Kuinka löytää nopeasti työpaikka nuorelle valmistuneelle?

Olet ehkä jo kuullut vastaanotetun idean sanovan, että vuonna on keskeisiä hetkiä työnhaussasi, että sinun on valittava hakuaika, koska et voi löytää töitä nopeasti koko vuoden. Mutta nimenomaan, vaikka työtarjoukset ja hakemukset hidastuvat tiettyinä aikoina vuodesta, silloin sinun on poistuttava pelistä.

Milloin on paras aika löytää työpaikka nopeasti?

Vaikka työnhaun aloittamiseen on muita suotuisampia aikoja, voit saada työpaikan ympäri vuoden. Rekrytoijat julkaisevat mainoksia joka päivä ja saavat ansioluetteloita vuodenajasta riippumatta. Tässä on joitain kokeneita vinkkejä rekrytointiammattilaisiltamme löytää töitä nopeasti !

Etsitkö kesätyötä: hyvä vai huono idea?

Heinä- ja elokuussa tarjouksia on vähän, mutta se on myös loistava tilaisuus sinulle, koska kohtaat vähemmän kilpailua. Nämä rauhallisemmat jaksot voidaan selittää useilla tekijöillä:

  • työntekijät jäävät yrityksen toimintaan vaikuttavalle lomalle
  • rekrytoijat ovat vähemmän läsnä yrityksissä ja omistavat aikaansa tehtävissä, jotka on usein varattu loppuvuodeksi.

Vastavalmistuneena valmistut yleensä kesä-syyskuun välisenä aikana kurssistasi riippuen. Jos olet vapaana kesäkuusta lähtien, hyödynnä kesätauko luodaksesi ja päivittääksesi CV:si löytää töitä nopeasti. Tämä on täydellinen aika lähettää ensimmäiset ei-toivotut hakemuksesi tai vastata sinua kiinnostaviin tarjouksiin.

Lopuksi, kun odotat kesälomien päättymistä syyskuussa, hyödyt rekrytoijien paluusta lomalta, jotka ovat epäilemättä hyvällä tuulella (mutta hieman ylivarattu!). Tässä positiivisessa, levossa mielentilassa he voivat kiinnittää enemmän huomiota ehdokkaasi.

Hae vuoden lopussa aloittaaksesi uuden ammatillisen seikkailun

Jos haluat ottaa enemmän aikaa arvioidaksesi toiveitasi ja sen tyyppistä asemaa, jonka haluat ottaa ennen aloittamista, se on täysin mahdollista. Loppuvuosi tarjoaa myös osan tilaisuuksista, joita ei kannata jättää väliin!

Lähettämällä hakemuksesi joulukuussa tai tammikuussa osut yritysten vuositaseeseen, mutta myös siihen, kun he määrittelevät seuraavan vuoden budjettia. Tällöin he päättävät, haluavatko he lisätä tiimejään uusien työntekijöiden integroimiseksi ja onko heillä tarvittava rahoitus. Pysy siis silmällä työtarjouksia tällä hetkellä ja hyödynnä tilaisuus aloittaa uusi seikkailu!

Ennakoi ensimmäistä työnhakuasi

Sinun ei tarvitse odottaa viimeistä tutkintoa aloittaaksesi haun. Pääset eteenpäin tunnistamalla toimialasi työmarkkinat kysymällä itseltäsi muutama olennainen kysymys: onko mahdollisuuksia? Pitäisikö meidän harkita alueen tai kaupungin vaihtamista? Ovatko täytettävät tehtävät vakituisia vai määräaikaisia? Mitä enemmän odotat, sitä enemmän mahdollisuuksia sinulla on puolellasi löytää töitä nopeasti valitsemallasi alalla. Jos tutkimuksesi kantaa hedelmää, voit ketjuttaa harjoittelun ja ensimmäisen työpaikan, ei paha, eikö?!

Bonusvinkki: Älä unohda ilmoittaa rekrytoijille hakemusta tehdessäsi, sillä näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Valmistaudu parhaissa olosuhteissa!

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä ennen ensimmäisen työsi löytämistä, on päivittää CV:si sen mukaan, mitä haluat korostaa, mutta myös arvioida ammatillista projektiasi. Näin edetään hyvin konkreettisesti!

Tee arvion ammattiprojektistasi

Kun jätät opinnot, voit käyttää hetken arvioidaksesi ammatillista projektiasi. Tämä auttaa sinua tutkimuksessasi ja antaa sinun esittää itsellesi kysymyksiä työelämästä, johon olet tarkoitettu. Mikä on urasuunnitelmasi? Vastaako se markkinoiden tarpeita? Millaisessa yrityksessä haluat työskennellä? Aiotko lähteä alueeltasi?

Jos olet varma itsestäsi tai sinulla on kysyttävää, tämän kohdan avulla voit tietää tarkalleen, mitä haluat tehdä ja mille toimialalle olet menossa.

Järjestä CV:si tehokkaasti houkutellaksesi rekrytoijia

On sinun päätettävissäsi, mitä haluat näkyvän asiakirjoissa, jotka lähetät rekrytoijille. CV on yhteenveto akateemisesta taustastasi ja työkokemuksestasi. Tänne täytät myös tekniset ja inhimilliset taitosi, kiinnostuksen kohteesi ja tietysti yhteystietosi. Tavoitteesi on oltava selkeä: saada rekrytoijan haluamaan sinuun yhteyttä!

CV:n avulla voit myös arvioida, vastaako profiilisi sitä tehtävää, johon haet. Päivittämällä sen opintojen päätyttyä täydennät sitä uusimmilla kokemuksillasi ja juuri hankkimallasi tutkintotodistuksella, joka on ihanteellinen löytää töitä nopeasti ja profiilisi mukainen.

Lopuksi sinun on lajiteltava tiedot niin, että ansioluettelosi vastaa etsimääsi työtä. Suosittelemme luomaan kaksi tai kolme erilaista CV:tä, jotka lähetät rekrytoijille tarjouksesta riippuen. Muista, että ansioluettelossasi mikään ei ole pakollista, kyse on vain merkityksellisyydestä. Otetaan konkreettinen esimerkki: Jos sinulla on ylioppilastutkinto, korkeakoulutodistuksellasi ei ole enää mitään mielenkiintoa (vaikka vaadit sitä, koska se on ensimmäinen tutkintotodistus!). Jos olet saanut BTS-tutkinnon, ylioppilastutkinto voidaan poistaa. Toisaalta suosi niitä valtuuksia, sertifikaatteja, jotka sinulla on ja jotka voivat olla todellista lisäarvoa hakemuksellesi.

Mistä etsiä löytääksesi ensimmäisen työpaikkasi nopeasti?

Kun lopetat opinnot, et välttämättä tiedä mistä aloittaa etsimään odotuksiasi vastaavaa työsopimusta. Hyviä uutisia: on olemassa lukuisia ratkaisuja, jotka helpottavat hakuasi!

Nopea työpaikan löytäminen netistä on mahdollista!

Monet työpaikat, kuten LIP Safari, tarjoavat työtarjouksia kaikille profiileille ja kaikille toiminta-aloille. Suorittamalla haun avainsanojen ja maantieteellisen sijainnin perusteella löydät kriteerisi vastaavat tarjoukset. Luo työpaikkailmoituksia saadaksesi viimeisimmät julkaistut mahdollisuudet joka päivä ja hae ensimmäisenä!

Tapaa rekrytoijia tapahtumissa

Joka vuosi järjestetään monia rekrytointimessuja eri puolilla Ranskaa. Nämä tapahtumat tuovat yhteen työllisyyden sidosryhmiä, kuten vuokratyövoimatoimistoja, rekrytointitoimistoja ja jopa kouluja. Menemällä sinne CV:lläsi, pettämättömällä motivaatiollasi ja parhaalla hymylläsi, vaihdat suoraan läsnä olevien rekrytoijien kanssa. Tämä on mahdollisuus solmia ensimmäinen suhde mahdollisten työnantajien kanssa ja tutustua työmarkkinoihin!

CDI, CDD, väliaikainen: valitse oikea työsopimus ensimmäiseen työpaikkaan

Ennen työnhakuun ryhtymistä sinun tulee myös kysyä itseltäsi työsopimuskysymys. CDI:n, CDD:n tai väliaikaisen välillä on useita mahdollisuuksia käytettävissäsi. Käydään läpi kunkin edut ja haitat, jotta voit keskittyä tutkimukseen.

CDI:n vakaus

Usein CDI on työntekijän vakauden ja turvallisuuden synonyymi. Se on erityisen suosittu pankkiirien keskuudessa, kun haluat saada esimerkiksi asuntolainaa. Kyllä, tämä ”avoin voimassa oleva sopimus” tarjoaa sinulle edelleen etuja henkilökohtaisiin projekteihisi. Toisaalta se ei aina ole päämäärä sinänsä, varsinkin jos etsit ensimmäistä työpaikkaasi. Saatat haluta löytää lyhyempiä sopimuksia löytääksesi erilaisia ​​yrityksiä ja tehtäviä. Tässä tapauksessa pidät parempana CDD:tä tai väliaikaista.

Lyhyet sopimukset rikastuttamaan CV:täsi

Ammatillisen uran aloittamiseen määräaikainen tai määräaikainen työ voi olla kiinnostava vaihtoehto. Näin sinä löytää töitä nopeasti ja kehittää taitojasi samalla kun tutustut erilaisiin maailmoihin. Joka tapauksessa hankkimastasi kokemuksesta voi olla vain hyötyä CV:si kannalta! Varo kuitenkin yhdistämästä paikkoja liikaa, sillä rekrytoijat voivat tulkita tämän ammatillisen vakauden puutteeksi.

Olipa vuodenaika mikä tahansa, heti valmistumisen jälkeen tai jos haluat varata aikaa itsellesi ennen aloittamista, sinun ei tarvitse odottaa hakemista, rekrytoijat odottavat sinua ympäri vuoden. Pysy kuulolla uusista työtarjouksista ja ole valmis hakemaan milloin tahansa!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *