Korkean potentiaalin ammatti: mitä suosituksia?

Etsi HPI-työntekijälle a työtä korkealle potentiaalille on tärkeä askel ammatilliseen kasvuun. Tässä suosituksemme ja neuvomme sopiviin ammatteihin siirtymiseen!

Mitä tarkoittaa ”korkea älyllinen potentiaali”?

Aloitetaan alusta, jos ei haittaa. Henkilöstä sanotaan, että hänellä on korkea älyllinen potentiaali (HPI yksinkertaisesti sanottuna), kun hänen älykkyysosamääränsä on 130 ja 160 välillä. No niin, tiedät kaiken! Mutta ei, älä huoli, emme jätä sinulle niin vähän tietoa 😉

Keskimääräiseksi älykkyysosamääräksi on asetettu 100 ja se määrittää yksilön älykkyystason testin perusteella. Lapset ja aikuiset voivat suorittaa tämän testin esimerkiksi kansallisen koulutusammattilaisen tai esimiesten neuvosta. Tämän avulla voit määrittää, mikä työtä korkealle potentiaalille on mukautettu.

Psykiatri Elisabeth Giraud-Baron mukaan älykkyysosamäärä mahdollistaa ”älyllisen varhaisyyden havaitsemisen”, toisin sanoen sen määrittämisen, ketkä ovat ”lahjakkaita”. Niitä kutsutaan myös ”seeproiksi”, koska ne ovat kaikki erilaisia, vaikeita kesyttää ja sulautuvat sisustukseen ja erottuvat joukosta raitojensa ansiosta. Joka tapauksessa näin Jeanne Siaud-Facchin, kliininen psykologi ja psykoterapeutti, määrittelee ne.

Toisin sanoen ei ole olemassa lapsen tai HPI-aikuisen robottiprofiilia, jokaisella yksilöllä on oma luonteensa, persoonallisuutensa 😉

Mikä on älykkyysosamäärä testi?

Ongelmien ratkaiseminen, tilanteiden analysointi tai jopa käsitteiden ymmärtäminen, tämä on mitä Wechsler-testi sisältää. Toisaalta se ei anna mahdollisuutta mitata yksilöiden pehmeitä taitoja, kuten empatiaa, sopeutumiskykyä tai luovuutta. Testi kestää noin 2 tuntia ja sen tekee psykologi. Opiskelussa on 5 pääteemaa ja jokainen sisältää useita harjoituksia.

Keitä ovat henkilöt, joilla on korkea älyllinen potentiaali?

Henkilöllä katsotaan siis olevan HPI heti, kun hän saa IQ-testissä pistemäärän 130–160. Tämä epätyypillinen yksilö osoittaa poikkeuksellisia älyllisiä kykyjä muuhun väestöön verrattuna.

Ranskassa HPI-profiilit ovat harvinaisia; vain 2,8 prosenttia väestöstä kärsii eli 1,5 miljoonaa ihmistä. Sama prosenttiosuus havaitaan maailmanlaajuisesti.

Tiesitkö ? Monilla persoonallisuuksilla on korkea älyllinen potentiaali. Tarkkaile silmiäsi, saatat yllättyä, koska Shakira, Ashton Kutcher tai jopa Alicia Keys ja Arnold Schwarzenegger ovat näitä epätyypillisiä yksilöitä! Tämä on välttämätöntä tietoa loistaaksesi yhteiskunnassa, älä kiitä meitä 😉

Onko HPI:n työntekijällä tietty persoonallisuus?

Monet psykologit ovat yhtä mieltä siitä, että joillakin HPI-potilailla on taipumus täynnä uusia ideoita. Uusia luovia asioita, uusia työmenetelmiä, ne kiehuvat jatkuvasti, kuin toinen luonto!

Toinen HPI:tä sairastavilla aikuisilla usein tunnistettu luonteenpiirre on huumori ja erityisesti musta huumori. Käytä varoen, koska emme kaikki ole vastaanottavaisia ​​sille samalla tavalla ja se voi luoda herkkiä tilanteita. Lopuksi, mikä tahansa korkean potentiaalin harjoittama ammattisen on sallittava avoin mieli, henkinen stimulaatio, vaikka työpaikan vaihto uran aikana olisikin melko yleistä (kuten muille työntekijöille!).

Myytti yliherkkyydestä ja empatiasta

Usein voimme uskoa, että korkea henkinen potentiaali on synonyymi yliherkkyydelle. Sitten tutkijat vaativat osoittamaan, että tällä ei ollut yhteyttä. Siksi on väärä käsitys, että on aika unohtaa!

Psykologi ja psykoterapeutti Nathalie Boisserierin mukaan ”mikään tieteellinen tutkimus maailmassa, ei lapsilla tai aikuisilla, ole koskaan tehnyt mahdolliseksi osoittaa, että HPI voisi liittyä suurempaan emotionaaliseen intensiteettiin tai suurempiin tunteiden säätelyvaikeuksiin”. He ovat vielä vähemmän alttiina niin sanotulle ”emotionaaliselle kohotukselle”.

Mitä tulee empatiaan, joka liittyy usein HPI:hen, jälleen väärin, mikään tutkimus ei ole osoittanut, että aikuiset, joilla on korkea älyllinen potentiaali, olisivat empaattisempia.

Kuinka löytää työpaikka potentiaaliselle työntekijälle?

Tiedät paremmin kuin kukaan muu, minkä tyyppinen työ houkuttelee sinua ja jossa tulet täysin täyteen, eikö niin? Mutta sinun on silti tiedettävä, mistä etsiä löytääksesi a ammatti, joka on mukautettu HPI:täsi… Paras ratkaisu on tutustua työpaikkoihin, kuten LIP SAFARI, jossa yli 130 rekrytointitoimistoa julkaisee uusia pysyviä, määräaikaisia ​​ja väliaikaisia ​​tarjouksia joka päivä kaikkialla Ranskassa ja kaikilla toiminta-aloilla. Sinulla on sitten laaja valikoima ja voit hakea kaikkiin sinulle sopiviin töihin muutamalla napsautuksella.

Työsuosituksia korkeaan potentiaaliin

Voiko poikkeuksellinen profiili tehdä mitään työtä? Tämä on täysin oikeutettu kysymys työntekijälle, jolla on korkea henkinen potentiaali. Jos otamme huomioon näiden henkilöiden persoonallisuuden, sen, että heillä on vahva taipumus kyllästyä nopeasti ja jatkuvasti haastetta etsivä, jotkin ammatit eivät sovellu. Siksi on suositeltavaa antaa etusija kekseliäitä ja ei-toistuvia töitä, jotka jättävät tilaa henkiselle stimulaatiolle. Terve ja rauhallinen työympäristö on myös välttämätön heidän kehittymiselle.

Konkreettisia esimerkkejä korkean potentiaalin työpaikoista

Näiden tietojen perusteella useita uraa korkeaan potentiaaliin ovat käytettävissä eri toiminta-aloilla, kuten henkilökohtaisessa avustamisessa, kulttuurissa, kirjallisuudessa tai urheilussa. Tässä on ei-tyhjentävä luettelo ammatit, jotka sopivat erityisesti HPI:lle :

  • Web-kehittäjä (ja suurin osa verkkotehtävistä)
  • Kääntäjä
  • Psykologi
  • Sairaanhoitaja, hoitaja (henkilökohtaisen avun, hoidon alalla)
  • Videoeditori
  • Kirjailija, filosofi, muusikko, laulaja (taiteelliset ammatit yleensä)
  • Näyttelijä, käsikirjoittaja
  • Konsultti
  • Henkilökohtaisen kehityksen valmentaja tai muu valmennus
  • Tieteellinen tutkija ja yleensä tieteenalan ammatit

Löytääksesi a työtä korkealle potentiaalilletutustu työtarjouksiimme HPI:lle CDI:ssä, CDD:ssä ja tilapäistyössä kaikkialla Ranskassa!

Psykologinen tuki HPI:lle

Korkea älyllinen potentiaali ei ole sairaus tai häiriö. Psykologinen seuranta ei siis ole ehdoton välttämättömyys ja monet monipotentiaaliset työntekijät kokevat eronsa erittäin hyvin yrityksessä, mutta myös jokapäiväisessä elämässään! Toisaalta tämä ei tarkoita, että HPI-henkilöt olisivat ”immuunisia” psyykkisille vaivoille, joita kuka tahansa voi kohdata elämänsä aikana. Jos tunnet tarvetta neuvotella, älä epäröi hetkeäkään!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *