Kuinka johtajat tulevat onnelliseksi työssään

Yrityksen huipulle saavuttaminen ja menestyminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että olet tyytyväinen itseesi. Monien toimitusjohtajien ja C-tason johtajien on ymmärrettävä tämä. On tapa menestyä JA olla tyytyväinen itseesi. Lue tämä viesti

Tie huipulle – kivinen mutta sen arvoinen?

Tiedätkö sinäkin sen? Olet vuosia kamppaillut ja uurastanut päästäksesi yrityksen huipulle. Luovuit paljon ja teit paljon ylitöitä. Kyllä, elämä ei ole ponitilaa, mutta… ehkä sinulla oli idea:

”Kun pääsen huipulle, se paranee. Sitten onnistun. Huipulla olen vapaa ja voin suunnitella omien toiveideni ja kiinnostuksen kohteideni mukaan. Ja: Sitten olen tyytyväinen itseeni ja olen saavuttanut sen, mitä olen aina kuvitellut. ”

Se kesti monta vuotta. Olet sijoittanut monia tunteja uraasi ja laiminlyönyt yksityiselämäsi päästäksesi huipulle. Et ole enää 20-vuotiaana, vaan ehkä 40-luvun alussa tai 50-luvun puolivälissä. ”Siemenen” pitäisi kasvaa hitaasti, luulet. Tavoite on käden ulottuvilla.

Huipulla: työtyytyväisyys? ei mitään

Se toimi: olet huipulla. Onnittelut! Ympäristösi ihailee sinua. Muut sanovat sinulle

”Nauti nyt menestyksestäsi!”.
”Ole nyt onnellinen.”

Aika rientää. Vuosi, kaksi vuotta. Tai jopa enemmän. Kuinka voit tänään? Nyt? Entä tyytyväisyytesi? Oletko tyytyväinen itseesi? Syvällä sisällä? Onko olemassa syvää sisäistä rauhaa, jota olet odottanut niin kauan? Kenen eteen olet tehnyt niin kovasti töitä? käsi sydämellä

Ole hyvä ja arvioi itseäsi: olet ollut huipulla muutaman vuoden ja millaista on todellisuus? Onko toivo herännyt? Sitten onnittelen sinua sydämeni pohjasta. Teit kaiken oikein ja strategiasi toimi. Mutta monille asiat näyttävät usein erilaisilta.

Menestys ja työtyytyväisyys: unelmien ja todellisuuden välillä

Ulkoinen menestys on olemassa. Ehkä on myös yksi tai toinen projekti, jossa voit sanoa itsellesi: Kyllä, tein sen! Ehkä säännölliset palkankorotukset ovat väliaikaisesti edistäneet hyvää fiilistä. Mutta yhä enemmän tulee turhautumista, jota ei yksinkertaisesti voida ”silittää pois” ulkoisella menestyksellä. Saatat myös ajatella:

”Se ei ole ollenkaan sitä mitä kuvittelin. Tunnen itseni ohjatummaksi ja ulkoisesti kontrolloidummaksi, tunnen itseni vielä vähemmän vapaaksi kuin keskijohdossa. Oliko kaikki työ todella sen arvoista? Eikö korkea palkka ole enemmänkin korvaus kivusta ja kärsimyksestä?”

Tukea ympäristöltä? ei mitään

Tällaisessa työssä tyytymättömyyden tilanteessa monet kääntyvät ympärillään olevien puoleen ja saavat usein käsittämättömän pään pudistuksen yhdistettynä sanoihin

”Se on todella vinkumista korkealla tasolla.” Mitä muuta haluat? Halusit olla yrityksen kärjessä. Menestyt työssäsi. Sinulla on todellakin luksusongelma. Ole tyytyväinen!”

– Auts, et todellakaan tarvitse tätä swatteria. Useimmat heistä eivät sitten enää puhu siitä ympärillään olevien kanssa. Mitä varten? He ovat turhautuneita, eivät tunne, että heitä ymmärretään, ja syvällä sisimmässään he kohtaavat lisääntyvän epäluulonsa.

”Ehkä minun ei yksinkertaisesti sallita menestyä työssäni ja samalla olla tyytyväinen itseeni?”

Ulospääsy (tarkoittaa) kriisistä: Miksi sinulla ei ole luksusongelmaa

Jotkut luovuttavat lopulta. Se on sääli. Jotkut lukevat jatkuvasti uusia Kirjat. Voin todella suositella yhtä niistä. Jotkut vaihtavat yhtiötä useammin, mikäkään ei yleensä auta. Jossain vaiheessa monet todella uskovat, että heidän on vain siedettävä se ja asetettava elämälleen liian korkeat vaatimukset. Se ei kuitenkaan ole totta. Seuraavassa esitän kaksi vaihtoehtoa.

Ulospääsy johtovalmennuksesta

On huippujohtajia, jotka ovat päättäneet vihdoin selvittää, mitä he todella haluavat. He haluavat menestyä JA olla tyytyväisiä itseensä – ja sitten usein löytää tiensä Executive-valmennus.

Täällä he sanovat usein hyvin turhautuneena: ”Nyt olen luopunut niin paljon, työskennellyt niin monta vuotta ylimmän johdon tavoitteen eteen. Mutta strategia ei toiminut. Minusta tuntuu, että aika loppuu kesken ja olen luopumassa toivosta. Vaikka olen menestynyt ulkoisesti, olen vieläkin tyytymättömämpi kuin koskaan ennen. Mutta: ympärilläni olevat ajattelevat, että minulla on luksusongelma. Pitääkö tämä paikkansa?” Ei, ei ja vielä kerran ei. Voin vakuuttaa teille: Heillä on ei luksusongelmaa.
Päinvastoin. Seuraava hypoteesi: ympäristösi on väärä. Sillä mitä tapahtuisi, jos tyytymättömyytesi jatkuisi? Pystyisitkö silloin silti säilyttämään suorituskykysi vai heikkenisikö se väistämättä. Ja eikö yritykselläsi – jota johdat – ole oikeutta siihen, että teet parhaasi? Loppujen lopuksi saat hyvää rahaa maksimaalisesta suorituskyvystä, et alitoiminnasta. Minusta tämä kaikki ei näytä olevan luksusongelma. Minun mielestäni se on enemmän kuin yksi eksistentiaalinen välttämättömyys tyytymättömyytesi jäljillä tule katsomaan kuinka tyytyväinen olet itseesi. Joten se ei suinkaan ole EGO-matka, kuten jotkut saattavat syyttää sinua. Tämä tieto on perusta viimeinkin olla tyytyväinen työhön.

Millä todella on merkitystä: olla tyytyväinen JA menestyä työssä

Oletko kyllästynyt olemaan tyytymätön työhön? Kärsitkö niin paljon, että tarvitset kiireellisesti apua? Heti ja paikan päällä? Sitten suosittelen kirjaani ”Millä todella on merkitystä!” ensiaputoimenpiteenä. Täältä saat yleiskatsauksen askeleista, jotka on tehtävä matkalla parempaan työtyytyväisyyteen.

Lyhyesti:

  1. On olemassa keino – myös sinulle.
  2. Siellä on polku, joka koostuu yhteensä 13 askelmasta, jonka voit myös kävellä itse.
  3. On olemassa tapa, joka voi johtaa sinut tyydyttävään, merkitykselliseen työelämään muutamassa kuukaudessa – yleensä se on noin 6 kuukautta.
  4. On polku, jonka voit kulkea iästäsi riippumatta. Olet sitten 20-vuotias tai 60-vuotias.
  5. Älä anna elämän vain mennä ohitsesi.

Muuten, valmennuskäytännöstäni voin vahvistaa: KAIKKI asiakkaat poikkeuksetta, jotka ovat lähteneet tälle tielle, ovat löytäneet juuri sen paikan, jossa voit yhdistää menestyksen ja tyytyväisyyden. Jotkut löysivät sen vain muutaman kuukauden kuluttua, useimmat 6-12 kuukauden kuluttua. Lue, miltä tämä polku näyttää konkreettisesti. Selvitä, kuinka 4 esimerkillistä asiakasta selvisi. Anna itsesi ohjata, kuinka se voi myös onnistua sinulle. Lue tietokirjani: Mikä todella merkitsee! Johda vakuuttavasti.

Johtopäätös: Jokaisella huippujohtajalla voi olla onnellinen loppu

Että CIO-lehti ja tietokoneviikko haastatteli minua asiasta. Lue se itse ja hanki muutamia hyvin tarkkoja ideoita ja keskeisiä kysymyksiä, jotka antavat sinulle ensimmäisen suuntaviivan. Myös klo Harvardin liiketoimintajohtaja löydät kommentin, jossa on arvokkaita impulsseja.

Ole tietoinen: Sinulla on vain yksi elämä ja sinulla on oikeus menestyä taloudellisesti tässä elämässä ja olla tyytyväinen – eli löytänyt ihanteellisen paikkasi ja muuttanut sen todeksi. Tämä ei vain tee sinusta tyytyväisempää. Myös ympäristösi kiittää sinua. Sekä ammattimaista että yksityistä.

Toivon sinulle paljon onnea. Löydä tapasi muodostaa yhteys menestyäksesi ja ollaksesi tyytyväinen itseesi. Yksin tai kanssani. Koska ansaitset elää menestyvää ja täyttä elämää.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *