Kriisinhallinta: Korona keskiössä

Koronakriisi on vaikuttanut yrityksiin jo yli kahden vuoden ajan. Yksi pandemian tärkeimmistä opetuksista: hyvät asiat koronakriisinhallinta Se ei kohdistu vain välittömiin toimenpiteisiin, vaan se myös avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Ja tämä koskee myös aloja, jotka ovat kärsineet erityisen kovasti. Tässä artikkelissa esitän ensin yhteenvedon luonnon tärkeimmistä kriisinhallintastrategioista. Sitten esittelen sinulle entisen asiakkaan, joka on toistaiseksi navigoinut koronakriisissä loistavasti.

Kriisinhallinta: Opi menestyneimmät strategiat luonnosta!

Valmistuneena biologina perehdyin luonnon toimintamekanismeihin varhain ja tutkin niitä sanan varsinaisessa merkityksessä. ”Aina kun asiat kiristyvät, otan esimerkkini maailman menestyneimmältä yritykseltä – luonnolta.”
”Se on yritys, joka ei ole mennyt konkurssiin miljooniin vuosiin.” – maineikkain kyberneetikon Frederik Vesterin mukaan. Tuloksista voidaan johtaa merkittäviä ohjaavia periaatteita tai periaatteita yritysten kriisinhallintaan. Siksi olen jo omistanut erillisen artikkelin tälle aiheelle. Tässä vaiheessa haluaisin vain tehdä yhteenvedon siitä, mitä luonto opettaa sinulle Koronan kriisinhallinnasta.

Korona-ajan kriisinhallinta: 4 suositusta luonnosta

 1. Valmistaudu virheisiin
  Luonnossa tapahtuu aina jotain odottamatonta. Jos otat tämän huomioon valmistelussa, voit reagoida nopeammin – ja varmistaa lopullisen tavoitteesi.
 2. Hyväksy kriisit
  Näin voit nopeasti sopeutua uusiin puiteolosuhteisiin – ja käynnistää positiivisen muutoksen, joka vie yritystäsi eteenpäin pitkällä aikavälillä.
 3. Ole luova ja ajattele pitkäjänteisesti
  Luonto osaa menestyä pitkällä aikavälillä, myös muuttuneissa olosuhteissa. Edellytykset: halu tehdä luovia muutoksia – ja omien vahvuuksien tuntemus.
 4. Hyödynnä avautuvat mahdollisuudet
  Jokaisessa kriisissä on myös mahdollisuus. Se kuulostaa karmivalta, mutta se ei tee siitä yhtään vähemmän totta. Monet olennot käyttävät kriisejä saadakseen merkittäviä etuja. Sinäkin voit!

Käytännön esimerkki: Koronakriisi mahdollisuutena

Rouva Freier oli asiakkaani yli 10 vuotta sitten. Koin hänet rohkeaksi, sitoutuneeksi, riskinottohaluiseksi, mutta samalla hyvin herkäksi ja herkäksi. Olin jo tuolloin hyvin innostunut hänestä persoonallisuutena. Vietimme hetken valmentamassa yhdessä. Tehtäväni oli tukea häntä joissakin ammatillisissa päätöksissä. Hän työskenteli tapahtumissa. Se ei ollut helppo toimiala silloin, mutta koronakriisin aikana se käännettiin ylösalaisin kuin mikään muu. Sain pienen käsityksen heidän tarinoistaan. Tässä on linkki yritykseesi: https://www.mfe-berlin.com.

Vuosien varrella olen seurannut ajoittain hänen polkunsa kehittymistä. (Teen tämän joidenkin asiakkaideni kanssa, erityisesti niiden, joista olen pitänyt.)

Kun Corona alkoi lamaannuttaa kokonaisia ​​toimialoja vuonna 2020, ajattelin yhä enemmän rouva Freieriä. osuiko se myös häneen? Miten rouva Freier suhtautuisi asiaan? Muutaman päivän olin kaksijakoinen – voisinko ottaa häneen yhteyttä? Jossain vaiheessa kirjoitin hänelle.

”Kuinka rakennan uuden yrityksen täydellisestä epäonnistumisesta!”

Hän vastasi minulle melko nopeasti. Luvallasi voin julkaista kirjallisen viestimme täällä:

Michaela Freier:

(…) Hyvä rouva Happich,

Vasta nyt voin vastata sinulle oikein.

Aika on meille tietysti haastava, mutta myös erittäin luova. Tapahtumat peruttiin aikaisin ja myös 4 viikon matka Etelä-Amerikkaan peruttiin.

Joten siirryin välittömästi täydelliseen luovuuteen.

Olemme esimerkiksi kehittäneet käsiaromaattisen. eli ”Neljän varkaan etikka” ja viittaa tarinaan varkaista ruton aikana. He varastivat ruttopotilailta tartuttamatta itseään. He käyttivät etikkaa. Kehitimme aromaattisen huippukokkimme Sven Reschken kanssa. Tällä hetkellä se on vielä valmistuksessa ja pullotetaan pian.

Sitten kehitimme uusia VA-formaatteja ja tällä hetkellä neuvomme asiakkaitamme.

Toivottavasti sinullakin menee hyvin ja olen varma, että sinulla on paljon uusia ideoita 😉

Parhain terveisin

Michaela Freier

Gudrun Happich:

(…) Raportoin jatkuvasti ideoista, kokemuksista ja hyvistä esimerkeistä. Voinko käyttää esimerkkiäsi ja levittää sitä verkostossani? Mielelläni myös linkin kanssa – ehkä se auttaa myös markkinoinnissa!

LG Gudrun Happich

Michaela Freier:

Hyvä rouva Happich,

jos vain valittaa ja vinkut nyt, menetät mahdollisuuden uuteen alkuun.

Se on tällä hetkellä todella jännittävää, koska nyt näet, minkä kumppanin kanssa pärjäät hyvin.

Ja muistan aina valmennuksen kanssasi. Tämän vuoden kevät on niin runsas, ettei se voi olla kaiken loppu. Opi vain luonnosta…

Olisi hienoa, jos kertoisit siitä blogissasi. Olisin erittäin iloinen siitä!!

Tässä on Hand Aromatikumin kaunis etiketti:

Kriisi mahdollisuutena – käännä asiat toisinpäin luovuudella

Olen erittäin iloinen voidessani näyttää teille Michaela Freierin sanat sensuroimattomina.

Olen iloinen siitä voimasta ja luottamuksesta, jota rouva Freier huokuu. Se on loistava esimerkki siitä, kuinka koronakriisi voidaan nähdä mahdollisuutena. Tätä varten hän käyttää vahvuuttaan (luovuuttaan) ja luottaa kumppaneihin, joiden kanssa hän voi todella edistää yritystään.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *