Kuinka tehdä haastattelu myyntirekrytoinnin aikana?

Myyjäehdokkaan haastattelussa voi olla useita sudenkuoppia, sillä esittelemisen taito on yleensä heille kaikille yhteinen ominaisuus.

Rekrytoijan on onnistuttava jollakin tavalla estämään myyjien strategiat. Kuinka tuoda esiin hakijan syvä luonnollisuus ?

Menestyksen avain erinomaiseen haastattelukokemukseen myyntiehdokkaan kanssa on esimiehen huolellinen valmistautuminen sekä haasteen ja hyväntahtoisuuden välinen tasapaino.

Konkreettinen valmistautuminen: valitse kysymyksesi ja skenaariot etukäteen

Suosittelemme hakijoiden rekrytointia viidessä vaiheessa: prosessin selitys sähköpostitse, online-arviointikysely ja lopuksi kolmen haastattelun sarja.

Koska näiden kolmen haastattelukierroksen tarkoituksena on tunnistaa hakijoiden puutteet, myyntipäällikköllä on kaikki voitava laatia kysymyksensä hyvin.

Käymällä läpi hakijan CV:n hän voi välittömästi merkitä viimeisimmissä haastatteluissa esitettävät olennaiset kysymykset. Näin hän voi kirjoittaa pelisuunnitelman, joka ottaa huomioon hakijan taitojen ja emotionaalisen tasapainon.

Myyntipäällikkö, jolla on korkea hyväksynnän tarveepäröi kiirehtiä ehdokkaita haastattelun aikana, jotta he eivät miellytä heitä. On sitäkin tärkeämpää, että hän kaksinkertaistaa ponnistelunsa valitsemalla kysymykset ja skenaariot etukäteen.

Vankka pelisuunnitelma antaa hänelle mahdollisuuden tuntea olonsa mukavammaksi tässä epämukavassa tehtävässä.

Yllättävä haastattelu: suunnittele ehdokkaan haastaminen

On suositeltavaa pitää kolme haastattelua ennen virallista hakemuksen hyväksymistä.

Ensimmäinen haastattelu , yksinkertainen puhelu, on siksi hyvin lyhyt. Sen tarkoituksena on suorittaa ensimmäinen lajittelu. Myyntipäällikkö esittää kysymyksiä, joiden tarkoituksena on arvioida nopeasti ehdokkaan taidot ja heikkoudet.

Suosittelen aina lopettamaan puhelun äkillisesti ja odottamatta, jotta ehdokas horjuu ja miten hän reagoi odottamattomaan.

Tämän menetelmän avulla voimme myös nähdä heidän sitoutumisensa ja voimme jo päätellä, että niissä on joitain ilmeisiä puutteita, kuten vakavuuden puute, alhainen motivaatio tai liiallinen hyväksynnän tarve.

Kiirehtiminen ja hajamielinen puhelu auttaa myös arvioimaan, kuinka ehdokas pärjää kentällä yhtä kiireisten ja hajamielisten asiakkaiden kanssa. Siksi se on testi, jonka tarkoituksena on varmistaa hänen kykynsä käydä vuoropuhelua henkilön kanssa, joka ei ole kovin kiinnostunut ja käytettävissä.

Toinen haastattelu sillä on pohjimmiltaan samat tavoitteet ja ohjeet kuin puhelinhaastattelulla, paitsi että se tehdään kasvokkain.

Herkkä tasapaino: navigointi haasteen ja positivismin välillä

Haaste tuoda esiin ehdokkaiden syvä luonnollisuus

Se on aikana kolmas haastatteluettä myyntipäällikkö tekee kaikkensa tuodakseen ehdokkaiden luonnollisuuden esiin. Tehdäkseen niin johtajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin haastaa heidät esittämällä heille vaarallisia kysymyksiä. Näillä kysymyksillä pyritään vain arvioimaan heidän stressinsä ja tunteidensa hallintaa.

Erityistä huomiota kiinnitetään hylkäämisen hallintaan, koska se on olennainen osa edustajan työtä. Joten jos hakijalla ei ole asiantuntemusta alentaa asiakkaan vastustuskykyä tai hän tulee tunteisiin hylkäämisen aikana, se on merkki siitä, että hän käyttäytyy tällä tavalla asiakkaidesi kanssa.

Tarjoa miellyttävä haastattelukokemus

Älä koskaan unohda yhtä asiaa: kun johtaja arvioi hakijan, jälkimmäinen arvioi yritystä, johon hän hakee.

Vaikka tämän kolmannen haastattelun tarkoituksena onkin haastaa hakija, tämä ei saa jättää johtajan toimistoa pettyneenä. Haasteen lisäksi haastattelukokemuksen tulee olla kaiken kaikkiaan miellyttävä, jotta yrityksen maine säilyy.

Suosittelen asettamaan etusijalle hakijan taktisiin taitoihin liittyvät kysymykset myynti-DNA:n sijaan, mikä ei ehkä ole hermostuneiden hakijoiden vastaanottoa.

Hyvä myyjä kuitenkin näkee myyntipäällikön haasteen läpi ja pitää hauskaa tässä haastattelumuodossa.. Alemman arvosanan saanut ehdokas tulee todennäköisemmin levottomaksi.

Muistaa

Myyntiin rekrytoitaessa on hieno raja haasteen ja provokaation sekä miellyttävän haastattelun ja omahyväisen haastattelun välillä.

Rekrytoivan myyntipäällikön on siksi ryhdyttävä alkemistiksi päiväksi ja tasapainotettava kunnolla aikomuksensa ja väliintulonsa haastattelussa.

Konkreettinen valmistautuminen on avain menestykseen sarjassa dynaamisia, yllättäviä ja hyväntahtoisia haastatteluja, joiden lopussa valitaan kultainen ehdokas!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *