Kuinka myyntiautomaatio parantaa myyntitoimintaa

Yhä enemmän käytettyjä sekvensointityökaluja (”myyntiautomaatio”) on kehitetty systematisoimaan etsintä- ja johtaa hoivaamiseen.

Myyjälle, jonka on lähdettävä etsimään uusia näkymiä, liikkeelle pääseminen voi olla suuri haaste. Verkkopohjainen työkalu myyntitoimintojen sarjan rakentamiseen asettaa olennaisen kehyksen ja kurinalaisuuden. Nosta puhelin, kirjoita sähköposti, lähetä LinkedIn-kutsu: jokainen suoritettava toimenpide on lueteltu tietyssä järjestyksessä.

Sekvensointityökalu mahdollistaa myös myyntitoiminnan jakamisen muutamalle viikolle, päivälle tai jopa tunnille. Tarjoamansa maailmanlaajuisen näkemyksen lisäksi tämä jakelu maksimoi tietyn ajan kuluessa suoritettavan prosessin ja eliminoi samalla laiminlyöntien riskin.

Esimerkiksi ensimmäinen askel olisi ottaa selvää yrityksestä, jossa mahdollinen asiakas työskentelee:

 1. Vieraile verkkosivustolla;
 2. Lue viimeisin vuosikertomus;
 3. Tarkastele yrityksen tiliä ja mahdollisen henkilön profiilia LinkedInissä.

On erityisen mielenkiintoista käyttää LinkedIniä tässä ensimmäisessä vaiheessa. Jos mahdollinen asiakas on rekisteröitynyt Premium-suunnitelmaan, hänelle ilmoitetaan vierailustasi hänen henkilökohtaisella tilillään. Näin ollen ensimmäinen kontakti muodostetaan jo ennen kuin siirrytään seuraavaan vaiheeseen, jossa pyritään kommunikoimaan suoraan asiakkaan kanssa:

 1. Kutsu mahdollinen asiakas ottamaan yhteyttä LinkedIniin;
 2. Lähetä hänelle sähköposti;
 3. Kutsu sitä;
 4. Tapaa hänet.

On myös mahdollista suunnitella useita eri toimintosarjoja, mikä on erittäin hyödyllistä, kun mukana on useita markkinasegmenttejä tai potentiaalisten luokkia. Sitten on kysymys kullekin toimintosarjan luomisesta.

Mitkä ovat sekvensointityökalujen ominaisuudet?

 1. Toimintojen järjestys;
 2. Sähköpostimallien luominen;
 3. Kohdistus CRM:ien kanssa;
 4. Lähetettyjen sähköpostien seuranta;
 5. Puhelinsoitot ;
 6. Ääniviestien lähettäminen;
 7. Ilmoitusten vastaanotto;
 8. Tulosindikaattori ;
 9. Kojelaudan asennus.

Toimintosarjan luomisen lisäksi työkalu sisältää useita ominaisuuksia, jotka säästävät aikaa ja rahaa.

1. Sähköpostimallien luominen

Ennalta määritetyt sähköpostimallit mahdollistavat sisällön laadun paremman hallinnan. Koska tämä on kirjoitettu etukäteen, viesti on sitäkin tarkempi ja sopivampi.

2. Kohdistus CRM:ien kanssa

Tällaisella työkalulla on se etu, että se voidaan integroida asiakassuhteiden hallintaalustoihin, kuten Gmail, Outlook, Salesforce, jotta sen yhteystietoluettelo on nopea pääsy. Joillakin niistä on myös mahdollista kirjata myyntitoimintaa CRM:n sisällä. Epäilemättä huippu on pystyä luomaan toimintosarja saaduista viitehakutuloksista.

3. Edelleenlähetettyjen sähköpostien seuranta

Työkalun avulla voit saada tiedon, onko vastaanottaja avannut sähköpostin vai ei. Tietäminen, onko henkilö nähnyt sen, onko häneltä neuvoteltu tai onko se palautunut, on hyvä osoitus seuraavasta askeleesta.

4. Puhelut

Puhelu voidaan aloittaa yhdellä napsautuksella, puhumattakaan siitä, että sen äänisisältö on mahdollista tallentaa. Ellet halua syöttää tietoja manuaalisesti näytölle. Sinulla on valinnanvaraa!

5. Ääniviestien lähettäminen

Voit säästää lisäaikaa lähettämällä ääniviestin, jonka olet esinauhoittanut itse tai jonka olet jo sisällyttänyt alustalle.

Samaan tapaan on mielenkiintoista pohtia uusia teknologioita, jotka yhdistävät tekoälyn. Paljon edistyneempiä, ne voivat erityisesti mukauttaa mahdolliselle asiakkaalle lähetettyjä automaattisia vastauksia vastaanotetun viestin mukaan.

6. Ilmoitusten vastaanotto

Suunniteltujen toimintojen toteutumisen varmistamiseksi myyjä voi aktivoida hälytysjärjestelmän, joka lähetetään hänelle ennalta määrättynä ajankohtana.

Myyntipäällikkö puolestaan ​​hyötyy tiiminsä toiminnan reaaliaikaisesta seurannasta. Hän saa ilmoituksen jokaisesta myyjän toimenpiteestä oman toimintansa mukaisesti.

7. Suorituskykyindikaattorit

Tehtyjen toimintojen, soitettujen puhelujen, lähetettyjen ja avattujen sähköpostien määrä on joitain indikaattoreita, joihin pääsy on helppoa.

Toisaalta, miksi et käyttäisi tätä dataa kunniakirjan laatimiseen, jotta voit luoda kokonaiskuvan tiimin työstä ja vertailla myyjien suorituksia keskenään?

8. Kojelaudan perustaminen

Sekvensointityökalu antaa mahdollisuuden käyttää ohjelmiston luomaa kojelautaa tai kehittää sellainen itse.

Miksi käyttää sekvensointityökalua?

 1. Lyhennä myyntisyklin kestoa;
 2. Parempi ajanhallinta;
 3. Optimaalinen valvonta;
 4. Lisääntynyt liikenne verkkosivustolle tai blogiin;
 5. Etsinnän optimointi ja standardointi;
 6. Viestin mukauttaminen.

Syyt sekvensointityökalun käyttöön ovat erilaisia ​​ja erilaisia ​​jokaiselle yritykselle.

1. Myyntijakson pituus

Pidä lanka! Tällainen ohjelma helpottaa huomattavasti monimutkaista tai pitkää myyntisykliä. Se on hyödyllinen myös neuvoa-antavaa myyntiä harjoittavalle tiimille, kun otetaan huomioon monet askeleet.

2. Parempi ajanhallinta

Sekvensointityökalu on mielenkiintoinen ratkaisu ajanhallintaongelmien ratkaisemiseen. Työkalu muistuttaa myyjää tänään suoritettavista tehtävistä ja voi jopa lähettää sähköposteja automaattisesti. CRM:n tapaan edustajien on käytettävä sekvensointityökalua joka päivä nähdäkseen, mitä tänään on saavutettava. Myyjää kehotetaan varaamaan tietyt aikavälit vaadittujen tehtävien suorittamiseen, mikä pakottaa hänet hallitsemaan toimintaansa paremmin.

3. Optimaalinen valvonta

Myyjien käynnistysaste on usein ongelma, työkalun avulla voidaan valvoa tarvittavia etsintäponnisteluja ja niille varattua aikaa.

4. Lisääntynyt liikenne verkkosivustolle tai blogiin

Sisällyttämällä automaattisesti linkin sivustoon tai blogiin viestiketjun lopussa lähetettyihin viesteihin, vastaanottajaa rohkaistaan ​​tutustumaan siihen.

5. Etsinnän optimointi ja standardointi

Kun otetaan huomioon tarkasti määritellyt sekvenssit, järjestelmä mahdollistaa oppimisen vertaamalla myyjien lähestymistapoja. Tietysti jälkimmäinen hyötyy mukautumisesta kannattavimpien käytäntöjen mukaan. Jonkin ajan kuluttua kaikki myyjät keskittyvät samaan suuntaan.

6. Viestin tarkkuus

Jos toimintosarjaa on tarpeen säätää segmentin, toimialan tai markkinoiden perusteella, niin myös potentiaalisille asiakkaille toimitetut viestit. Nämä on mukautettava keskustelukumppanin ja hänen asemansa mukaan, mikä mahdollistaa tämäntyyppisten työkalujen käyttämisen.

Sekvensointityökalut

Huomaa, että nämä työkalut ovat saatavilla vain englanniksi. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole ranskankielisiä sekvensointityökaluja. Siitä huolimatta, että kirjoitetut ja lähetetyt sähköpostit eivät voi olla siksi, että alusta ei ole ranskaksi.

Useat ranskankieliset CRM:t kuitenkin integroivat sekvensointityökalut, kuten HubSpotin.

Parhaan järjestelmän valitsemiseksi on otettava huomioon sen tapa toimia sisäisesti etsinnässä. Jotkin järjestelmät pystyvät suorittamaan tiettyjä automaattisia toimintoja, kuten automaattisesti luomaan toimintosarjoja. Muuten voi tulla kalliiksi palkata omistautunutta henkilökuntaa luomaan linkki näiden välille johtaa saapuvat ja järjestelmä.

Muistaa

Lyhyesti sanottuna sekvensointityökalu parantaa etsintätaitoja ja tuloksena olevia tuloksia.

Muistuttamalla suoritettavat toiminnot ja noudatettavat määräajat ja sallimalla myyntijohtajien optimoida myyntitoiminnan tuotot, näistä ”myynnin automaatio” -työkaluista tulee yleisesti tärkeä lisä valvonnassa.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *