Kuinka välttää kotiköyhyys ja mitä tehdä, jos olet

Vältä kodin köyhyyttä

Haluatko oppia, mikä on talon köyhyyden määritelmä ja kuinka välttää köyhyyttä? No, se ei ole vain mitä teet; se, mitä et tee, voi tehdä tai rikkoa talosi budjettia.

Se on tuskallista sanoa, mutta paljon tietoa asunnon omistamisesta voi jättää talosi köyhiksi. Puhumattakaan taloudellisesti huonommasta tilanteesta ja täynnä katumusta.

Järkyttävää kyllä, monet asuvat kodissa, johon heillä ei ole varaa. Joten ennen kuin allekirjoitat laillisia papereita, on tärkeää vastata joihinkin kysymyksiin.

Tarkemmin sanottuna, mikä on talon köyhyyttä? Ja miten voit varmistaa, ettei se tapahdu sinulle?

Mikä on kodin köyhä?

Jos olet ollut henkilökohtaisen rahoituksen matkalla jonkin aikaa, tiedät, että useimmissa tapauksissa kodin ostaminen on tyypillisesti hyvä sijoitus. Joissakin tapauksissa ei kuitenkaan niin paljon.

Tämä johtuu siitä, että monet ihmiset voivat joutua kodin köyhiksi, jos he eivät käytä varovaisuutta. He päätyvät ostamaan kodin yksinkertaisesti siksi, että he uskovat talon olevan omaisuus, mutta niin ei aina ole.

Mutta mikä on kodin köyhä? Talon huono määritelmä on, kun suurin osa jonkun kuukausituloista päätyy menemään talonsa maksamiseen, mikä aiheuttaa heille taloudellisen taakan.

Esimerkiksi asuntolaina- ja muut kulut, kuten ylläpito ja apuohjelmat jne. Tämän seurauksena ihmisillä, jotka ovat tässä tilanteessa, ei ole juurikaan tai ei ollenkaan tilaa huolehtia muista säännöllisistä kuluista tai työskennellä säästötavoitteiden parissa. Mitä kutsutaan myös olemiseksi talo rikas ja raha köyhä.

Kuinka joku voi tulla kotiköyhäksi

Vain harvat meistä tekevät päätöksiä sen mukaan, mitä numerot yksinään kertovat meille. On niin monia muita tekijöitä, jotka vaikuttavat, eikä asunnon ostaminen ole poikkeus tässä.

Joillekin odotukset lasten kasvattamisesta tulevaisuudessa saattavat saada suuren kodin haluamaan. Tai voit ostaa sen saatuasi selville, että talo on trendikkäällä alueella, jonka odotetaan kasvavan tulevina vuosina.

Joten vaikka luvut saattavat kertoa yhden tarinan, tunteet voivat viedä hyvin yksinkertaisen ja selkeän päätöksen kokonaan uuteen kohtuuhintainen taso.

Ja vaikka laskusi olisivat kohtuulliset asunnon ostohetkellä, on mahdollista myöhemmin tulla kotiköyhäksi.

Esimerkiksi jos pariskunta ostaa asunnon ja toinen heistä menettää työpaikan, maksut ovat paljon suuremmat heidän tuloistaan.

Voit kuitenkin parantaa tilannettasi, vaikka jotain odottamatonta tapahtuisi.

Kodin köyhyyden vaikutus

Riippumatta siitä, oletko ostamassa ensimmäistä asuntoa, ostamassa loma-asuntoa tai vuokra-asuntoa, pidät tätä todennäköisesti enemmän omistamana kiinteistönä kuin sijoituksena, eikö niin?

No… ei, jos haluat välttää ylikulutuksen. Sen perusteella, mitä olen havainnut, asunnonomistuksessa menestyvät ihmiset pitävät omaisuuttaan sijoituksena alusta alkaen.

Tämä ei tarkoita, etteivätkö he asuisi siinä ja selviäisi kotiin, vaan he lähestyvät kotiaan sellaisella ajattelutavalla, jolla kaikilla sijoittajilla on omaisuutta harkitessaan – todellisuuteen perustuen ja numeerisiin faktoihin (ei tunteisiin) .

He tietävät taloudellisesti yli varojensa sitoutumisen vaikutuksen kotiin. He myös tekevät kaikkensa välttääkseen sen. Ylikulutuksella kotiin on todellisia vaikutuksia, kuten:

Se kuluttaa säästösi

Niin jalolta kuin se kuulostaakin panostaa kaikkesi unelmiesi kodin ostamiseen, se voi sabotoida säästöjäsi.

Tarvitsetko uuden sängyn? Siitä voi joutua velkaan. Pitääkö autosi vaihtaa? Siitä voi tulla kohtuuhintaista.

Tarvitseeko lastenne mennä yliopistoon? He voivat päätyä opintolainaan. Ylikulutus taloon ei jätä sinulle tilaa huolehtia elämän muista päivittäisistä tarpeista.

Tämä vaikuttaa eläkesäästötavoitteisiisi

Jotkut eläkerahastot, kuten Roth IRA, antavat sinun lainata itsellesi varoja eläketililtäsi ostaaksesi ensimmäisen kotisi.

Ja vaikka on mukavaa tietää, että on olemassa vaihtoehto, johon voit luopua, se voi hylätä eläkesuunnitelmasi täysin, varsinkin jos et onnistu maksamaan lainaa takaisin.

Jos joudut harkitsemaan lainaamista eläkesäästöjäsi vastaan, saatat joutua kysymään itseltäsi, oletko todella taloudellisesti valmis ostamaan. Se voi olla merkki kertoa sinulle toisin.

Se vaikuttaa muiden velkojesi takaisinmaksuun

Jos sinulla on asuntolainasi ulkopuolista velkaa, kuten kulutusluottokorttivelkaa, olisi viisasta sisällyttää kaikki kuukausimaksusi budjettiisi ennen kuin sitoudut maksamaan asuntolainaa.

Muuten, jos huomaat olevasi talossa rikas ja rahaa köyhä, saatat kamppailla maksaaksesi nämä ylimääräiset velat pois. Ja se vaikuttaa kykyysi saavuttaa velkavapaus.

Se voi vaikuttaa yyleisiä elämäntavoitteitamme

Asuntolaina voi kestää keskimäärin jopa 30 vuotta. Todellisuus on, että myös muu elämä kulkee mukana tuossa ikkunassa.

Saatat silti toivoa matkustavasi, syöväsi silloin tällöin ulkona tai vihdoin osallistuvasi kurssille, jota olet katsellut jonkin aikaa.

Asuntolainasi ei saisi estää sinua tästä. Oikein tehtynä asuntolainasi pitäisi silti antaa sinulle vapaus ajaa muita elämäsi etuja – ilman syyllisyyttä.

Kuinka voit tehdä tämän? Asettamalla tiukan rajan sille, kuinka paljon kotipalkoistasi sidotaan kuukausittaiseen asuntolainamaksuun.

Kuinka paljon asuntolainasi pitäisi olla välttää kotiköyhyyttä?

Vaikka lainanantaja suorittaa joitakin laskelmia määrittääkseen, kuinka paljon sinulla on varaa kuukausimaksuihin, on viime kädessä sinun vastuullasi laskea myös omat numerosi.

Äläkä vain joudu keksimään talosi käsirahaa. Haluat myös varmistaa, että sinulla on mukavasti varaa kuukausittaiseen asuntolainaan. Tässä on joitain asioita, joita kannattaa miettiä.

Harkitse elämäntapaasi

Sinulla voi olla henkilökohtaisia ​​tilanteita, joita lainanantajasi ei ehkä ole tietoinen. Kuten iäkkäiden vanhempien hoito tai omat terveydenhuoltokulut, joita saatat kohdata.

Lainanantajat eivät myöskään välttämättä pysty ottamaan tarkasti huomioon elämäntyylisi ja persoonallisuutesi sekä niihin liittyvät kustannukset.

Oletko esimerkiksi tyytyväinen kuukausittaiseen asuntolainan maksuun, joka on muutama tuhat dollaria kuukaudessa?

Oletko valmis sopeuttamaan menojasi ja elämäntapaasi asuntolainan maksamisen tukemiseksi?

Vai haluatko säilyttää nykyisen päivittäisen elämäntyylisi ja asiat, joihin nautit rahan käyttämisestä?

Perusta päätökset nettotuloihin

Lisäksi lainanantajat luottavat bruttotuloihisi tehdäkseen laskelmia. Ostajan näkökulmasta nettotulojesi kanssa työskenteleminen antaa sinulle kuitenkin realistisemman kuvan siitä, kuinka paljon rahaa sinulla on kattamaan kuukausittaisten asuntolainamaksujen lisäksi myös verosi, sairausvakuutuksesi, laskut jne.

Joten mikä taikaprosentti pitäisi olla asuntolainamaksullesi? Tästä on yleensä kaksi ajatuskulkua – konservatiivinen lähestymistapa ja liberaalimpi lähestymistapa.

Konservatiivinen lähestymistapa

Tätä lähestymistapaa käytettäessä jotkut asiantuntijat suosittelevat, että asuntolainamaksusi ei saisi olla enempää kuin 25 prosenttia kotiin vietävästä palkasta. Tämä varmistaa, että sinulla on paljon ylimääräistä ylimääräisten kulujen kattamiseksi.

Liberaalimpi lähestymistapa

Muissa piireissä asiantuntijat neuvovat, että 35 prosenttia tuloistasi ennen veroja on hallittavissa asuntolainaan (tai 45 prosenttia palkastasi verojen jälkeen).

Riippumatta siitä, minkä numeron valitset, varmista, että se edustaa joustavuutta tai rajoituksia, joihin olet tyytyväinen, kun maksat kotisi.

7 vinkkiä kodin köyhyyden välttämiseen

Nyt kun tiedät talon huonon määritelmän ja mitkä kustannukset on otettava huomioon ennen kodin ostamista, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit välttää ylikulutuksen taloon.

1. Vältä ylikulutusta myöhemmin maksamalla suurempi käsiraha

Säästämällä kunnollisen kokoinen käsiraha ei vain lisää omaa pääomaa kotiisi, vaan myös pienentää kuukausimaksuasi.

Asunnon säästäminen voi myös laskea korkotasi. Se voi säästää tuhansia dollareita laina-ajan aikana.

Se alentaa korkoa, koska laina-arvo-suhde on parempi lainanantajien silmissä. Tätä pidetään riskittömänä lainana, joka johtaa alhaisempaan korkoon.

Vaikka on olemassa lainoja, joiden avulla voit maksaa pienemmät käsirahat, aseta tavoitteeksi laskea 20% kotisi ostohinnasta, jotta vältyt myöhemmin liialliselta!

2. Osta edullisempi koti välttääksesi ylikulutuksen

Jotkut ihmiset päättävät ostaa niin sanotun aloituskodin. Vaikka tämä ei ehkä olekaan ”unelmatalosi”, se on loistava tapa tulla asunnonomistajaksi ja silti rakastaa kotiasi köyhtymättä.

Joskus meidän on verrattava tarpeitamme ja halujamme määrittää, mitä todella tarvitsemme kodistamme.

Tarkista ennen päätöksen tekemistä, sopiiko pienempi, edullisempi koti budjettiisi paremmin. Voit aloittaa pienemmästä talosta ja joko vuokrata sen sijoituskiinteistöksi tai myydä ja päivittää, kun sinulla on enemmän rahaa säästettynä isompaan kotiin.

3. Maksa muut velat ennen kodin ostamista

Toinen loistava tapa väistää suuria asuntokuluja on maksaa velkasi pois ennen kodin ostamista. Jos sinulla on huono luotto ja haluat ostaa kodin, velkojen maksaminen parantaa todennäköisesti luottoasi. Tämä voi puolestaan ​​alentaa asuntolainan korkoa, johon olet oikeutettu.

Maksamalla velkaa pois velkasi suhde tuloihin paranee. Voit sitten säästää ylimääräistä rahaa odottamattomia kuluja tai talosi päivityksiä varten. Joten luo velanvähennysstrategia asettaaksesi itsesi taloudellisesti asunnonomistajaksi.

4. Järjestä oma hätärahasto

Kova oppitunti uudeksi asunnonomistajaksi, jos olet kotiköyhä, on se, ettei sinulla ole rahaa korjauksiin. Jos kaikki varat on varattu ja jokin menee rikki, sinun on velkaantuttava korjataksesi sen.

Luo siis ylimääräinen hätärahasto tiukasti asumiskustannuksia varten. Näin saat takuun, jos joudut tekemään jättiläiskorjauksen, jota vakuutus ei kata.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *