Kehitä yrityksen visio

Kaikki puhuvat visiosta, jolla on visio, yksi kehittää näkemystä. Mutta: mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa? Ja ennen kaikkea: Miten kehität visioasi, joko sinulle ihmisenä tai jos haluat kehittää yrityksen visiota?

Tässä artikkelissa luet:

Mikä on Visio?

Vaikka termi on kaikkien huulilla, harva osaa sanoa ad hoc, mikä visiolle todellisuudessa on ominaista – olipa kyseessä sitten C-tason johtajan henkilökohtainen visio tai yrityksen visio. Joten ensin haluaisin yrittää määritelmää:

Visio on se motivoivaa, positiivisesti muotoiltu idea tilasta, jonka haluat saavuttaa yritykselläsi. Visiolla astut sisään Suunta johon haluat yrityksesi kehittyvän. Visio ilmaisee, missä ja mitä haluat edustaa tulevaisuudessa. visio kattaa enemmän kuin taloudelliset tavoitteet yrityksestä. (akademie.de)

Visio kuvaa jotain, jonka pitäisi olla tulevaisuudessa. hän on ihanteellinen kohdetila ja siksi suuntausta luova. Kuvaannollisesti sanottuna visio on edessäsi oleva porkkana, joka on sinulle niin houkutteleva, että lähdet matkallesi. Jos kyseessä on yrityksen visio, kaikki yrityksen osapuolet voivat samaistua siihen – myös yksittäisen visionäärin tavoitteet.

Antoine de Saint-Exupéryn lainaus tiivistää visiosta tulevan motivaation:

Jos haluat rakentaa laivan, älä rumpuuta ihmisiä hakemaan puuta, valmistamaan työkaluja ja jakamaan töitä, vaan herätä heissä kaipuu loputtomaan, laajaan mereen.”

(Yritys)vision edut

Tämän lyhyen esittelyn jälkeen vision edut ovat jo ilmeisiä. Yrityksen visio

 • tarjoaa opastusta kaikille mukana oleville,
 • on erittäin ajava ja motivoiva,
 • on yhdistävä vaikutus, koska kaikki osallistujat saavat selkeän opastuksen ja
 • samalla jättää paljon ”vapautta” löytää yksilöllinen tapa toteutuksessa.

Visio – Missio – Asemointi

Käsitteet visio, mission ja asemointi sekoitetaan usein. Termit voidaan erottaa selvästi toisistaan.

 1. Visio: Kyse on ”mitä”
  the Visio on se, missä haluat olla henkilönä tai yrityksenä tulevaisuudessa. Mitä haluat saavuttaa, missä sinä tai yritys haluat olla 10-30 vuoden kuluttua?
 2. Tehtävä: Kyse on ”miksi?”
  Yrityksen missio määrittelee sinun ”miksi” ihmisenä tai yrityksenä. Täältä löydät merkityksen.
  Miksi minä/me teemme mitä minä/teemme? Mikä on sisäinen/sisäinen motivaatio, moottori tehdä jotain? Simon Sinak kirjoittaa tästä paljon kirjassaan: Kysy aina ensin: miksi? Kuinka huippuyritykset ja johtajat inspiroivat menestystä
 3. Asemointi: Kyse on asiaan pääsemisestä
  Markkinointiasemiossa tiiviste muodostuu kaikesta, mitä sinulla tai yrityksellä on tarjota. Tämän seurauksena voit muotoilla yhdellä lauseella: ”Mitä SINÄ/yritys teet KENELLÄ (kohderyhmä) millä hyödyllä.” Omassa lähestymistavassani kutsun tätä sirukorttiksi tai sirukorttimalliksi.

Kuinka johtajat kehittävät visiota: menettelytapa

Visio ei tietenkään ole ainoa asia, jota tarvitset tulevaisuuden muokkaamiseen, mutta se on olennainen osa. Oman ammatin löytäminen, urakehitys ja urasuunnittelu ovat yhtä tärkeitä oman urapolun kannalta. Olet jo hyvin lähellä visiota ihanteellisesta ammatillisesta asemastasi tai ammatistasi. Mutta ehkä sinä, kuten monet executive-valmennustilaisuudessani käyneet asiakkaat, kamppailet sen tosiasian kanssa, että yhtenäistä kuvaa ei vieläkään synny. Löytääksesi (yrityksesi) visiosi suosittelemme a Toimenpide 4 vaiheessa.

Vaihe 1: Pääsy tunnetason kautta

Vision löytämiseksi ihmiset yrittävät usein yksinkertaisesti pidentää aikajanaa menneestä tulevaisuuteen. Kokemukseni mukaan tämä kuitenkin harvoin toimii, koska lähestymistapa on liian rationaalinen.
Visio on syvällä meissä ja vaatii siksi pääsyn palvelun kautta tunnetaso. Vasta sitten se on todella sopusoinnussa motiiviemme, arvojemme, ominaisuuksiemme, vahvuuksiemme ja muiden ominaisuuksiemme kanssa.
Visio ei ole ”ajateltu”, vaan se tunnetaan.

Vaihe 2: Vaihda hakutilasta etsintätilaan

On tärkeää, että poistut nyt hakutilasta (motiivit, arvot, järjestelmät, vahvuudet ja muut erityispiirteet) ja Etsi-tila saapua. Mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Aiemmin jouduimme usein kohtaamaan pettymyksiä. Useimmille ihmisille tämä tarkoittaa nopeaa irtautumista tapahtumasta ja päänsä kääntämistä. Tähän prosessiin liittyy usein ajatus: ”Ok, se ei toiminut, joten nouse ylös ja jatka etsimistä.” Tämä antaa sinulle uutta voimaa ja motivoi jatkamaan eteenpäin.
Mutta visiossa on kyse jostain muusta: ota yhteyttä siihen, minkä eteen olet työskennellyt, ja muodosta yhteys omaasi nyt tunnetasollaluoda visio.

Vaihe 3: Käytä menetelmiä

Siksi on tarpeen vaihtaa aktiivisesta hakutilasta ”vastaanotto” -hakutilaan. Oikeilla menetelmillä voit tehdä tämän erittäin helposti.

 1. Unelmamatka (valmentajan ohjauksessa)
  Kevyen transsin tilassa valmentaja opastaa sinut matkalla, joka vie sinut seitsemän vuoden askelin syntymästä nykyhetkeen tulevaisuuteen. Muistat vain positiiviset kokemukset. Sitten dokumentoit nämä kokemukset ja käytät positiivisia mielikuvia ja tunteita kehittääksesi visioitasi johtajana
 2. Toivemyrsky (suoritetaan ilman valmentajaa, tarvitaan toinen henkilö)
  Kevyessä transsitilassa vastaat 20-30 minuutin ajan seuraavaan kysymykseen, jota toinen henkilö toistaa yksitoikkoisesti yhä uudelleen: ”Sinulla on yksi toive, mikä se on?” Toinen henkilö dokumentoi vastaukset, joista visio sitten syntyy.
 3. Ihanteellinen päivä (käytettävissä ilman valmentajaa)
  Kuvittele ihannepäivä kevyessä transsitilassa – heräämisestäsi nukkumaanmenoon. Kuvaile sitten tätä päivää – ja mieti, mitkä näkökohdat ovat sinulle erityisen tärkeitä.
 4. Aivoriihi (voidaan toteuttaa ilman valmentajaa)
  Kutsu joitain tunnettuja ihmisiä. Kerro heille edellisten vaiheiden tuloksista (arvot, vahvuudet, erityispiirteet) – ja aloita aivoriihi kysymyksellä: ”Mitä ihminen voisi tehdä näillä kaikilla aarteilla?”
Todennäköisesti nopein tapa nähdä

Monia vuosia sitten keksin kysymyksen, jonka avulla voit luoda vision hyvin nopeasti. Aluksi hämmästyin, että tämä yksinkertainen kysymys johti selkeyteen ja selkeään tulokseen niin nopeasti:

Oletetaan, että voisit tehdä mitä haluat
ja tiesit sen onnistuvan:
Mitä sinä tekisit?”

Älä mieti liian kauan, vaan kiinnitä huomiota siihen, mistä pidät spontaani tulee mieleen. Alitajuntasi tietää yleensä tarkalleen, mitä todella haluat.

Etkö osaa ajatella mitään? Silloin pääsy alitajuntaan on todennäköisesti estetty. Tee itsellesi palvelus ja ”palkkaa” joku muu kysymään sinulta tämä kysymys – ihanteellisesti yllätyksenä. Tulet huomaamaan, että tämä kysymys paljastaa yleensä hämmästyttäviä asioita.

Vaihe 4: Ilmennä visio

Kun olet löytänyt visiosi, huomaat, että sinusta poistuu suuri paine ja sen sijaan voit suunnitella seuraavia askeleita sisäisellä rauhalla. Visio on iso kuva – kuva, joka antaa suuntaa. Mutta nyt se on vielä tehtävä konkreettiseksi ja ilmeneväksi.

Yritysvision kehittäminen: Miten edetä

Pääsääntöisesti yrityksen visiossa on mukana useita ihmisiä. Jos olet ainoa toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen, voit käyttää edellä mainittuja menetelmiä.

Haluatko kehittää yritysvisiota koko johtoryhmän vai tiimin kanssa? Silloinkin voit suurelta osin käyttää kuvattua menettelyä. Anna ”neutraalin” ohjata sinut prosessin läpi. Lopuksi yhdistät yksittäiset tulokset suureksi kokonaisuudeksi.

Viimeinen huomautus yrityksen visiosta: Tietysti hyvä visio sisältää paljon enemmän kuin taloudelliset tulokset. Todellinen visio ylittää yrityksen johtajan. Kyse on siitä, että yrityksen kanssa tehdään jotain positiivista maailman hyväksi. Tai kuten Steve Jobs sanoi niin kauniisti: ”Olemme täällä tehdäksemme lommo maailmankaikkeudessa.”

Johtopäätös

Visiolla – olipa kyseessä henkilökohtainen visio tai yrityksen visio – voit vapauttaa kuvittelemattomia voimia. Tämä ihanteellinen tulevaisuuden kohdetila kuvailee minne sinun tai yrityksen pitäisi mennä.

Voit lähteä liikkeelle (yhdessä), ja sillä välin epäonnistumiset estävät sinua tavoittelemasta visiota. Hyvä visio inspiroi ihmisiä ja luo yhteisymmärrystä.

Visio on hyvä, kun monet pitävät tätä visiota tärkeänä ja merkittävänä. Visio antaa työntekijöille suuntautumista ja antaa merkityksen.

Tiedät nyt, että visioita ei ajatella. Hyvän näön kehittämiseksi tarvitset aina tunnetaso. Sinulla on ero hakutilan ja Etsi-tila koe ja tiedä milloin olet löytänyt visiosi.

4 menetelmää henkilökohtaisen tai yrityksen visiosi kehittäminen auttaa sinua ”tekemään todellista lommoa yritykseesi tai henkilökohtaiseen elämääsi”.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *