Kuinka käsitellä vaikeaa persoonallisuutta työssä

Mikä on sinun mielestäsi vaikean työntekijän määritelmä? Onko se työntekijä, joka ei kuuntele, joka saapuu myöhässä, joka lykkää kaikkea, joka argumentoi jokaisen tehdyn päätöksen?

Vaikka se, mitä pidetään ”vaikeana” voi vaihdella henkilöstä toiseen, on tiettyjä persoonallisuuden piirteitä, jotka yhdessä voivat muodostaa reseptin ongelmalliseen käyttäytymiseen työpaikalla.

Työskentely vaikean persoonallisuuden kanssa työpaikalla on tilanne, johon jokainen voi samaistua, ja se voi olla yksi vaikeimmista voittaa. Joten miten käsitellä vaikeaa persoonallisuutta työssä?

Miltä vaikea persoonallisuus näyttää työssä?

Vaikeat persoonallisuudet voivat olla hyvin erilaisia. Ne voivat olla epäsuoria ja viittaavat siihen, että kaikki on hyvin, tai ne voivat olla hyvin suoria, uhkaavia ja selkeitä.

Monet olisivat yllättyneitä tietäessään, että vaikeita persoonallisuuksia ei välttämättä ole vähiten tuottavilla ihmisillä. Huippusuorittajilla voi olla persoonallisuuden piirteitä, jotka aiheuttavat vaikeuksia, konflikteja ja synergian puutetta organisaatiossa.

Työntekijät voivat olla tilapäisesti vaikeampia työ- tai kotistressin vuoksi. Siksi sinun on määritettävä, onko vaikea persoonallisuus työssä kontekstuaalista vai onko se toistuva ongelma, joka on siksi syvästi juurtunut heidän persoonallisuutensa.

Jotta voit paremmin hallita vaikeita persoonallisuuksia työssä, sinun on saatava kokonaiskuva, jonka avulla voit tunnistaa:

  • persoonallisuuden piirteet, jotka ovat mielestäsi ongelmallisimpia työssä
  • ympäristö, jossa työskentelet (konteksti, tehtävät, organisaatiokulttuuri)
  • omia persoonallisuuspiirteitäsi ja luonnollisia refleksejäsi

Näennäinen hyökkääjä

On olemassa riskejä, että vaikeat persoonallisuudet työssä aiheuttavat konflikteja, turhautumista, demotivaatiota ja hämmennystä ikätovereiden keskuudessa. Esimerkiksi: ne, jotka aiheuttavat ongelmia taipumuksensa perusteella ilmaista kantansa kaikesta ja ei mistään, jotka murisevat ja esittävät itsekeskeistä asennetta. Heidän suodattimen puute ja aggressiivinen käytöksensä saavat yleensä ihmiset ympärillään tuntemaan itsensä uhatuiksi.

Näiden vaikeiden persoonallisuustyyppien kanssa sinun täytyy katso pidemmälle, mikä on vialla ja etsiä ratkaisua. Joskus se voi olla niin yksinkertaista kuin kysyä heiltä heidän mielipiteensä jostakin (koska tiedät helvetin hyvin, että saat sen joka tapauksessa, mutta siten he voivat tuntea olevansa enemmän mukana ja jopa imarreltuja kuin sinä). kysyttiin, mikä puolestaan ​​voi pehmentää heidän vastauksiaan).

Vaikka päätätkin olla esittämättä heidän mielipiteitään tai ideoitaan, olet ainakin antanut heidän ilmaista näkemyksensä paremmin kontrolloidussa ympäristössä. Heidän peruspersoonallisuutensa ei muutu, mutta se voi auttaa hillitsemään sen.

Vaikea persoonallisuus työssä ei aina ole ilmeinen

Entä vähemmän ilmeiset vaikeat persoonallisuustyypit? Nämä ihmiset, jotka eivät koskaan puhu, jotka antavat tunteiden kärjistyä ja näyttelevät uhria joka tilanteessa. Niiden käsitteleminen voi olla yhtä vaikeaa, koska heidän työtoverinsa tuntevat olevansa jumissa yrittäessään arvata, miltä henkilöstä tuntuu, mutta saavat tietää myöhemmin, paljon vähemmän sopivana ajankohtana. Toisin kuin ilmeisemmät vaikeat persoonallisuudet, vähemmän ilmeisten persoonallisuuksien kanssa sinun on ensin selvitettävä, mikä on vialla, ja sitten löydettävä ratkaisu.

Siksi säännölliset seuranta- ja palauteistunnot ovat tärkeitä paitsi sujuvan ja vakaan toiminnan ylläpitämiseksi, myös työntekijöiden mahdollisuuden ilmaista itseään pikkuhiljaa. Jos työskentelet ihmisten kanssa, joilla on vaikeuksia ilmaista itseään tai käsitellä tiettyjä kysymyksiä, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota heidän ei-verbaaleihinsa, kuten vaikeuksiin saada katsekontaktia, nostaa käsiään silmiään kommentteja vastaan, suljetumpaan kehonkieleen. , jännityksen vaikutelma, kireät ilmeet jne.

Tule tietoiseksi vaikeasta persoonasta työssä

Olipa kyseessä suora tai passiivis-aggressiivinen käyttäytyminen, on välttämätöntä oppia lisää tilanteesta. Ihmisten, joilla on vaikea persoonallisuus, on oltava tietoisia omista luonnollisista refleksistään ja siitä, kuinka ne voivat vaikuttaa muihin, aivan yhtä paljon kuin sinun on oltava tietoinen siitä, kuinka muut voivat vaikuttaa persoonallisuuteesi.

Paluu perusasioihin käyttämällä ”I”-näppäintä keskustelun avaamiseen on hyvä tapa estää toista osapuolta tulemasta puolustautumaan. Sen avulla voit myös ilmaista tunteitasi ilman, että syytetään toista. ”Minusta tuntuu, etten saa puhettani perille, kun minut keskeytetään” voi olla paljon tehokkaampi kuin ”sinä hyökkäät kimppuuni, kun keskeytät minut.”

Tiedän mitä ajattelet: yksinkertainen ”minä” ei tee eroa narsististen ja irrationaalisten työntekijöiden kanssa. Ehkä hyvä, mutta sillä on ainakin se vaikutus, että se ei pahenna tilannetta. Pidä sitä enemmän tapana murtaa jäätä, ei ratkaisuna.

Kuten aiemmin mainittiin, tietoisuus on avainasemassa, ja psykometrinen testi voi objektiivisesti antaa sinulle persoonallisuuserot (ja yhtäläisyydet), jotka voivat aiheuttaa ongelmiasi.

Vaikea persoonallisuus työssä: huono tapa

Jotkut ihmiset saattavat toistaa vaikeita käyttäytymismalleja tottumuksesta tai siksi, että he ovat työskennelleet heidän hyväksi aiemmin. He voivat olla jäykkiä ja vastustuskykyisiä muutokselle (joka voi olla vaikea persoonallisuus sinänsä), tai ehkä he eivät ole koskaan kohdanneet käyttäytymistään aiemmin eivätkä tiedä luovansa lisää. haittaa kuin hyötyä.

Auta heitä ymmärtämään tekojensa seurauksia ja tarjoa heille erilaisia ​​reaktioita tiettyihin tilanteisiin näyttämällä esimerkkiä, pelaamalla roolipelejä tai auttamalla heitä oppimaan tunnistamaan merkkejä, jotka voivat laukaista ongelmallisen käyttäytymisen.

Saat suuremman ulottuvuuden

Meidän on myös otettava laajempi näkökulma vaikeisiin persoonallisuuksiin työssä: erota henkilö ongelmasta, ymmärrä, että ihmiset yleensä käyttäytyvät tällä tavalla sen vuoksi, mitä he ovat, eivät sinun takiasi. Päätä, että stressi ja demotivaatio voivat tehdä jonkun vaikeammaksi. käsitellä tavallista ja yritä omaksua ennakoiva lähestymistapa, ei reaktiivinen.

Hallitaksesi tehokkaasti vaikeaa persoonallisuutta työssäsi sinun on löydettävä työntekijöidesi luonnolliset refleksit, ymmärrettävä konteksti ja laajennettava käsitystäsi siitä, miksi luokittelet heidät ”vaikeiksi”. Älä keskity vain negatiiviseen, vaan etsi ratkaisua. Seuraa järjestelmällisesti estääksesi tiettyjen käytäntöjen eskaloitumisen ja aloita keskustelu näiden työntekijöiden kanssa ennakoivasti.

Selvitä, millaisia ​​persoonallisuuksia työntekijäsi omaksuvat AtmanCo-persoonallisuustestin avulla. Tämä on ennakoiva tapa hallita vaikeita persoonallisuuksia työssä!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *