Kuinka rekrytoijat voivat arvioida ja neuvotella

Palkkaodotus on se, kuinka paljon avoimeen työpaikkaan hakija odottaa saavansa yritykseltä tietyn tehtävän suorittamisesta. Yleensä se viittaa vain palkkaan ja rekrytoijat voivat osoittaa etuja, jotka täydentävät tätä arvoa.

Valintaprosessin aikana tulee kyseenalaiseksi useita kohtia, jotka voivat olla enemmän tai vähemmän houkuttelevia hakijalle. Palkkaodotus on yksi niistä, ja muuten erittäin tärkeä asia.

Kun rekrytointitiimi kysyy palkkaodotuksista, paljon on vaakalaudalla. Esimerkiksi mahdollisen työntekijän asiantuntemusaste, kuinka paljon kyseinen henkilö on valmis neuvottelemaan työpaikan säilyttämiseksi tai jopa rekrytoijien tietty ymmärrys siitä, kuinka paljon heidän pitäisi maksaa tietystä työntekijästä tietyssä avoimessa työpaikassa – tämä tietenkin, kun kyse on uudesta tehtävästä yrityksessä.

Ymmärtääksemme, kuinka toimia suhteessa työnhakijoiden palkkaodotuksiin, tuomme tähän artikkeliin useita tärkeitä kohtia. Seuraa ohjeita ymmärtääksesi paremmin.

Mikä on palkkatoive?

THE palkkavaatimus se on arvo, jonka hakija haluaa saada työskennelläkseen tietyssä tehtävässä, kun otetaan huomioon, että hän hakee avointa työpaikkaa uudessa yrityksessä tai jopa nykyisessä organisaatiossa sisäisten valintaprosessien tapauksessa.

Yleisesti ottaen palkkaodotus ottaa huomioon peruspalkan, ilman lisäetuja, kuten esimerkiksi ruokaseteleitä, kuljetusseteleitä, terveys- ja hammashoitosuunnitelmia. Siksi pelkän mielikuvan tekeminen voi olla väärä asenne, sillä yrityksellä voi olla hyvä palkka, mutta syntiä eduissa; kun taas toisessa yrityksessä voi olla hieman pienempi palkka, mutta etuja, jotka hyppäävät ulos työntekijän silmissä.

Kun työnhakija pyytää tietyn määrän odotettua palkkaa, hän ottaa huomioon lukuisia tekijöitä, kuten asiantuntemuksensa, itsensä kehittämiskurssit, elinkustannukset. Tässä tapauksessa on tärkeää, että rekrytoijat ymmärtävät kaiken väitteen takana vähättelemättä ehdokasta.

Miten ehdokas määrittelee palkkaodotukset?

Ihannetapauksessa ehdokkaiden tulisi ymmärtää useita tekijöitä ennen palkka-odotusten asettamista. Väite menee paljon pidemmälle kuin vain haluta ja pitää itseäsi ansaitsevana ihmisenä. On myös ymmärrettävä markkinoiden hetki ja koko skenaario, johon vaatimus liittyy.

Hyvä vinkki on jutella alueen entisten johtajien ja kollegoiden kanssa, ulkopuolinen katse voi tarkentaa palkkavaatimusta. Samassa asemassa olevien kanssa kannattaa myös tehdä benchmarking ja ymmärtää, mitä kannattaa pyytää.

Rekrytoijille on tärkeää ennen valintaprosessin aloittamista ylittää alueen budjetti tälle avoimelle työpaikalle vertailuanalyysillä — paljon pienempi arvo saa vain vähän ihmisiä hakemaan tai ihmisiä, joilla on vähän kokemusta. On tärkeää, että arvo on jo mielessä eikä ole ehdokas pyytämän armoilla. Silti, kun kohtaat potentiaalisemman ehdokkaan, myös palkan neuvotteleminen alueen johtajien kanssa päätyy päteväksi.

Tuomme alle muutamia kohtia, jotka jokainen ehdokas ottaa huomioon ja myös yrityksesi tulee ottaa huomioon. Tarkista!

Aika kokemus

Hakijan kokemus tulee ottaa huomioon palkkahakemuksessa. Teoreettinen tieto on aina tärkeää, mutta sen omaaminen Muutama vuosi markkinoilla tuo joustavuutta, jota monilla ammattilaisilla ei ole. Palkkavaatimuksen tulee siis olla suhteessa markkinoillaoloaikaan: mitä pidempi, sitä suurempi vaatimus.

Markkina-aika mahdollistaa myös verkostoitumisverkoston luomisen, joka voi tuoda uudelle yritykselle useita voittoja, kontaktiverkoston vahvistaminen on organisaatiolle aina hyvin ennakoivaa.

parannuskursseja

Alueesta riippumatta jokaisen ammattilaisen on päivitettävä tänään. Tietokoneohjelmat, uudet trendit… Ne, jotka eivät pysy ajan tasalla, jäävät jälkeen. Ja kursseilla käyminen, teknisten kirjojen lukeminen, lisäreferenssien etsiminen, kaikki tämä maksaa ehdokkaalle jonkinlaisen ajan, ellei taloudellista. Loppujen lopuksi hän saattoi levätä ja nauttia perheestään, mutta ei: hän päätti erikoistua.

Sitten, sitä täyteläisempi ansioluettelo onmutta tämä saa avoimia työpaikkoja hakevan henkilön haluamaan parantaa palkkaodotuksiaan.

Elinkustannukset

Rio Grande do Sulin sisäpuolella asuvalla työntekijällä on hyvin erilaiset elinkustannukset kuin pääkaupungissa São Paulossa asuvalla työntekijällä. Kun otetaan huomioon, että yhtiöllä on kasvokkain työskentelyjärjestelmä, tämä vaikuttaa myös palkka-odotuksiin.

Asuminen, ruoka, liikenne, terveys… Suurissa kaupunkikeskuksissa kaikki maksaa enemmän. Joten ymmärrä, että ehdokas aikoo laittaa tämän kynän kärkeen.

markkinahetki

Tiedämme, että työmarkkinoilla on ylä- ja alamäkiä, aivan kuten se tarvitsee ajoittain lisää tietyntyyppistä ammattilaista. Jos harkitsemme tietotekniikan alan työpaikkaa aikana, jolloin tämän tyyppisen ammattilaisen kysyntä on suuri, ehdokkaan palkkaodotukset kasvavat.

Kuitenkin, jos olemme hetkessä, jolloin työttömyysaste on korkea, palkkavaatimus lopulta laskee. Joka tapauksessa, mitä korkeampi asiantuntemus työntekijällä on, sitä enemmän hänellä on potentiaalia neuvotella palkasta.

Työnantajien kannalta ei ole kiinnostavaa alentaa asiantuntemusta edes työttömien määrän lisääntyessä.

Milloin sinun tulee ottaa huomioon palkkaodotukset valintaprosessissa?

monet työnantajat he kysyvät palkkaodotuksia heti, kun he avaavat avoimen työpaikanlomakkeen vieressä, joka hakijan on täytettävä hakeakseen. Tämä on mielenkiintoinen käytäntö ymmärtää odotuksia, mutta voi olla huonoa hylätä henkilö vain palkka-odotusten vuoksi.

Yleisesti ottaen haastattelun ensimmäisellä hetkellä on tärkeää kysyä ehdokkaan palkkaodotuksista ja ilmoittaa jo, onko se yrityksen mahdollisuuksia.

Vinkki on välttää keskustelua aikomuksesta valintaprosessin lopussa, koska se herättää hakijassa ahdistusta ja voi tehdä koko prosessin kulumisesta kannattamattomana, mikä johtaa negatiiviseen vaikutelmaan yrityksestä – mikä, kun usein, vaikuttavat yrityksen työnantajabrändiin.

Molempien osapuolten ei tarvitse pelätä keskustella palkkaodotuksista, ok? Tämä on loppujen lopuksi yksi välttämättömistä keskusteluista minkä tahansa valintaprosessin aikana ja avoimuus on molemmille osapuolille aina varmin tapa seurata.

Miten vastata ehdokkaan palkkaodotuksiin?

Ehdokkaalle on mielenkiintoista puhua hänen palkkaodotuksestaan ​​ja yhdistää se joihinkin syihin tällaisen summan pyytämiseen. Esimerkiksi ”palkkaa odotukseni on niin paljon kuukaudessa, kun otetaan huomioon 5 vuoden kokemus alalla, jatkokurssini ja jatko-opinnot ulkomailla”. Tämän tyyppisissä tapauksissa väärä vaatimattomuus on suljettava pois.

Mitä tulee yritykseen, jos tuo palkkaodotus on työllistämisalueen rajoissa, hienoa! Riittää, kun rekrytoijat sanovat olevansa samaa mieltä. Keskustelussa on kuitenkin kaksi mahdollisuutta:

  1. paljastaa jo mikä on palkka kyseisessä virassa täyden avoimuuden lisääminen valintaprosessiin;
  2. ilmoittaa, että valintaprosessin edetessä yritys tekee henkilökohtaisempi palkkaehdotus.

Nyt kun palkkaodotus ei ole firman rajoissa, on oikein avata peli paljastamalla, mikä palkka olisi ja kyseenalaistamalla, onko henkilö edes kiinnostunut jatkamaan valintaprosessia.

Jos väite on liian korkea, vältä paljastamasta sitä vasta valinnan lopussa. Jälleen kerran, turhautuminen on valtava, ja se vaikuttaa yrityksen brändiin antamalla huonon kokemuksen valintaprosessista.

Kuinka pyytää palkka-odotusta ansioluettelossa?

Ansioluetteloon ei aina tarvitse laittaa palkkaodotusta, itse asiassa se on eniten ilmoitettu lisää se vain, jos työpaikka vaatii Tämä informaatio.

Markkinoilta poisjäävän arvon sijoittaminen ilman ennakkopyyntöä tekee hakemuksesta mahdoton – onko henkilö liioitellut arvoa vai pyytänyt vähemmän.

Rekrytoijien kannalta tästä asiasta on vielä järkevämpää keskustella hakijan ja rekrytointi- ja valintaryhmän ensimmäisessä tapaamisessa.

Kuinka määrittää palkka avoimelle työpaikalle?

Useita kohtia on otettava huomioon, jotta yritys määrittelee tehtävän palkan. Käytännössä tämä on sekoitus seuraavista:

  • benchmarking markkinoiden kanssa — sen varmistaminen, ettei palkka ole liian alhainen;
  • ymmärtämään kaikki tarjotut edut. On ok, ettei palkka ole paljon korkeampi, kun etupaketti on paljon korkeampi kuin muissa yrityksissä;
  • asiantuntemuksen taso ja työntekijäkokemus. On syytä ymmärtää, onko parempi palkata juniori ja kouluttaa vai valita joku vanhempi tai asiantuntija;
  • The alan budjetti kuka palkkaa Eihän sitä jalkaa isompi askelkaan voi ottaa ja tehdä leikkauksia varmistaakseen esimerkiksi kokenemman henkilön palkkaamisen.

Kuinka tuoda palkitseminen ja edut yrityksen vahvuuksiksi?

Jotta yrityksesi olisi houkutteleva uusille kyvyille, on otettava huomioon monet seikat. Seuraavaksi puhumme tärkeimmistä.

Saat kilpailukykyisen palkan

Markkinat vaativat, että sinulla on hyvä palkka ja että se vastaa ehdokkaiden palkkaodotuksia. Palkka ei loppujen lopuksi ole vain summa, joka putoaa tilille kuun lopussa: se on polttoainetta unelmien toteuttamiseen ja hyvään elintasoon.

Tee vertaileva analyysi markkinoista ja varmista, että tarjouksesi ei ole alla.

Keskustele bonuksista ja lainausoikeussopimuksista, jos sellaisia ​​on

Valintaprosessissa on selvää, että palkka-odotusten täyttäminen ratkaisee paljon, mutta jos yritykselläsi on bonuksia tai PLR-ohjelma, tämä on otettava pöydälle, sillä palkkakäsitys nousee tällaisten kohteiden kanssa. Joten palkasta puhumisen lisäksi osoita, että on muitakin tekijöitä, jotka on otettava huomioon.

Näytä, mitä hyötyä siitä on

Jotkut yritykset tarjoavat vain CLT:n edellyttämiä etuja. Meneekö yrityksesi pidemmälle? Onko sillä joustavia etuja, tarjotaanko koulutusapua, mielenterveyshuoltoa, vapaapäivää ja kevyempää työtä perjantaisin?

Tämä on sanottava ja vahvistettava valintaprosessin aikana, koska se vaikuttaa liikaa lopullisessa päätöksessä. Äläkä unohda aina palata yrityksen etujen kulttuuriin.

Keskustele koulutusohjelmista

Monilla organisaatioilla on vahvat koulutus- ja kehitysohjelmat. Onko tämä sinun kohdallasi? Jos näin on, sen on myös päästävä hyvin selvästi rekrytoijien keskusteluun.

Mainitse muut yrityksen edut

Yritykset, joilla on hyvä maine markkinoilla, ovat jo itsessään vetovoima, joka tuo relevanssia hakijan opetussuunnitelmaan, eli vielä yhden pisteen, jota on vahvistettava. Jos yritys toimii aktiivisesti myös työntekijöiden ja yhteisön paremman elämänlaadun takaamisessa, se on yksi syy lisää.

Olla avoimuus palkkaodotuksissa valintaprosessissa on olennaista, jotta ehdokas saa hyvän kokemuksen. Mitä nopeammin tämä keskustelu alkaa, sitä parempi molemmille osapuolille.

Mutta on tärkeää pitää mielessä, että pelkkä palkka ei houkuttele ehdokasta. Valmistele tässä tapauksessa koko rekrytointi- ja valintatiimi kertomalla heille yrityksesi valinnan edut. Tätä keskustelua on päivitettävä aina, kun uutisia ilmestyy.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *