Juhlista Maailman ystävällisyyspäivää työssä

Jo pienestä pitäen opimme olemaan ystävällisiä muille. Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa? Kuinka olla ystävällinen työtovereiden kanssa liioittelematta? Näin voit hyödyntää maailman ystävällisyyden päivä joka tapahtuu 3. marraskuuta.

3 syytä olla mukava työtovereillesi

  • Se on aina miellyttävämpää joukkueen yleisen ilmapiirin kannalta;
  • He ovat valmiina auttamaan sinua, jos tarvitset;
  • Koska ilkeä oleminen on turhaa!

Mitä ystävällisyys on käytännössä?

Ennen kuin mennään selityksiin, palataan ensin perusasioihin. Teksti- ja leksikaalisten resurssien kansallisen keskuksen mukaan (tämä!) termi ”ystävällisyys” määrittelee ”siistävän, viehättävän, miellyttävän luonteen”. Tämä voi koskea henkilöä, eläintä, mutta myös esinettä (vaikka emme käyttäisi sitä paljon puhuttaessa esimerkiksi maalauksesta tai autosta). Nyt kun meillä kaikilla on sama määritelmä mielessä, siirrytään asiaan!

Olemmeko kaikki syntyneet ystävällisellä luonteella?

Tämä on kysymys, jota kannattaa tutkia tieteellisestä näkökulmasta, eikö niin? Loppujen lopuksi on totta, miksi jotkut ihmiset ovat ilkeitä, kun toisilla on pettymätön hyvyys? On tehty monia tutkimuksia sen selvittämiseksi, onko ystävällisyys osa geneettistä perintöämme. Jos jotkut tiedemiehet, psykologit ja filosofit ovat yhtä mieltä siitä, että nuoresta iästä lähtien (3 kuukautta) osaamme erottaa hyvät pojat pahoista, toiset uskovat, että se ei todellakaan ole ihmisen geeni. Yhteenvetona totean, että mysteeri pysyy kokonaisena meidän osaltamme kyky olla mukava. Toisaalta varmaa on, että saamallamme koulutuksella on ensisijainen rooli käyttäytymisessämme koko elämämme ajan.

Miksi Maailman ystävällisyyspäivä?

Se on totta, miksi pitää olla a maailman ystävällisyyden päivä ? Eikö meidän pitäisi olla tällaisia ​​joka päivä elämämme? Outo käsite! Mutta hei, on myös Maailman wc-päivä, joten tämän periaatteen perusteella meitä ei yllätä mikään (tiedoksi, on 19. marraskuuta).

Japanissa syntyi 1960-luvulla kansainvälinen ystävällisyyden päivä, nimeltään ”World Kindness Day”. Vuodesta 2009 lähtien se tapahtui 13. marraskuuta, mutta Pariisin vuoden 2015 iskujen vuoksi se aikaistettiin. Joten tänä tiistaina 3. marraskuuta ystävällisyys, ystävällisyys tai ystävällisyys ovat valokeilassa, olkoon niin!

Tämän päivän tavoitteena on rohkaista meitä jokaista ”pitämään huolta toisistamme”. Riittää, kun sanon, että nykyisessä tilanteessa on monia mahdollisia toimia, joko ammatillisessa tai yksityisessä ympäristössä!

Juhli Maailman ystävällisyyspäivää työtovereiden kanssa

Se on tämän erityisen päivän koko pointti! Usein sana ”kiva” nähdään halventavana. Esimerkiksi, kun sanot, että henkilö on ”mukava”, se voidaan kääntää ”hän on yksinkertainen” tai ”hän on erittäin rohkea”. Tämän määrittävän adjektiivin merkitys on kuitenkin erittäin myönteinen.

Ystävällisyys, jota osoitamme työtovereitamme tai läheisiämme kohtaan, luo miellyttävän, positiivisen ilmapiirin. Hymyt kasvoilla, pienet tunteelliset eleet tai motivoivat sanat ovat kaikki ystävällisen käytöksen synnyttämiä asioita.

Varma, ystävällisyys liittyy myös kohteliaisuuteen. Tiedätkö, se on se ”hei”, kun saavut aamulla, se ”kiitos”, kun joku tekee sinulle palveluksen tai jopa se ”kiitos”, jota ei koskaan kieltäydytä, päinvastoin.

Hyödynnä yhteisiä tiloja hyvien aikojen jakamiseen

Hemmottelemaan työntekijöitä monet yritykset laittavat pienet astiat isoihin! Rentoutumis- tai liikuntahuone, kalustettu terassi tai vaikka yhteinen kasvimaa, näin saadaan joukkueet yhteen työajan ulkopuolella.

Kaikki nämä käytettävissäsi olevat paikat on suunniteltu ja varusteltu kannustamaan sinua jakamaan mukavia hetkiä kollegojesi kanssa. On aika osoittaa ystävällisyyttä keskustella henkilökohtaisemmista aiheista ja kertoa vitsejä.

Maailman ystävällisyyspäivä: Osoita solidaarisuutta!

Jos keskityt loppuvuodesta enemmän kollegoihisi-ystäviisi ja rakkaimpiisi, hyödynnä tämä maailman ystävällisyyden päivä avautua muille ja osoittaa solidaarisuutta.

Tässä on joitain yksinkertaisia, nopeita toimia, jotka miellyttävät kollegoitasi:

  • Tuo croissantit tai kakku jakaaksesi ystävällisen hetken;
  • Tarjoa ryhmälounasta toimistojesi ulkopuolella;
  • Muistuta kaikkia, että olet valmis auttamaan tarvittaessa;
  • Lähetä heille pieni viesti (sähköposti tai muu) kertoaksesi, että olet iloinen saadessasi työskennellä heidän kanssaan päivittäin ja että yhdessä teette suuria asioita.

Varo kuitenkin, ettet ohita papua. Ole hienovarainen toimissasi ja rohkaise kollegoitasi tekemään samoin myös marraskuun 3. päivän jälkeen.

Mitä hyötyä ystävällisyydestä on?

Psychologies-lehti julkaisi vuonna 2011 Call for more hyväntahtoisuutta työssä kannustaakseen yrityksiä konkreettisiin toimiin työntekijöidensä hyvinvoinnin parantamiseksi. Vetoomuksen on allekirjoittanut yli 300 yritystä edustaen 420 000 työntekijää.

Tilaisuudessa maailman ystävällisyyden päivätarkastellaan näiden positiiviseen lähestymistapaan sitoutuneiden allekirjoittajien tekemiä päätöksiä ja toteuttamia toimia.

Parempi suorituskyky työssä

Yritysvalmentajan Valérie Moissonierin mukaan ”positiivinen viestintä auttaa välttämään stressiä. Rauhallinen ympäristö vaikuttaa työntekijöiden tuottavuuteen ja jopa immuunipuolustukseen: stressissä elimistö on herkempi mikrobeille. Toisin sanoen ammatillisen toiminnan yhteydessä työntekijä pärjää työssään paremmin, jos kaikki positiiviset elementit ovat läsnä.

Ystävällisyys on hyväksi terveydelle!

Se ei ole enää salaisuus: tunteillamme ja tunteillamme on suora vaikutus kehoomme. Kun koemme tragedian, olemme heikkoja ja siksi alttiimpia enemmän tai vähemmän vakaville sairauksille. Päinvastoin, kun elämässämme kaikki menee hyvin, tunnemme olevamme valmiita siirtämään vuoria.

Työelämässä se on sama asia. Jos kaikki menee hyvin yrityksessä ja tiimissä, kehomme on loistavassa kunnossa. Sitä vastoin kohdattuissa ongelmissa, olivatpa ne sitten inhimillisiä, taloudellisia, strategisia tai jopa aineellisia, voi ilmetä fyysisiä häiriöitä (pään- tai vatsakipuja, ihottumaa jne.).

Esittelemällä ystävällisyyttä työtovereillesi, osallistut omaan hyvinvointiisi, mutta myös heidän hyvinvointiinsa! Valitse avoin, helposti lähestyttävä ja miellyttävä käytös suojellaksesi omaa ja ystäviesi terveyttä.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *