Keskusteleva kaupankäynti markkinointia varten

Yrityksille ei ole koskaan ollut tärkeämpää tavoittaa asiakkaat siellä, missä he ovat. Tekstiviestillä ostamisesta kätevän asiakaspalvelun tarjoamiseen pikaviestien kautta, keskustelupohjainen kaupankäynti on yleistymässä yrityksissä ja kasvattaa suosiotaan kuluttajien keskuudessa.

Future of Retail -raportin mukaan 47 % vähittäismyyjistä myy jo pikaviestien tai tekstiviestien kautta tai aikoo tehdä niin. Kuluttajat sen sijaan ovat vastaanottavaisia: kaiken kaikkiaan 17 prosenttia heistä, joista 31 prosenttia on Z-sukupolvea, sanoo olevansa kiinnostunut ostamaan pika- tai tekstiviestillä.

Miten yritykset voivat vastata tähän kasvavaan kysyntään uusilla ja kehittyvillä alustoilla? Keskustelukaupan työkalut ja menetelmät, kuten viestinnän automatisointi tai asiakkaiden tavoittaminen viestityökalujen avulla, voivat olla ratkaisu.

Alla on vinkkejä keskustelullisen kaupankäynnin käytön aloittamiseen markkinointi- ja myyntistrategiassasi.

Viisi keskustelupohjaista kaupankäyntistrategiaa

Riippuen yrityksesi tarpeista ja siitä, kuinka haluat tavoittaa asiakkaita, nämä viisi keskustelullista kaupankäyntivinkkiä voivat auttaa sinua pääsemään alkuun.

1. Käytä live-chatia kommunikoidaksesi asiakkaiden kanssa verkkosivustollasi.

Verkkosivustosi pikaviestiwidgetin avulla asiakkaat voivat välittömästi ottaa yhteyttä yrityksesi todelliseen henkilöön ja esittää kysymyksiä, saada apua ja saada lisätietoja tuotteista ja palveluista. jota ehdotat.

Helppokäyttöinen, pikaviestien avulla asiakkaat voivat saada apua nopeasti. Lisäksi kommunikointi todellisen työntekijän kanssa mahdollistaa yksilöllisen palvelun tarjoamisen, siihen liittyvien tuotteiden myynnin ja hylättyjen korien määrän vähentämisen. Lisäksi se on hyödyllinen tapa kerätä reaaliaikaista asiakaspalautetta.

Tarjolla on monenlaisia ​​ohjelmistoja; sinun on valittava se, joka sopii parhaiten yrityksesi kokoon, tavoitteisiin ja toimialaan. LiveChatin kaltaisia ​​työkaluja on helppo käyttää ja integroida verkkosivustollesi, kun taas Zendeskin kaltaiset alustat voivat tarjota monimutkaisempaa analyysiä asiakkaasta ja hänen historiastaan ​​​​yrityksesi kanssa.

Löydä uusi tapa hallita viestejäsi

Lähetä ja vastaanota tekstiviestejä, sähköposteja ja muuta yhdessä paikassa.

2. Kommunikoi asiakkaidesi kanssa säännöllisesti tekstiviestien ja viestisovellusten avulla

Tekstiviestien tai viestisovellusten käyttäminen on henkilökohtainen tapa olla yhteydessä asiakkaisiisi, muistuttaa heitä tulevista tapahtumista tai tapaamisista tai vastata nopeasti heidän yritystäsi koskeviin kysymyksiin.

Suoran viestien lähettäminen asiakkaille voi olla loistava tapa ohjata heitä ostosten tekemisessä ja varmistaa, etteivät he unohda sinua. Voit esimerkiksi kertoa asiakkaalle, että sinulla on tuotetta varastossa, kysyä heiltä viimeisestä ostoksestaan ​​tai kertoa hänelle tulevasta tarjouksesta. Henkilökohtaisten ja olennaisten tietojen lähettäminen oikeaan aikaan voi auttaa lisäämään säilyttämistä ja keskusteluja. ole kuitenkin varovainen, ettet hukuta asiakkaita liian myynninedistämis- tai myyntiviesteillä.

Koska viestintä on nopea viestintätapa, on suositeltavaa järjestää ja kerätä asiakasviestit, jotta niitä voidaan seurata ja tarkastella myöhemmin. Square Messagesin kaltaisten alustojen avulla voit lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä ja sähköposteja yhdestä paikasta. Näin viestintäsi yksinkertaistuu, voit vastata asiakkaillesi vaivattomasti etkä koskaan menetä jälkeäsi myynnistä.

3. Hyödynnä chatbotteja asiakkaiden vuorovaikutuksen automatisoimiseksi

Toisin kuin live chat, chatbotit ovat automatisoituja työkaluja, jotka täydentävät vaivattomasti asiakaspalveluasi ja auttavat ohjaamaan asiakkaita ostoprosessin läpi. Chatbotit toimivat hyvin vastaamaan yleisiin kysymyksiin, kuten tuotteen palauttamiseen tai tapaamisen varaamiseen. Tämä antaa henkilöstöllesi enemmän aikaa keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin.

Chatbotit voidaan integroida verkkosivustoon tai viestisovellukseen, ja ne voivat käsitellä useita asiakaspyyntöjä kerralla. Haluatpa sitten parantaa asiakaspalvelukykyäsi tai olla paremmin yhteydessä asiakkaisiisi koko kuukauden ajan, chatbotit voivat olla hyödyllinen työkalu, joka säästää aikaasi.

Koska chatbotit eivät tarjoa samantasoista palvelua kuin ihmiset, monet yritykset käyttävät chatbottien ja pikaviestien yhdistelmää viestintätoiminnoissaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö chatbotit voisi olla tehokkaasti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa tai auttaa lisämyyntiä. Yritykset todellakin käyttävät chatbotteja innovatiivisilla tavoilla, kuten tarjoamalla kyselylomakkeita, jotka ohjaavat asiakkaat uusiin tuotteisiin tai antamalla heidän tehdä ostoksia suoraan chatbotista.

4. Käytä puheavustajaa asiakkaiden ohjaamiseen ja bränditietoisuuden kasvattamiseen.

Tekoälyllä toimivat ääniavustajat ovat automatisoituja ohjelmistoja, jotka voivat tunnistaa asiakkaiden pyyntöjä ja vastata niihin. Ääniavustajien avulla voidaan vastata usein kysyttyihin kysymyksiin, ohjata asiakkaita vaiheiden läpi ja ohjata heidät sivulle, kuten ajanvarausohjelmistoon tai verkkokauppaasi.

Ostokset puheavustajan kautta ovat yhä suositumpia; 32 prosentilla kanadalaisista kuluttajista on virtuaalinen avustaja, kuten Alexa, Siri tai Google Home. Tekoälypohjaisen äänioston kasvaessa yrityksillä on mahdollisuus tarjota tietoa ja ohjata asiakkaat suoraan verkkosivustoonsa tai verkkokauppaansa äänikomennolla.

5. Anna maksulinkki saumattoman asiakaskokemuksen takaamiseksi

Kun olet vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa keskustelumenetelmien, kuten pikaviestien ja viestien, avulla, nopea ja helppo tapa tehdä ostos on välttämätöntä. Maksulinkkien lähettäminen tekstin, pikaviestien ja muiden viestien kautta voi houkutella asiakkaita maksamaan kanssasi helposti ja saumattomasti.

Keskustelevan kaupan markkinointistrategian rakentaminen

Kun olet selvittänyt, mitkä keskustelupohjaiset kaupankäynnin menetelmät ovat yrityksesi kannalta oleellisimmat, on aika selvittää, miten ne otetaan käyttöön. Miltä tekstiviestikampanjasi näyttää? Miten keskustelullinen kaupankäynti täydentää yleistä markkinointistrategiaasi? Miten kannustat asiakkaita tekemään ostoksia?

Opi rakentamaan perusteellinen tekstimarkkinointikampanja, luomaan monikanavainen markkinointistrategia ja käyttämään ”osta nyt, maksa myöhemmin” -kaavaa asiakkaidesi voimaannuttamiseksi. tehdä ostoksia helpommin.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *