Kuinka lisätä työntekijöiden pysyvyyttä

Yritykset panevat paljon vaivaa ja energiaa inhimillisen pääoman houkuttelemiseen. ”Sota lahjakkuuksista” on nousussa, etenkin globalisaation ja lähestyvän työvoimapulan myötä. Mutta mitä tapahtuu, kun houkuttelet nämä ihmiset organisaatioosi? Entä lahjakkaat työntekijät, jotka jo työskentelevät yrityksessäsi? Mitä järkeä on houkutella näitä kykyjä, jos et lopulta pysty säilyttämään heitä?

Hyvä työntekijöiden pysyvyys ei tarkoita vain huippusuorittajien säilyttämistä, vaan myös kustannussäästöjä yrityksellesi. Vaikka vaihtuvuus on yksi suurimmista henkilöresurssien kustannuksista, johtajat vaativat HR-ammattilaisiltaan toimia säilyttääkseen säilyttämissuunnitelmat ja -käytännöt.

Joten miten nostat työntekijöiden pysyvyyttä? Otetaan se askel askeleelta!

Tunnista työpaikat, joilla on suurin vaihtuvuus ja parhaiten suoriutuvat työntekijät

On selvää, että pystyt tuomaan eniten lisäarvoa organisaatiollesi, kun ratkaiset suurimman ongelman. Kun tunnistat työpaikat, joilla on suurin vaihtuvuus, voit keskittyä korkeimpiin kustannuksiisi, jolloin vaikutus on suurempi.

Laske vaihtuvuusaste lisäämällä organisaatiostasi (vapaaehtoisesti tai ei) poistuneiden työntekijöiden määrä tietyn ajanjakson aikana (viimeinen vuosi on usein vertailujakso) ja jaa tämä luku työntekijöiden kokonaismäärällä (joko organisaatiossa, tällä osastolla tai vastaavissa tehtävissä olevien henkilöiden keskuudessa).

Jos ensisijainen tavoite on säilytä parhaat kykysi, miten muuten tunnistaa, keitä he ovat! Käytä suorituskykyarviointeja ja esimiesten palautetta selvittääksesi, ketkä ovat parhaat resurssi. Pyri ymmärtämään heidän arvojaan, kiinnostuksen kohteitaan, tarpeitaan ja motiivejaan. Näiden tietojen avulla voit kehittää säilyttämissuunnitelmia, jotka vetoavat huippusuorittajiisi. Hyvästä suorituksesta tunnustus tekee yrityksestä houkuttelevamman työntekijöille.

Keskity johtajiin

Ja tällä en välttämättä tarkoita parasta manageriasi (sekään ei kuitenkaan ole huono idea!). Kiinnitä huomiota huippusuorittajiisi.

Roger Hermanin, ”työntekijöiden säilyttämisen isän” mukaan 75 % vapaaehtoisesti työn lopettaneista ei lopeta työtään; he jättävät pomonsa. Varmista, että esimieheni ovat tietoisia niiden vaikutuksesta työntekijöiden pysymiseen. Kouluta heitä säilyttämisstrategioissa ja pidä heidät vastuussa työntekijöiden pysyvyydestä.

Arvioi esimiehesi johtamistyyliä ja päätä, sopiiko tämä tyyli heidän johtamalleen tiimille.

Vahvista työntekijöiden uskollisuutta ja suorituskykyä

Ilmeisesti sinun tulee palkita työntekijäsi asianmukaisesti, jos haluat heidän pysyvän organisaatiossasi. Toisaalta on tärkeää paitsi tarjota heille kilpailukykyisiä palkitsemissuunnitelmia, myös palkita heidän uskollisuutensa ja suorituksensa. Maksimaalisen vahvistuksen varmistamiseksi palkitse työntekijöitäsi oikeudenmukaisella, johdonmukaisella ja eriytetyllä tavalla heidän suorituksensa ja tulosten perusteella.

Opi tunnistamaan työntekijöidesi mieltymykset, arvot, kiinnostuksen kohteet ja tarpeet löytääksesi oikeat palkkiot ja edut työstä (esim. korvausvapaat, ei-rahalliset palkkiot, eläkejärjestelyt, henkivakuutus, joustavat työajat jne.). Tunnista heidän motivaationsa lähteensä ja palkitse heidät hyödyntämällä heidän vahvuuksiaan ja voittamalla heidän heikkoutensa.

Harkitse arviointityökalujen käyttöä ymmärtääksesi paremmin heidän motivaatiotaan, arvojaan ja luonnollisia refleksiään. Sisäisten ylennysten tarjoaminen sen sijaan, että ilmoitat paikasta ulkoisesti, mikäli mahdollista, on myös toinen tapa lisätä yksilöiden uskollisuutta ja suorituskykyä.

Tarjoa Palautekoulutus ja kehitys

Miksi? Se on melko yksinkertaista: lahjakkaat työntekijät haluavat enemmän! He haluavat pystyä tekemään enemmän, kehittää kykyjään, tulla paremmiksi ja tuntea olevansa osa organisaatiotasi. Tarjoa työntekijöillesi tarvittava koulutus, jotta he voivat menestyä yrityksessäsi.

Harkitse heidän mieltymyksiään ennen kuin asetat heille harjoitussuunnitelman. Arvioi heidän kykyjään ja tavoitteitaan ja päätä, mitä he haluavat tehdä. Työntekijäsi eivät ainoastaan ​​täytä ammatillisen kehityksen tarpeensa, vaan he ovat myös yleensä uskollisempia ja osallistuvat organisaatioosi.

Antaa palautetta (palautetta) riittävä on myös välttämätöntä pidä parhaat työntekijäsi. Lahjakkaat ja motivoituneet työntekijät haluavat tietää, miten he näkevät heidät erityisesti esimiesten keskuudessa. Yllättäen näyttää siltä, ​​​​että esimiehet eivät tarjoa niin paljon palautetta parhaille suoriutujilleen kuin muille työntekijöille.

Muista, että palautetta ei vain sisällä huonoa palautetta. Tunnustele työntekijöidesi suorituksia, onnittele heitä, palkitse heitä ja älä unohda tehdä sitä järjestelmällisesti.

Toteuta tehokkaita viestintäohjelmia

On niin monia mahdollisia ratkaisuja työntekijöiden pysyvyyden parantamiseen; seuraajasuunnittelusta mentorointiohjelmiin urakehitysstrategioihin. Mutta miten voit määrittää, mitkä niistä tuovat eniten lisäarvoa organisaatiollesi?

HR-politiikkojen ja -ohjelmien toteuttaminen on kallista ja aikaa vievää. Vaikka voit käyttää monia käytäntöjä, on tärkeää keskittää voimasi ja energiasi niihin, joilla on myönteinen vaikutus liiketoimintaasi. Tehokkaan viestintäohjelman toteuttaminen työntekijöillesi auttaa sinua tunnistamaan selvästi, mitä työntekijäsi haluavat.

Organisaatiosi pystyy tyydyttämään työntekijöiden tarpeet, saamaan heidät tuntemaan olonsa osallistuvammaksi, sitoutuneemmaksi ja uskollisemmiksi ja viime kädessä lisäämään työntekijöiden pysyvyyttä.

Työntekijöiden säilyttämisasteen nostaminen johtaa tehokkaampaan organisaatioon. Pitkällä aikavälillä a alhaisempi vaihtuvuus tarkoittaa vähemmän rahaa, joka kuluu palkkaamiseen, koulutukseen ja kehittämiseen. Se tarkoittaa myös sitä, että pidät työntekijäsi pätevinä ja jotka ovat jo osoittaneet itsensä organisaatiossasi.

Suorita tarvittava analyysi varmistaaksesi, että säilytysprosenttisi paranee edelleen, tunnista parhaat puolesi ja arvioi heidän kykynsä, tarpeet, mieltymykset ja keskity toimiviin asioihin!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *