kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!

On tavallista, että monet työntekijöiden läsnäolovalvontaa suorittavat yritykset epäilevät tätä käytäntöä säänteleviä lakeja, kuten työ- ja työministeriön asetuksessa 1510, jossa vahvistetaan useita ohjeita läsnäolovalvontaan. toteutetaan organisaatioissa.

Monet johtajat ja yritysten omistajat sekoittavat tämän asetuksen päätökset sääntöön, joka velvoittaa yli 20 työntekijän yritykset hallitsemaan aikaansa sähköisellä ajantallentimella, mikä on väärin. Asetus 1510 on lainsäädännöllinen viittaus sähköiseen työaikarekisteröintiin, kyllä, mutta sen tavoitteena on nykyaikaistaa työaikarekisteröinnin välineitä. pistevalvonta yrityksissä.

Brasilian työlainsäädäntö on yksi maailman täydellisimmistä ja monimutkaisimmista, ja tällaiset epäilyt ovat hyvin yleisiä! Ja kun ajatellaan epäilyksiä, joita saattaa syntyä määräyksestä 1510 ja sen päätöksistä, työni tuottanut täydellisen artikkelin, jossa on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hänestä! Jatka vain lukemista saadaksesi lisätietoja.

Mikä on määräys 1510?

Ennen kuin työ- ja työministeriön määräys 1510 laadittiin (seurasi myöhemmin määräys 373), työaika oli monien keskustelujen kohteena yrityksissä: oli tavallista, että työntekijät ja työnantajat epäilevät toisiaan kirjattujen tuntien suhteen, ja ei ollut harvinaista kuulla tapauksia työoikeudenkäynnit liittyen työtunteja. Suuri osa näistä ongelmista johtui virheiden tekemisen tai jopa aikakirjojen ja muiden manuaalisten matkantallennustyökalujen huijaamisesta sekä ongelmien, kuten poistojen, väärien muistiinpanojen, käyttövirheiden, lisäksi. ompeleiden hoitojne.

Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa suoraan työntekijöiden palkkojen maksamiseen ja työtunteihin, ja juuri tällaisten ongelmien poistamiseksi syntyi asetus 1510, joka vaikutti eri tavoin henkilöstö- ja henkilöstöosaston rutiineihin.

Luotujen uusien sääntöjen myötä työntekijät ja työnantajat voivat kuitenkin olla enemmän mielenrauhassa tämän prosessin suhteen, koska asetuksella 1510 säädetyt säännöt määräävät muun muassa sähköisen työajan päivystyksen rekisteröinnin.

Kuten aiemmin mainitsimme, 21. elokuuta 2009 julkaistu työ- ja työministeriön asetus 1510 luotiin sääntöjen ja lainsäädännöllisten määräysten vahvistamiseksi sähköisten työajanvalvontajärjestelmien käyttöönotolle. Lain, joka tunnetaan myös nimellä ”Sähköinen työajan läsnäololaki”, tavoitteena on nykyaikaistaa työajan rekisteröintitapoja yrityksissä sen lisäksi, että siinä puhutaan sähköisen työajan läsnäolojärjestelmän (SREP) käyttöönotosta. Mutta ole varovainen: tämän laitteen käyttö on pakollista vain yrityksille, jotka jo käyttävät sähköistä pistettä rutiineissaan.

Asetuksen 1510 mukaan elektronisen pistetallentimen (REP) on täytettävä joukko vaatimuksia, kuten:

  • Veroportti verotietojen keräämiseen;
  • Pisterekisteröintimuisti;
  • Sisäinen kello aikataulujen laskemiseen;
  • ”Tulostin” antamaan rekisteröintitodistus lain vaatimusten mukaisesti;
  • Kirjaa oikeat työajat;

Silti lain mukaan pistevalvonnalla on oltava erityinen ohjelma kerättyjen tietojen käsittelyyn ongelmien välttämiseksi.

Miksi määräys 1510 luotiin?

On syytä huomata, että vaikka asetus 1510 luotiin vasta vuonna 2009, vuonna 1943 luodussa työlakien konsolidaatiossa (CLT) oli jo vahvistettu säännöt työntekijöiden työajan hallintaan. Tästä huolimatta CLT:llä ei kuitenkaan ollut paljon päätöksiä siitä, mitkä järjestelmät voitaisiin ottaa käyttöön tässä prosessissa, eikä muita spesifikaatioita näiden järjestelmien käyttöön yrityksissä.

Huolimatta siitä, että työaikatyötä säätelevä laki oli jo olemassa, säädös nro 1510 luotiin työntekijöiden oikeuksien turvaamiseksi ylitöiden, liiallisten työtuntien jne. suhteen, jotta voidaan vähentää tällaisista tilanteista johtuvia työkiistoja. Näin ollen työaikapöytäkirjat suojattaisiin asetuksen 1510 säännöksillä manipuloinnilta, mikä tekisi työajan valvonnasta tehokkaampaa ja turvallisempaa kaikille.

Ja mitkä ovat sähköisen pistejärjestelmän käytön säännöt?

Aiemmin olemme jo maininneet velvollisuuksista, joita sähköisen tuntitarkastusjärjestelmän on noudatettava noudattaakseen lakia. Mennään niihin syvemmälle!
Sähköisen pistejärjestelmän käyttöönoton pääsäännöt ovat:

  • Kellonajan, automaattisten merkintöjen ja tallennettujen tietojen muuttamisen rajoitukset ovat täysin kiellettyjä;
  • REP:n toiminnan oikeudelliset vähimmäisvaatimukset on vahvistettava.
  • Työnantajan on tallennettava ja tarvittaessa toimitettava elinten valvontaelimille työajan kirjaamisen ja raporttien digitaalisten tiedostojen muoto;
  • Pakollisesti kuittien myöntäminen kunkin REP:ssä tehdyn pisterekisteröinnin merkinnästä;
  • Sinun on määritettävä ohjelmat, joita käytetään REP:ssä (PTRP) laskettujen tietojen käsittelemiseen.
  • Kaikkien sähköisen pistejärjestelmän käyttöön ottavien yritysten on rekisteröitävä REP (CAREP) työ- ja työministeriön verkkosivuilla.

Lisäksi tässä on lyhyt lista vaatimuksista, jotka sähköisen työajan seurantalaitteen (REP) on täytettävä, jotta sitä voidaan käyttää yrityksissä:

  • Sisäinen kello reaaliaikaisella tallennuksella ja joka toimii keskeytyksettä 1440 ilman sähköä;
  • Näyttö, joka mahdollistaa tuntien, minuuttien ja sekuntien visualisoinnin;
  • Paperirullaan integroitu ”tulostin” työaikakuittausten laatimiseksi;
  • Pysyvä tietojen tallennus (pisteen tallennusmuisti), jotta niitä ei voi käsitellä tai poistaa
  • Työmuisti, johon REP:n toimintaan tarvittavat tiedot tallennetaan;
  • Ulkoinen USB-tulo (Fiscal Port), jotta on mahdollista viedä tiedot Time Record -muistista Labor Tax Auditorille;
  • Toiminnallinen riippumattomuus, eli REP ei voi olla riippuvainen toisesta mekanismista tai ulkoisesta laitteesta pisteiden merkitsemisen suorittamiseksi
  • Pisteiden merkitsemisen pysäyttäminen siltä varalta, että REP:n on kommunikoitava muiden laitteiden kanssa (kuten lataus ja tietojen lukeminen).

On syytä muistaa, että asetus 1510/09 säänteli vain REP:tä, eikä siinä asetettu mitään uutta velvoitetta muille työajan kirjaamismuodoille, kuten aikakirjalle, kartografisille kelloille jne.

Asetuksella 1510/09 tuomat edut

Työministeriön päätavoitteena asetuksessa 1510 laadittaessa oli sekä työntekijöiden oikeuksien takaaminen, työaikaa koskevien sääntöjen noudattaminen että yritysten etujen turvaaminen lain mukaisesti. REP-järjestelmän tarkoituksena on tallentaa pistetiedot todenmukaisesti, mikä estää tietojen vääristymisen.

Täältä löydät yhteenvedon asetuksen tärkeimmistä eduista sekä työntekijöille että työnantajille.

  • Sukupolvi kellokortti, poissaolojen rekisteröinti ja korvaukset ja ajan myötä toteutetaan paljon optimoidummin, koska henkilöstöosastolla on helppo pääsy työntekijöiden tietoihin;
  • Tietolähdetiedostoa (AFD) voidaan käyttää työajan ja muiden tietojen laillisuuden todistamiseen työoikeudellisissa vaateissa ja riita-asioissa;
  • Tietojen luotettavuus on paljon suurempi, koska laki edellyttää, että REP:n muisti on suojattu ja sinetöity, mikä estää sisäisen pääsyn rekisteröityihin tietoihin;
  • Se kannustaa ja lisää kurinalaisuutta pisteiden merkitsemisen suhteen, koska työntekijöillä on käsissään todiste pistemäärästä, koska REP myöntää sen.
  • Helpottaa työajan seurantaa, vuosiloma ja muuta tietoa.

Määräyksen 1510 haitat

Uudella lailla sinänsä ei ole haittoja, sillä se on tapa suojella sekä yrityksiä että työntekijöitä. Tästä huolimatta, vaikka asetuksella 1510 on luotu säännöt pistevalvontajärjestelmien käyttöönotolle, esimerkiksi REP-säädösten hyväksymisellä voi olla joitain seurauksia.

Vaikka järjestelmät auttavat matkojen hallinnassa tehden koko prosessista tehokkaamman, käytännöllisemmän ja turvallisemman, niillä on kustannukset, joihin kaikilla yrityksillä ei ole varaa. Tärkeimmät valitukset, joita yritykset tekevät ostaessaan REP:tä, on tämän tyyppisten laitteiden korkea hinta. Korkean arvon lisäksi tällaiset laitteet tarvitsevat jatkuvaa huoltoa, mikä aiheuttaa organisaatioille enemmän kustannuksia.

Yrityksillä, joilla on useampi kuin yksi fyysinen työpaikka, on myös varaa korkeaan REP:n toteutuskustannuksetkoska jokainen fyysinen työpaikka vaatii kellon tallennuslaitteen.

Kuinka kiertää tämä ongelma?

Välttääkseen korkeita kustannuksia REP-laitteiden, tietojenkäsittelyjärjestelmien ja jatkuvan ylläpidon hankinnasta monet yritykset päätyvät valitsemaan vaihtoehtoisia ratkaisuja pisteohjaukseen, kuten online-pisteenhallintajärjestelmät.

mywork on loistava ratkaisu kelloamiseen liittyvien prosessien optimointiin siitä hetkestä lähtien, kun kello rekisteröidään tietojen ja osumapisteiden käsittely. Prosessien virtaviivaistamisen lisäksi henkilökohtainen osasto käytännöllisesti ja turvallisesti työlläni voit säästää pisteenhallinta- ja hoitojärjestelmän hankinnan myötä, sillä työntekijät voivat lyödä pisteet sovelluksella, tietokoneella, tabletilla tai omalla kännykällä!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *