Kriisin kestävä sijoitussalkku

Se voi tuntua vaikealta, mutta todellisuudessa kuka tahansa voi luoda kriisinkestävän sijoitussalkun. Katsotaanpa ideoita, jotka auttavat meitä ymmärtämään, miten.

Mutta ennen kuin aloitamme, puhutaan vähän kriiseistä ja määritellään, mikä kriisi on. NBER:n (National Bureau of Economic Research) mukaan: ”NBER ei määrittele taantumaa kahden peräkkäisen vuosineljänneksen perusteella BKT:n määrän laskusta.”

Ja jatkaa: ”Pikemminkin taantuma on taloudellisen toimeliaisuuden merkittävä lasku, joka leviää koko talouteenkestää yli muutaman kuukauden ja näkyy tyypillisesti BKT:ssa, reaalituloissa, työllisyydessä, teollisuustuotannossa sekä tukku- ja vähittäismyynnissä.

Kriisejä ei voi ennakoida

Riippumatta siitä, kuinka paljon taloustieteilijät, talousasiantuntijat, gurut tai mediapäälliköt kertovat, kukaan ei voi 100-prosenttisesti ennakoida kriisejä. Toistamme, Kukaan ei pysty arvaamaan, milloin kriisi on alkamassa, ja jos alkaa, se on joko liian aikaista tai liian myöhäistä..

Paul Samuelsonilla (palkittu amerikkalainen taloustieteilijä) on pari lainausta, jotka voivat auttaa meitä ymmärtämään tämän: ”Tiedämme maailmanlaajuisista finanssikriiseistä sen, että emme tiedä niistä paljoa”. Se johtuu siitä: Taloustieteilijät ennustavat 11 kahdeksasta tulevasta kriisistä.

Lisäksi vaikeus on kaksinkertainen, koska täytyy arvata, milloin kriisi alkaa ja milloin se päättyy. Vaikka saisimmekin sen enemmän tai vähemmän oikein kriisin alkaessa, jos emme saa sitä oikein sen päättyessä, menetämme merkittävän osan markkinoiden elpymisestä.

Tästä syystä Peter Lynch (yksi historian menestyneimmistä sijoittajista) sanoi: ”Sijoittajat ovat menettäneet paljon enemmän rahaa varautuessaan korjauksiin yrittäessään ennakoida laskuja kuin he ovat menettäneet itse korjauksessa.”

Jos asiantuntijat eivät pysty siihen, miksi vähemmän tietoa omaavan sijoittajan pitäisi pystyä tekemään se oikein? No ei ole.

Viestin on oltava selkeä sijoittajan rooli ei ole yrittää ennakoida kriisiä. Näimme jo, että se on mahdotonta asiantuntijoille, sitä mahdottomampaa se on sijoittajalle!

Jatkoa Peter Lynchin kanssa: ”On taantumia, on osakemarkkinoiden romahduksia. Jos et ymmärrä sen tapahtuvan, et ole valmis, et pärjää hyvin markkinoilla.”

Hän sanoi myös: ”Todellinen avain rahan ansaitsemiseen markkinoilla ei ole pelätä niitä”.

Kriisit ovat suhteellisen lyhytaikaisia

Niille, jotka rakastavat tilastoja, NBER arvioi, että toisen maailmansodan jälkeen on ollut 11 finanssikriisiä. Pääoman sijoittaminen kriisin sattuessa ei ole ollenkaan hauskaa. Markkinoilla on kriisiaikoina taipumus laskea kaksinumeroinen.

Mutta tiedätkö kuinka kauan keskimääräinen kriisi kestää? Toisen maailmankriisin jälkeen kriisin arvioidaan kestävän keskimäärin alle vuoden.

Kyllä alle 1 vuosi! Ja ylempää kuvaajaa tarkasteltaessa näyttää siltä, ​​että trendi on, että syklit lyhenevät. Luultavasti siksi, että keskuspankit tekevät aktiivisemmin päätöksiä niiden ratkaisemii.

Miksi meillä on käsitys, että se on niin paljon enemmän?

Varmasti meitä leimaa viimeinen finanssikriisi, joka teknisesti kesti noin 18 kuukautta seuraavan taulukon mukaan NBER:n mukaan vuodesta 1900 lähtien:

Lisäksi, koska niitä on vaikea ennustaa, ”asiantuntijat” ennakoivat kriisejä, jotta he eivät jää pelin ulkopuolelle, jolloin he alkavat puhua niistä vuotta tai kaksi aikaisemmin. Lisäksi, koska on vaikea saada todistusta heidän valmistuessaan, he puhuvat hänestä vielä pari vuotta. Lyhyesti sanottuna, mikä kestää keskimäärin yhden vuoden, tulee 5 vuoden pessimismiä.

On arvioitu, että 15 % ajasta olemme kriisissä, mikä tarkoittaa, että 85 % ajasta olemme laajentumisvaiheessa.

Mutta jos kuuntelemme guruja ja jopa mediaa, saamme varmasti päinvastaisen käsityksen. Menemättä pidemmälle, NBER voi viedä vuoden tai enemmänkin syklin alun tai lopun tunnistamiseen, katso seuraava taulukko viimeisimmästä kriisistä:

Täydellinen, kriisinkestävä sijoitussalkku

Kaikki edellä mainitut on tiivistetty seuraavasti:

  • Emme voi ennakoida kriisejä.
  • Parasta on ymmärtää, miten markkinat toimivat.
  • Sijoita aina.
  • Sinulla on globaali portfolio.

Jos näin on, mikä on täydellinen kriisinkestävä portfolio? Se on yksinkertaisempaa kuin miltä näyttää.

1. Täydellinen kriisinkestävä sijoitussalkku: yhdistämällä negatiivisesti toisiinsa liittyviä omaisuuseriä

Tätä kutsutaan hajauttamii, ja se koostuu joukkovelkakirjojen ja osakkeiden yhdistämisestä salkkuun. Voimme lisätä myös omaisuutta kiinteistöihin tai kultaan, joka on omaisuus, joka toimii erittäin hyvin stressitilanteissa.

Miksi tämä toimii? Koska negatiivisesti korreloituneet varat yhdistetään. Se, mikä tekee kokonaisriskistä, vähenee vaimentamalla putoamista.

2. Seuraa, ylläpidä ja osallistu investointisuunnitelmaan

On parasta tehdä investointisuunnitelma. Kun aloitamme sijoittamisen (mahdollisimman pian), on tärkeää laatia joitain toimintasääntöjä, esimerkiksi: milloin tasapainottaa salkku ja milloin sijoittaa enemmän rahaa.

Tee sopimus itsesi kanssa ja allekirjoita se tarvittaessa, mutta ennen kaikkea pidä siitä kiinni.

Jos noudatamme sitä, vaikka elämme kriisin hetkiä, itsellemme määräämä kurinalaisuus auttaa meitä ostamaan halvemmalla.

3. Edullinen indeksisijoittaminen

Yli 40 vuotta sitten Jack C.Bogle (Vanguardin perustaja) osoitti meille tien. Hän itse oli suuri yksinkertaisuuden puolestapuhuja, laati pitkän aikavälin suunnitelman ja pysyi siinä.

Tämän lisäksi hän osoitti meille ihanteellisen tavan rakentaa salkku: ”käytä indeksirahastoja tai ETF:itä kurinalaisella salkkustrategialla ja alhaisella vaihdolla”. Ja että ”alhaisilla kustannuksilla ei ole eroa – vaan erolla, joka jäljittelee rahoitusmarkkinoiden tuottoa”.

4. Jotain hienostuneempaa: sijoita psykologiasi ja/tai periaatteidesi mukaan

Indeksoinnin lisäksi on tärkeää hallita ja ymmärtää talouspsykologiamme. Voi myös olla järkevää, jos tunnemme olomme mukavammaksi sijoittaa tietyllä sijoitustyylillä.

Esimerkiksi jotkut sanovat, että investoinnit ovat kestäviä tai eivät ole, minkä vuoksi sosiaalisesti vastuullinen sijoitus (SRI) kasvaa niin paljon. Eikä ole mitään muuta kuin sijoittaa periaatteidemme mukaan.

On kehittyneempiä sijoittajia, jotka tietävät, että yksi historiallisesti parhaiten menestyneistä tekijöistä on arvosijoittaminen.

5. Jotain vieläkin hienostuneempaa: käytä sääntöjä, esimerkiksi trendin seuraamista ja/tai vauhtia

Ei ole välttämätöntä lisätä hienostuneisuutta sijoituksiimme, sillä hyvin hajautetun, indeksoidun salkun ja hyvän pitkän aikavälin suunnitelman avulla saavutamme täydellisesti taloudelliset tavoitteemme.

On kuitenkin niitä, jotka kaipaavat hienostuneisuutta ja haluavat lisätä (tai tuntea olonsa mukavammaksi lisäämällä) lisäsuojaa lompakkolleen.

Hyväksytyt tekniikat, joita voidaan soveltaa salkkuihin (suuren hajauttamisen edellyttämän suojan lisäksi) paremman sään kriiseihin ovat niin sanotut ”trendinseuraajat” eli momentum-strategiat.

Jos jotakin näistä strategioista sovelletaan, se on tärkeää laatia joitain automaattisen toiminnan sääntöjä, jotka takaavat pitkän aikavälin menestyksen.

Joitakin näistä tekniikoista (muokattuja) käytämme algoritmeissamme inbestMe Dynamicin hallintaan. Nämä strategiat vaativat myös pitkän aikavälin osoittaakseen hyödyllisyytensä.

Johtopäätös: täydellinen kriisinkestävä sijoitussalkku

Näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä noudattamalla pystyt rakentamaan täydellisen kriisinkestävän sijoitussalkun, niin täydellisen, että se selviytyy kaikista mahdollisista kriiseistä. Koska todellisuudessa psykologiasi voi olla ainoa este menestymiselle investoinneissasi.

Kehotamme sinua soveltamaan näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä sijoituksiisi, rakentamaan ja ylläpitämään vahvaa ja tehokasta salkkua, joka selviää kaikista markkinatilanteista, jopa pelätyimmistä kriisistä. On kuitenkin totta, että mikä on helppoa, ei joskus ole niin yksinkertaista.

Lopuksi, älkäämme unohtako sitä tosiasiaa, että vuoden 1929 kriisi kesti 25 vuotta ja että samanlaisen tilanteen toistuminen on vaikeaa. Mutta joka tapauksessa meidän on pidettävä mielessä, että kaikki yllä oleva pätee vain, jos olemme aiemmin ryhtyneet tarvittaviin varotoimiin:

  1. ÄLÄ KOSKAAN SIJOITA rahoja, joita tarvitsemme lyhyellä aikavälillä.
  2. Sijoita riskiprofiililla, joka antaa meille mahdollisuuden nukkua rauhassa.

Tunne riskiprofiilisi ja aloita sijoittaminen kriisinkestävään salkkuun.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *