Kuinka virtaviivaistaa baaritoimintaa työvoimapulan kompensoimiseksi

Työvoiman rekrytointivaikeudet ja toimitusketjuongelmat ovat pakottaneet baarit pohtimaan perinteisiä toimintamallejaan.

Ravintola-ala on kärsinyt kovasti, ja monet baarit ja yökerhot ovat kamppailleet rekrytoidakseen tarpeeksi henkilökuntaa toimiakseen täydellä kapasiteetilla. Itse asiassa yli 81 000 työpaikkaa on menetetty tällä edelleen vaikeuksissa olevalla alalla Kanadan tilastokeskuksen mukaan.

Baarien omistajat joutuvat nykyään tehostamaan toimintaansa heikentämättä palvelun laatua tai nostamatta toimintakustannuksia.

Strategiat baaritoimintojen tehostamiseksi

Valmista cocktaileja erissä

Suosituimpien cocktailin ainesosien esisekoittaminen suurissa erissä etukäteen voi olla tehokas strategia työntekijöiden paineiden vähentämiseksi ruuhka-aikoina, mutta se vaatii huolellista suunnittelua, jotta näiden cocktailien laatu ja maku ovat tasaisia. Tämäntyyppinen automaatio ei ehkä ole paras vaihtoehto yrityksellesi. Jos olet esimerkiksi erikoistunut luoviin cocktaileihin, valmiiksi sekoitettujen ainesosien käyttö ei vastaa lainkaan brändisi ”luovaa” mainetta tai heijasta asiakaskuntaasi, tai se vaatisi melkoisesti luovuutta.

On olemassa useita tapoja valmistaa ja tarjoilla näitä esisekoitettuja cocktaileja. Baarimikon on oltava kiinnostunut cocktaileissa käytettyjen ainesosien ominaisuuksista. Esimerkiksi vastapuristetut hedelmämehut on ehkä selkeytettävä ennen esisekoitettuihin cocktaileihin lisäämistä, jotta suspendoituneet mehuhiukkaset eivät laskeudu seoksen pohjalle. On myös tärkeää harkita hiilihapollisten ainesosien, kuten klubisoodan tai kuohuviinin, käyttöä. Nämä juomat menettävät kaasunsa ajan mittaan eräsekoituksessa, joten harkitse niiden sekoittamista yksitellen tarjoilussa. Esisekoitetut cocktailit voidaan säilyttää pulloissa tai kannuissa tai liittää erityisesti suunniteltuihin tynnyreihin tai hanoihin, jotka toimivat typellä tai CO2:lla.

Uusi Square Stand, täysin uusittu

iPad-myyntipiste, joka tarjoaa asiakkaille integroidut maksuominaisuudet ja intuitiivisen kassan.

Monipuolisen henkilöstön koulutus

Ristikoulutettujen työntekijöiden kouluttaminen voi auttaa lievittämään henkilöstöpulaa esimerkiksi sairausloman sattuessa, ja ristiinkoulutuksesta hyötyvät työntekijät voivat myös kokea työn palkitsevammaksi ja nähdä sen mahdollisuutena omalle kehittymiselle. ura. Työntekijöiden ristiinkoulutuksella on etuja:

  • Hallitse odottamattomia – Ristikoulutusta saaneet ihmiset voivat korvata sairaita työtovereita, mikä on yhä tärkeämpää nykyisessä pandemiatilanteessa.
  • Sopeutumiskyky – Se, että henkilökunta on koulutettu suorittamaan erilaisia ​​tehtäviä, antaa baarimiehille mahdollisuuden siirtää työntekijänsä toiseen tehtävään tarpeen mukaan. Esimerkiksi astianpesukoneet voidaan kouluttaa siivoamaan pöytiä ja tarjoilijat voidaan kouluttaa auttamaan baarimikoja.
  • Arvostus – Ristikoulutus voi myös auttaa työntekijöitä kehittämään taitoja, joita he saattavat tarvita uransa edistämiseksi. Henkilökunta voi tuntea olevansa arvostettu, kun heillä on mahdollisuus työskennellä kovemmin.

Tehokkaampien asettelujen suunnittelu baarimikoille

Investointi baarilaitteisiin ja asetteluihin, jotka on suunniteltu tarjoamaan kaikki käden ulottuvilla, säästää askeleita ja lisää tuottavuutta.

Tärkeää on myös suunnitella tangolle eri alueet ergonomia ja tehokkuus huomioiden. Baarimikot ovat usein jaloillaan koko työvuoronsa, ja liian monien askelten pakottaminen ei ainoastaan ​​heikennä heidän tuottavuuttaan, vaan voi myös kuluttaa niitä. Rajoitettua liikettä sallivia palkkiasetteluja kutsutaan joskus ”nollaaskeliksi” tai ”kääntymäksi”.

  • Poljin uppoaa – Altaat ovat yksi tärkeimmistä varusteista baarin suunnittelussa. Kun niitä voidaan käyttää handsfree-tilassa, se voi poistaa joitain vaiheita baarimikoilta.
  • Harkitse jääkoneiden, jääkaappien ja muiden säilytyslaitteiden sijoitusta – Jääkaapit tai pakastimet, joissa lasit säilytetään niiden jäähdyttämiseksi, voidaan sijoittaa esimerkiksi hartioiden korkeudelle tangon alle tehokkuuden lisäämiseksi.
  • Myös pullojen sijainti on tärkeä – Suunnittele pulloteline (jossa säilytetään eniten käytetyt pullot) juomien ainesosilla siinä järjestyksessä, jossa niitä käytetään tavallisissa cocktaileissa, esimerkiksi laita tequila triple sec:n viereen margarittojen valmistamiseksi.

Yksi parhaista tavoista suunnitella baari on kysyä siellä työskenteleviltä ihmisiltä. Keskustele henkilöstösi kanssa heidän työtilansa odotetun tehokkuuden perusteella ja keskustele heidän kanssaan tehdäksesi parannuksia, joiden avulla he voivat työskennellä nopeammin ja helpommin.

Virtaviivaista juomavalikko

Nykyisten henkilöstöhaasteiden ja toimitusketjun häiriöiden vuoksi juomamenun pienentäminen voi säästää työvoimaa ja virtaviivaistaa ainesosia.

Myyntitietojen analysointi myyntipisteen (POS) ja varastonseurantatyökalujen avulla on yksi tapa arvioida juomavalikkoa ja määrittää, mitkä niistä ovat vähemmän suosittuja. Myynnin perusteella juomaa arvioitaessa on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon marginaali, mukaan lukien tiettyjen juomien valmistusaika. On selvää, että vähemmän suositut juomat, joilla on myös alhainen marginaali, tulisi luopua, mutta myydyimmät juomat voivat myös vähentää voittoja, ja niitä tulisi arvioida uudelleen tai käyttää muuten. Yksi tapa ylläpitää monipuolisuutta ruokalistaa virtaviivaistaen on tarjota paikallisia kauden hedelmiä, sillä niitä on helpompi saada kuin tuotuja tai eri puolilta maata tuotuja tuotteita.

Kun baarimikot pyrkivät sopeutumaan ”uuteen normaaliin”, mikä merkitsee tiukempia työmarkkinoita ja mahdollisesti toistuvia puutteita toimitusketjussa, heidän on keskityttävä siihen, kuinka korkean palvelun taso ylläpidetään. Tämä vaatii huolellista suunnittelua, jotta uudet työprosessit eivät vaikuta asiakaskokemukseen.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *