Kuinka mainostaa Osta nyt, maksa myöhemmin

Osta nyt, maksa myöhemmin on termi, jota käytetään kuvaamaan luottotarjousta asiakkaille tuotteiden tai palvelujen ostoon. Tätä vaihtoehtoa tarjosivat aiemmin vain suuret yritykset. Nyt uuden sukupolven ”osta nyt, maksa myöhemmin” -palveluntarjoajat mahdollistavat tämän vaihtoehdon myös pienille ja keskisuurille yrityksille.

Miten ”Osta nyt, maksa myöhemmin” -vaihtoehto toimii

Kauppiaat voivat käyttää omaa ”Osta nyt, maksa myöhemmin” -palveluaan sisäisesti. Nykyään suuretkin kauppiaat haluavat kuitenkin tehdä yhteistyötä ”osta nyt, maksa myöhemmin” -palvelun, kuten Afterpayn, kanssa. Nämä palvelut tarjoavat yksinkertaisen ja käytännöllisen ratkaisun laillisen ja tehokkaan palvelun hallintaan.

Osta nyt, maksa myöhemmin (BNPL) -palvelun avulla yksinkertaisesti integroi palvelu olemassa olevaan verkkosivustosi kassasivulle tai fyysiseen kassalle. Jos käytät Squarea Afterpayn kanssa, tämä on jo tehty puolestasi. Asiakkaalle tarjotaan sitten BNPL osana heidän tavallisia maksuvaihtoehtojaan.

Jos he hyväksyvät, he yleensä maksavat talletuksen. Sitten he allekirjoittavat sopimuksen maksavansa loppusumman neljässä korottomassa erässä.

Afterpaylla saat täyden maksun tuotteista etukäteen. Tämä tarkoittaa, että käteisen kannalta BNPL:n tarjoaminen on olennaisesti sama asia kuin luottokorttien hyväksyminen. Liiketoiminnan kannalta BNPL tarjoaa kuitenkin useita etuja luottokortteihin verrattuna.

Tarjoa ostaa nyt ja maksaa myöhemmin Square x Afterpaylla

Houkuttele uusia ostajia ja lisää tulojasi. Square Onlinea käyttävät yritykset voivat nyt tarjota BNPL-maksuvaihtoehdon integroimalla Squaren ja Afterpayn.

Syitä, miksi yrityksesi pitäisi tarjota BNPL-vaihtoehtoa

Luoton saaneet asiakkaat voivat vapaammin ostaa haluamansa tai tarvitsemansa milloin tahansa, kun taas asiakkaat, joilla ei ole luottoa, saattavat joutua lykkäämään tai luopumaan ostoksistaan. Esimerkiksi ilman BNPL-vaihtoehtoa he voivat valita vuokrauksen ostamisen sijaan. He voivat myös valita huonomman tuotteen tai palvelun tai tyytyä siihen, mitä heillä on.

Ainakin BNPL-vaihtoehdon tarjoaminen mahdollistaa tavoittavuuden laajentamisen asiakkaiden keskuudessa, joilla ei ole luottokorttia. On mahdollista, että se johtuu vain siitä, etteivät he halua sitä. BNPL-vaihtoehto voi myös lisätä kattavuuttasi sellaisten ihmisten keskuudessa, joilla on luottokortti.

Itse asiassa BNPL-palvelut eivät yleensä ole inspiroivia. Mikäli asiakas valitsee pidemmän maksuajan, peritään todennäköisesti korkoa. Maksut ovat kuitenkin yleensä paljon alhaisemmat kuin luottokortin käyttämiseen liittyvät maksut. Näin ollen BNPL-vaihtoehdosta on tullut erittäin suosittu asiakkaiden keskuudessa.

BNPL-vaihtoehto numeroina

Tarkastellaanpa BNPL-vaihtoehdon vaikuttavia tilastoja:

BNPL-palvelun tilaaminen on hyvä alku. Seuraava askel on varmistaa, että asiakkaasi ovat tietoisia tarjottavasta palvelusta. Saatat joutua myös selittämään joillekin asiakkaille, mikä BNPL-vaihtoehto on.

Verkkoviestintä verkkosivuilla

Ihannetapauksessa mainitse BNPL-palvelu verkkosivustosi jokaisella sivulla. Asiakkaasi saavat taatusti tietää, että tarjoat sitä. He voivat myös tiedustella tätä tarjousta napsauttamalla sitä tarvittaessa. Sinulla tulee olla vähintään tietoa BNPL-vaihtoehdosta etusivullasi, erityisillä aloitussivuilla, tuotesivuilla, kassasivulla ja usein kysyttyjen kysymysten osiossa.

Jos käytät chatbotia, varmista, että se voi selittää BNPL-vaihtoehdon asiakkaille, jotka eivät tunne sitä. Jos palkkaat myös viestintähenkilöstöä, varmista, että he tietävät, että olet lisännyt tämän vaihtoehdon verkkosivustollesi.

Sosiaalisen median julkaisut ja promootio

Integroi BNPL-tarjouksesi tavallisiin sosiaalisen median julkaisuihisi. Voit mukauttaa tämän palvelun näkyvyystasoa sisältösi mukaan. Joten jos tuotat koulutussisältöä, mainitse kommenteissa BNPL-vaihtoehto. Voit myös merkitä Afterpayn, jotta ihmiset voivat halutessaan käydä yrityksen profiilissa.

Jos tuot enemmän myynninedistämis- tai myyntiin suuntautuvaa sisältöä, korosta BNPL-vaihtoehtosi. Potentiaaliset asiakkaat tietävätkin heti, että on olemassa helppo ja kätevä tapa maksaa tuotteistasi tai palveluistasi.

Sähköpostimarkkinointi

Henkilötietojen suojasta ja sähköisistä asiakirjoista annetun lain (PIPEDA) ansiosta sähköpostimarkkinointiluettelosi tulee sisältää vain asiakkaita, jotka ovat vapaaehtoisesti päättäneet vastaanottaa markkinointiviestejä. Toisin sanoen nämä ihmiset ovat todennäköisesti erittäin kiinnostuneita yrityksestäsi.

He ovat todennäköisesti iloisia kuullessaan, että tarjoat nyt BNPL-vaihtoehdon. Tee tästä uutisesta entistä jännittävämpi esittelemällä se erikoistarjouksella.

Kun olet tehnyt ensimmäisen ilmoituksen, lisää vauhtia mainitsemalla säännöllisesti BNPL-tarjouksesi. Samoin säädä tarjouksen näkyvyystaso kokonaisviestisi mukaan. Näin muistutat olemassa olevia asiakkaita palvelusta ja varmistat, että uudet asiakkaat huomaavat sen.

suulliseen markkinointiin

Kouluta henkilökuntaasi mainitsemaan BNPL aina, kun he pitävät sitä asianmukaisena. Pyydä heitä ainakin muistuttamaan asiakkaita, että se on ilmaista, jos he ovat tekemässä suurta ostoa. Jos työskentelet vaikuttajien kanssa tai sinulla on vain suhde heihin, pyydä heitä myös mainitsemaan se. Kannusta uskollisimpia asiakkaitasi kertomaan ystävilleen. Voit jopa tarjota heille palkkion vastineeksi.

Square-asiakkailla on nyt lisäjoustavuus Afterpayssa. Afterpay on nyt integroitu kaikkiin Squaren verkkomaksutyökaluihin, mukaan lukien Square Online Selling, Square Online Checkout, Square Invoices ja Virtual Terminal.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *