Kuinka tehdä motivaatioarviointi

”Miten voin motivoida työntekijöitäni?” Tämän esi-isien kysymyksen ovat varmasti kysyneet kaikki johtajat maailmassa! Eikö olisi hienoa, jos tähän kysymykseen olisi vain yksi helppo vastaus? Valitettavasti, kuten monet johtajat voivat vahvistaa, tätä taianomaista vastausta ei ole olemassa.

Ongelmana ei kuitenkaan ole vain se, että tähän kysymykseen ei ole selkeää vastausta, vaan myös se, että johtajilla on tapana kysyä väärää kysymystä. Ennen määrittämistä Miten? ’Tai mitä motivoi työntekijöitäsi, eikö sinun pitäisi kysyä itseltäsi mitä motivoi työntekijöitäsi?

Nyt kun meillä on oikea kysymys, oikea vastaus ei ole kaukana.

Mitä on motivaatio ja miten sitä voidaan mitata?

Psykologisesti motivaatio on voima, joka käynnistää, ohjaa ja ylläpitää tavoitteellista käyttäytymistä. Toisaalta motivaattori on syy, miksi teemme mitä teemme.

Näillä määritelmillä on selvää, että motivaatio on psykologinen piirre. Eikö siis olisi järkevää mitata sitä psykologisilla työkaluilla? Vastaus: se olisi hyvin loogista, todellakin!

Mutta pitäisikö sinun palkata kokopäiväinen psykologi yrittämään ymmärtää, mikä motivoi työntekijöitäsi? Ei! Itse asiassa sinulla voi olla tarkkaa ja pätevää tietoa käyttämällä Atman-psykometristä testiä.

Motivaatioarviointi Atman-testillä

Atman-testi on tieteellisesti validoitu psykometrinen työkalu, joka mittaa persoonallisuuden ominaisuuksia ja perustuu yleisimmin hyväksyttyyn persoonallisuusteoriaan: Big Five -teoriaan.

Testi ottaa huomioon 11 yksilön persoonallisuuden ulottuvuutta, jotka on ryhmitelty viiteen erilliseen otsikkoon:

  • Ajatuksen rakenne
  • Motivaatio
  • Johtajuus
  • Sosiaalisuus
  • Paineen kestävyys

Pidätän sinut juuri nyt! Sinun täytyy ajatella: ”Mutta tässä testissä on vain yksi motivaatioosio. Kuinka teen täyden motivaatioarvioinnin? »

Vastaus on melko yksinkertainen. Jos haluat pystyä motivoimaan työntekijöitäsi, sinun ei pidä pysähtyä pohtimaan, mikä heitä motivoi, vaan myös mitä demotivoi! Ja juuri sen Atman-testi voi tehdä: antaa sinulle kokonaiskuvan siitä, keitä työntekijäsi (tai ehdokkaasi) ovat ja mitä he tarvitsevat pysyäkseen motivoituneena.

Pyydä työntekijöitäsi suorittamaan Atman-testi!

Suoraan AtmanCo:n helppokäyttöiseltä teknologia-alustalta lähetetyn linkin avulla työntekijäsi voivat suorittaa testin miltä tahansa tietokoneelta, jossa on Internet-yhteys. Heti kun testi on suoritettu, sinun tarvitsee vain tutustua sen tuloksiin 100% verkkoalustalla.

Ja mitä nämä tulokset kertoisivat sinulle tarkalleen? Haluan kertoa teille!

Arvioi, mikä motivoi työntekijöitäsi

Atman-testin 11 ulottuvuuden sanotaan olevan ”kaksisuuntainen”. Toisin sanoen kunkin arvioidun asteikon ääripäät edustavat kahta vastakkaista ominaisuutta. Esimerkiksi sosiaalisuuden asteikolla löydämme toiselta puolelta sisäänpäinkääntymisen ja toisaalta ekstroversion, joka johtuu siitä, että yksilö on jossain kahden ääripään välissä.

Vaa’an kaksisuuntainen luonne mahdollistaa sen, että näet selvästi, mikä työntekijöitäsi motivoi ja toisaalta, mikä heikentää heitä ehdottomasti!

Mitä Atman-testi kertoo?

Useat asiat! Tässä on joitain esimerkkejä:

Onko työntekijäsi tulos- tai tiimilähtöinen?

Jos työntekijän tulokset osoittavat, että hän on tuloshakuisempi, hän on motivoituneempi, jos hänet kutsutaan suoriutumaan kilpailullisemmassa ympäristössä, jossa hän voi erottua joukosta. Hän on erityisen motivoitunut, kun hän näkee tuloksia alusta alkaen.

Toisaalta, jos testi osoittaa, että työntekijäsi on tiimikeskeisempi, kilpailuympäristö ei vain auta hänen motivaatiotaan, vaan se vaikuttaisi selvästi demotivoimaan häntä. Koska hän mieluummin osallistuu kuin voittaa, kilpailuympäristö ei täytä hänen suorituskykyvaatimuksiaan.

Kuten näette, näitä kahta työntekijää ei todennäköisesti koskaan motivoi sama työ tai samanlainen ympäristö.

Onko työntekijäsi perinteinen vai mukautuva?

Toinen esimerkki: ota henkilö, joka on luonteeltaan perinteisempi työssään. Hän haluaa olla sellaisten politiikkojen ja menettelytapojen ympäröimänä, jotka antavat hänelle hyvän suuntautumisen ja hyvät puitteet. Mitä sitten, jos heidän työnsä tai ympäristönsä on jäsentymätön? Arvasit sen: työntekijäsi motivoituu!

Toisaalta mukautuvampi ihminen ei ole vain mukavampi ympäristössä, jossa on vähemmän rakennetta, vaan hän jopa suosii sitä! Jos määrättyjä politiikkoja ja menettelytapoja on liikaa, se on sopeutumiskykyiselle ihmiselle enemmän motivaatiota.

Ja saat kaiken tämän kahdelta vaa’alta (mitat). Muiden yhdeksän kanssa voit suorittaa täydellisen motivaatioarvioinnin hetkessä.

Sinun tarvitsee vain katsoa työntekijöidesi Atman-raportti, niin voit nopeasti tunnistaa motivaatioon liittyvät ongelmat.

Milloin minun tulee käyttää Atman-testiä motivaation arvioinnissa?

Tunnista työntekijät, jotka vaikuttavat motivoitumattomilta

On selvää, että ensimmäinen asia on ratkaista ongelma ja kohdistaa kohteeksi työntekijät, joilla ei näytä olevan tarvittavaa motivaatiota työssään. Pyydä heitä suorittamaan Atman-testi ja arvioimaan tuloksiaan ja työympäristöään nähdäksesi, mikä heitä motivoi ja mikä voisi heikentää motivaatiota.

Tunnista huippusuorittajasi

Seuraava askel on ennakoiva: pyydä motivoituneimmilta näyttäviä työntekijöitäsi suorittamaan Atman-testi! Pystyt tunnistamaan, mikä heitä motivoi… ja varmista, ettet ota sitä pois heiltä. Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa hieman typerältä: kuinka voit viedä motivaation pois motivoituneelta työntekijältä? Miksi tekisit niin? On sanomattakin selvää, ettei kukaan esimies tekisi tätä tahallaan!

Toisaalta ota esimerkiksi motivoitunut työntekijä, joka on yksi yrityksesi parhaista, mutta joka olisi pidättyvämpi. Koska tämä työntekijä tuntee olonsa epämukavammaksi suuren määrän ihmisiä, johtaja, joka luuli tekevänsä hänelle palveluksen antamalla hänelle mahdollisuuden pitää esittely useiden ihmisten edessä, onnistuisi vain päinvastoin.

Käytä Atman-testiä palkkaaessasi

Lopuksi, käytä Atman-testiä rekrytointiprosessisi aikana selvittääksesi, pystyykö organisaatiosi tarjoamaan hakijalle motivoivan ympäristön. Atman-testi ei vain anna sinulle tietoa tasosta sovi ehdokkaan ja organisaation välillä, mutta myös henkilön ja haetun tehtävän välisestä sopivuudesta sekä sopivuudesta sen tiimin kanssa, jossa tämä henkilö kehittyy.

Motivaatio on yksi tärkeimmistä piirteistä, kun puhutaan työntekijästä ja hänen työympäristöstään. Se on juuri se voima, joka saa heidät menestymään ja menestymään organisaatiossasi.

Ovatko työntekijäsi mielestäsi demotivoituneita? Haluatko pitää ne, jotka ovat motivoituneita? Entäpä sen varmistaminen, että sinulla on tarvittavat mahdollisuudet motivoida uutta työntekijää? Pyydä heitä suorittamaan Atman-testi, jotta he voivat arvioida tehokkaasti motivaatiotaan.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *