiossasi? No… valinta hiljaisen yhteistyökumppanin ja häikäilemättömän tappajan välillä on melko ilmeinen – joten käytetään Heisenbergiä sen sijaan vertauskuvana (jopa liioittelua!) näiden kahden entiteetin hallitsevammille persoonallisuuksille.

Arvioidaan vaihtoehtojamme:

Walter Whiten anatomia

Persoonallisuuden kannalta on selvää, että Walter pärjäisi paremmin apukumppanina, liikekumppanina, joka pyrkii välttämään vastakkainasettelua, jolla on keskinkertainen suorituskyky ja jonka huomaamaton läsnäolo voitaisiin usein jättää huomiotta.

Vaikka läheiset pitävät häntä hyvin, hänen taipumus antaa asioiden luisua ja samalla turhautumista tarkoittaa, että hän on itse asiassa tikittävä aikapommi.

Heisenbergin syntyminen

Jos vaikutusvalta, vahva persoonallisuus ja kyky ottaa vastuu ovat ominaisuuksia, joita etsit liiketoiminnasta, voit valita Heinsenbergin. Hän kieltäytyy saamasta kieltäytymistä, delegoi tehtäviä (samalla kun hänellä on erittäin korkeat odotukset tehokkaasta ja hyvin tehdystä työstä) ja hänellä on kunnianhimoisimmat tavoitteet.

Mutta jos olet joskus halunnut toivottaa uuden työntekijän tervetulleeksi luomalla miellyttävän ympäristön – sinun tulee tietää, että Heinsenberg ei välttämättä ole synergiasta eniten kiinnostunut…

Itse asiassa hänen suorastaan ​​uhkaava hahmonsa antaa kokonaan uuden ulottuvuuden vaikeiden persoonallisuuksien käsittelemiseen työssä! Todiste on, että hänen tekniikkansa työntekijöidensä uskollisuuden lisäämiseksi on olla melko uhkaava asenne sen sijaan, että he vahvistaisivat heitä. Mutta jos annat hänelle tehtävän, voit olla varma, että se suoritetaan… mutta älä kysy häneltä, kuinka hän teki sen.

Liikekumppanin valinta riippuu myös SINUSTA

Kyllä, kyllä ​​– sinä! Ennen kuin aloitat liikekumppanin valinnan, sinun on ensin oltava tietoinen siitä, millainen henkilö olet ja millainen persoonallisuus sinulla ja tiimilläsi olet, jotta voit määrittää, sopiiko ehdokas yhteen. harmonisesti muodostamasi ryhmän kanssa.

Ehkä olet enemmän perinteisen tyyppinen lähestymistapasi; tässä tapauksessa Heisenberg voi aiheuttaa vain tärkeitä persoonallisuuksia teidän välillänne. Jos olet se, joka tykkää olla projektin kärjessä, etulinjassa, se joka tekee lopulliset päätökset, niin on täysin mahdollista, että Walter Whiten luonne antaa sisäisen johtajasi nousta esiin ilman liiallista kitkaa. . Joten muista tuntea oma persoonallisuutesi sekä se, mitä etsit liikekumppaneistasi, ja määritä näiden kahden elementin yhteensopivuus.

Liikekumppani ja organisaatiokulttuuri

Vaikka Walter White ja Heisenberg edustavat spektrin ehdotonta ääripäätä, on silti luultavasti yksi, joka sopisi paremmin organisaatiokulttuuriisi.

Tarjoaako yrityksesi esimerkiksi virikkeitä haasteita, mahdollisuuksia ottaa riskejä ja paljon vapautta? Vai tarjoaako se vahvan työturvan ja vakauden? Onko työntekijöiden hyvinvointi yksi tärkeimmistä huolenaiheista vai onko suorituskyky sinulle tärkein tekijä? Ja työpaikka – virallinen vai epävirallinen?

Tietenkin, jos yrityksesi on erittäin kilpailukykyinen ja siinä on kilpailuhenkinen ilmapiiri, en usko, että Walter White selviäisi siitä – vaikka Heinsenberg todennäköisesti selviäisi. On myös pohdittava kysymys johtajan rohkeudesta, ja olkaamme rehellisiä, Walter White ei saisi paljon pisteitä tässä kategoriassa.

Muista siis ottaa yrityskulttuuri huomioon ennen liikekumppanin valintaa. Tarkemmin sanottuna tämä tarkoittaa arvojen ja uskomusten tunnistamista, työympäristön tyyppiä, asiakaspalvelun laatua ja työmenetelmiä, muutamia näkökohtia mainitakseni.

Mitä parempi järjestely, sitä todennäköisemmin työntekijä haluaa jäädä kanssasi pitkäksi aikaa.

Paljasta totuus

On selvää, että valinta Walter Whiten ja Heisenbergin välillä on enemmän tai vähemmän temppukysymys, ytimessä. Vaikka he ovat saman henkilön kaksi puoliskoa, perimmäinen kysymys on, kumpi heistä on hallitseva persoonallisuus? Missä suhteessa hän tuntuu luonnollisemmalta, lähempänä todellista persoonallisuuttaan? Tukahdutettiinko Walter Whiten todellista luonnetta vuosikymmeniä, jotta hänen luontainen potentiaali lopulta ilmeni Heisenbergin kautta?

Te kaikki, jotka olette valinneet varovaisen tien liikekumppaniksi, ehkä näette myös hänen todellisen persoonallisuutensa hetken kuluttua! Emme voi olla todellista persoonallisuuttamme vastaan ​​kovin pitkään.

Yksinkertainen persoonallisuustesti ennen lopullista päätöstä antaisi varmasti mahdollisuuden havaita piilotetut ”Heisenbergin juonet”, jotka lopulta paljastavat itsensä. Toinen syy olla luottamatta liikaa ensivaikutelmaan!

Viime kädessä on aina otettava huomioon monia tekijöitä ennen liikekumppanin valintaa. Tavoitteena on mahdollisimman paljon ymmärtää edessäsi olevaa henkilöä, syitä, jotka ajavat hänet motivaatioon ja toimintaan. Toisaalta on yhtä tärkeää tuntea itsesi, omat luonnolliset taipumuksesi sekä organisaatiokulttuurisi yhteensopivuuden määrittämiseksi. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin välttää olettamusta, että olet pinnallisen tiedon perusteella ymmärtänyt kaiken, mitä ihmisestä on tiedettävä. Walter White sisältää selvästi lisäulottuvuuden, joka ylittää kaikki odotuksemme.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *