Kuinka säästää veroja eläkejärjestelyllä?

Kun harkitset eläkejärjestelyn aloittamista, et ajattele vain eläkkeelle jäämistä, vaan myös kaikkea, mitä eläkejärjestelyllä voidaan säästää veroissa nykyisten etujen ansiosta.

Voit säästää veroissa 1500–3600 euroa eläkejärjestelylläsi

Eläkejärjestelyt Espanjassa ovat yksi harvoista rahoitustuotteista, jotka hyötyvät erityisen edullisesta verotuksesta muihin sijoitustuotteisiin verrattuna.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että kiinteistön pitkäksi ajaksi ”lainatusta” summasta saadaan lisätuottoa, ja tämä kasvaa eksponentiaalisesti koronkoron taikuuden ansiosta.

Veropohjan alentaminen

Suurin ero muihin rahoitustuotteisiin verrattuna on se eläkejärjestelmään vuosittain maksettava määrä alentaa veropohjaa, eli veromme laskemisperusteet. Näiden veropohjan vähennysten raja on 8 000 euroa tai 30 % työn tai muun taloudellisen toiminnan tuloista.

Siksi, koska tällä hetkellä veroprosentti on 19–45 %, maksimipanoksella (8 000 €) voimme vähentää 1 520–3 600 € eli toisin sanoen 190–450 €. € jokaista 1 000 euroa kohden, jonka maksamme tulotasomme perusteella.

Eläkerahastosalkun ja indeksirahastosalkun verovertailussa näet, että nämä hyödyt voivat olla erittäin merkittäviä ajan myötäverrattuna muihin rahoitustuotteisiin.

Asiakkaalle, joka maksaa 4 000 euroa vuodessa, veroedut voivat tarkoittaa 27 000 – 42 000 euron lisäkertymää. Ero syntyy olennaisesti siitä, että verohelpotus mahdollistaa lisäpääoman kerryttämisen kassan meille palauttamien verojen ansiosta.

Näistä ajan mittaan kertyneistä veroista ja yhdistetyn kannattavuuden avulla muodostuu monen vuoden lopussa hyvä summa, joka voi nousta 25 %:sta 40 %:iin (lisätietoja hypoteeseista ja näistä laskelmista löytyy verovertailusta).

Muita eläkejärjestelyjen etuja

Eläkejärjestelyissä on myös muita etuja, ei vain verosäästöpohjan alentamista.

Eläkejärjestelyt yleensä ja sijoitusrahastojen tavoin hyötyvät järjestelyjen välisestä vapaasta siirrettävyydestä. Vaikka eläkejärjestelyjen maksuvalmius on rajoitettua, kuten myöhemmin näemme, on saavutettujen oikeuksien täysi liikkuvuus eläkejärjestelyjen välillä. Toisin sanoen voit vaihtaa eläkejärjestelmääsi ilman, että joudut maksamaan veroja muutoshetkellä tai menettämättä taloudellista oikeuttasi.

Mitä tämä tarkoittaa? No, voimme milloin tahansa siirtää eläkejärjestelymme toiselle yhteisölle tai toiselle eläkejärjestelylle, joka näyttää meille edullisemmalta joko paremman kannattavuusodotuksen ja/tai alhaisempien kustannusten vuoksi.

Tämä tarkoittaa, että meidän ei tarvitse olla ankkuroitua eläkejärjestelmään, jos se ei täytä odotuksia. Eläkejärjestelyn siirtäminen on todella helppoa. Sinun ei tarvitse antaa mitään selitystä sille yhteisölle, jossa se sinulla on, riittää, kun annat eläkejärjestelysi tiedot yhteisölle, johon haluat sen siirtää.

Muita huomioitavia seikkoja verosäästöjen lisäksi

Eläkejärjestelyillä on likviditeettirajoitus. Ne voidaan lunastaa vain tietyissä olosuhteissa. Tämä voi olla hyvä tai huono riippuen siitä, miten sitä tarkastellaan.

Toisaalta on suositeltavaa, ettei sijoitustuotteissamme ole rajoitettua likviditeettiä. Mutta toisaalta, vähemmän kurinalainen sijoittaja tämä seikka voi auttaa heitä säilyttämään sijoituksensa ajan mittaan ja hyötymään koronkertymästä eläkkeelle jäämispäiväämme asti.

Näin yksityisestä eläkejärjestelystämme voi todella tulla täydennys viralliseen eläkkeeseen.

On myös otettava huomioon, että ko verovaikutus on myönteinen, meidän on pelastettavaihannetapauksessa, eläkejärjestelymme usean vuoden kuluttua: eli kuukausi- tai vuositulona henkilökohtaisen tuloveron kumulatiivisen vaikutuksen välttämii.

Tämä johtuu siitä, että eläkkeelle siirtymisen yhteydessä lunastettava määrä lisätään muihin työtuloihin ja muihin tuloverotuksen alaisiin tuloihin.

On tärkeää, että veroetujen lisäksi olet vaativa eläkejärjestelyn kannattavuuden suhteen.

Veroedut, joista olemme puhuneet, toteutuvat yhtä suurella tuotolla. Jos kannattavuus putoaa sivuun, vertailu ei välttämättä ole enää niin hyödyllinen.

Espanjan eläkejärjestelyjen historiallinen keskimääräinen vuosikorko viimeisen 10 vuoden ajalta on noin 2 %. Jotta sinulla olisi parempia vaihtoehtoja, siksi olemme suunnitelleet eläkerahastosalkkuja samojen käsitteiden pohjalta kuin passiiviset hallinnointisalkut (indeksirahastot tai ETF:t): alhaiset kustannukset, suuri hajautus ja siksi erittäin tehokas kaikille sijoittajille (erilaisia ​​riskiprofiileja on 11) ja keskimääräiset vuosituotto-odotukset ovat 4,5 %.

Parempi osallistua kuukausittain kuin kerran vuodessa

Sijoittajat jättävät yleensä eläkemaksun viimeiseen päivään (joulukuun loppuun). On optimaalista maksaa säännöllisesti (esimerkiksi kuukausittain) eläkejärjestelmään eikä jättää sitä viimeiseen päivään.

Esimerkiksi eläkejärjestelyistä odotetulla keskimääräisellä tuotolla henkilö, joka maksaisi säännöllisesti (kuukausittain) eläkevakuutussalkkuun kerran vuodessa, kerryttäisi 20 000 euroa lisää.

Tämä lisäpääoma, jota keräät lisää, johtuu siitä, että tuotamme jo kuukausittain tuottoa sijoitetulle pääomalle ja koronkoron positiivisen vaikutuksen ansiosta saat tuottoa saaduista tuotoista.

Markkinoiden merkittävien laskujen jälkeen, jos tiedät varmasti, että kaiken vuoden sijoittamisen eläkejärjestelyihin sijoittaminen kerralla ei vahingoita päivittäistä talouttasi, voi jopa olla suositeltavaa nopeuttaa maksua, ostat halvempaa.

Kaikkien näiden hyvien käytäntöjen avulla voit säästää tuloverotuksessasi eläkejärjestelysi ansiosta, mikä hyödyttää sinua pitkällä aikavälillä.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *