kuinka löytää huippumyyjiä

Tiedätkö kuinka rekrytoida myyjä LinkedInin avulla?

Yritysten suosikki, tämä ammattimainen sosiaalinen media erottuu joukosta mielenkiintoisten ehdokkaiden pankin pääsyä. LinkedIn on olennainen työkalu myynnin rekrytointiin, mutta sinun on osattava käyttää sitä hyvin.

On sanottava, että verkosto on kehittynyt paljon viime vuosina. Se on hionut toimintojaan edistääkseen ennakoivaa lähestymistapaa ja on siten erinomainen tapa etsiä hakijoita.

Itse asiassa suodattimien aktivointi mahdollistaa hakutulosten tarkentamisen. Siten on mahdollista saada luettelo tietyn yrityksen työntekijöistä tai sukulaisista eri yhteyksien mukaan. Bingo!

Kuinka rekrytoida myyjä LinkedIniin?

Sen ennakoivaan käyttöön tarvitaan 5 elementtiä:

  1. Määritä oikeat suodattimet
  2. Käytä sitä erityisesti hankinnan aikana
  3. Mukauta rekrytointitapaasi.
  4. Noudata kaikkia rekrytointiprosessisi vaiheita.
  5. Etsi oikea henkilö suorittamaan rekrytointiprosessi LinkedInistä

1. Määritä oikeat hakusuodattimet käytettäväksi

Hakutulokset muodostuvat määrittämiesi suodattimien mukaan: siksi ne on tunnistettava hyvin etukäteen. Ennen kuin aloitat tutkimuksen, sinun on ensin esitettävä itsellesi joitain kysymyksiä.

  • Mikä on haluttu ehdokasprofiili?
  • Millainen kokemus hänellä pitäisi olla?
  • Missä yrityksissä hän olisi työskennellyt aiemmin?
  • Mitä tuotteita hän olisi jo myynyt?
  • Mistä se todennäköisesti löytyy?

Tämä viimeinen näkökohta on erityisen tärkeä. Se kutsuu pohtimaan oman toimialan, mutta myös muiden tarjoamia mahdollisuuksia. Harvinainen helmi voi olla eri sektorilla, vaikkakin liittyy sinun!

Jos mahdollista, laajenna hakuasi lähialueille.

2. Käytä sitä erityisesti hankittaessa

On monia tapoja rekrytoida työpaikkailmoituksilla olevista työpaikoista verkkoilmoituksiin. Onko olemassa tilannetta, jossa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää tätä sosiaalista verkostoa?

LinkedIn sallii työpaikkailmoitukset, mutta kokemukseni osoittaa, että LinkedIn on ennen kaikkea ”hankintatyökalu”.

Sitä on edullista käyttää aktiiviseen ehdokkaiden etsintään. Tämä on hyvä käytäntö lisätä työpaikkailmoitukseen saapuvien hakemusten määrää, varsinkin jos jatkamiskapasiteetti on alhainen.

Verkosto on myös ihanteellinen, jos haluat helposti löytää yksilön, joka täyttää hyvin tietyt kriteerit, kuten tietylle toimialalle kuulumisen.

3. Mukauta rekrytointitapaasi

LinkedIniä käytettäessä on tärkeää mukauttaa rekrytointitapaasi. Toisin kuin online-työpaikkataulut, LinkedIn-rekrytointi on hankintatyökalu. Rekrytoijan on ensimmäisistä vaihdoista hakijan kanssa myytävä paikka esittelemällä yritys sekä perusteet, miksi hänen tulisi käydä läpi rekrytointivaiheet.

Hänen täytyy yrittää vakuuttaa hänet.

LinkedIn pyytää siksi sijoittamaan enemmän aikaa prosessin alussa.

4. Noudata kaikkia rekrytointiprosessisi vaiheita

Vaikka sinun on mukautettava rekrytointitapaasi, älä anna periksi kiusaukselle ohittaa joitain vaiheitasi rekrytointiprosessissa. Voi olla houkuttelevaa antaa ”passi” valitulle hakijalle, jonka kanssa olemme jo monta kertaa keskustelleet, ja jättää tekemättä hänelle ennakkoarviointia.

Tämä on virhe! Menetät pääsyn lukuisiin tietoihin, jotka vahvistaisivat tai kertoisivat ehdokkaan valintasi oikeellisuuden.

Sen sijaan muista suostutella hänet käymään läpi palkkausprosessi.

5. Etsi oikea henkilö suorittamaan rekrytointiprosessi LinkedInistä

Kun tiedät, että kun rekrytoit LinkedInissä, sinun on vakuutettava ehdokas aloittamaan prosessi, ajattele parasta henkilöä siihen.

Jos etsitään myyjää, myyntipäällikkö voi olla sopiva valinta, joskin vain lähestymistavan vakavuuden ja yhteyden helpottamiseksi. Lisäksi rekrytointi on osa myyntipäällikön rooleja ja vastuita. Myös HR-henkilöstö voisi tehdä työn hyvin ja tuottaa tarvittavan kipinän. Myös haettavan ehdokkaan kaliiperi on otettava huomioon.

LinkedIn-viestimallit

Tässä on joitain malleja, joiden avulla voit ottaa heihin yhteyttä LinkedInissä, jotta voit rekrytoida parhaat ehdokkaat. Älä epäröi ottaa heiltä inspiraatiota välittääksesi viestisi optimaalisella tavalla.

Viesti 1: Yhteyden muodostaminen LinkedInissä olevaan henkilöön

Hei,

Näin profiilisi LinkedInissä ja kokemuksesi myynnistä on mielenkiintoinen. Kutsun sinut liittymään ammatilliseen verkostooni LinkedInissä.

Sydämellisesti,

Viesti 2: Vahvista kiinnostus

Hei,

Etsin jatkuvasti motivoituneita henkilöitä, joilla on hyvät menestymismahdollisuudet yritykseeni myyntitehtäviin.

Olen liittänyt mukaan kopion etsityn henkilön profiilista. Jos tunnistat itsesi, pyydän sinua lähettämään minulle sähköpostia, niin voimme keskustella seuraavasta vaiheesta.

Kippis,

Viesti 3: Pyydä häntä täyttämään kysely

Hei,

Kiitos mielenkiinnostasi. Ensimmäinen askel on täyttää online-kysely. Pääset siihen seuraavasta linkistä: ___.

Tarvitset noin 45 minuuttia vastataksesi kaikkiin kysymyksiin.

Kun olet valmis, olen sinuun yhteydessä muissa asioissa.

Hyvää menestystä,

Muistaa

LinkedIn on ammattimainen sosiaalinen verkosto, joka on ihanteellinen myyntiehdokkaiden rekrytointiin. Mutta riippumatta siitä, mitä alustaa käytät edustajien rekrytointiin, sinun on ensin varmistettava, että noudatat todistettua rekrytointiprosessia.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *