Johtamisvinkkejä startup-yritysten perustajille – huippujohtajien luvalla

Koko historiamme ajan olemme voineet hieroa harteillaan inspiroivia johtajia, jotka ovat jättäneet meille arvokkaita opetuksia epäonnistumisistaan ​​ja onnistumisistaan.

Heidän tilanteensa yksityiskohdat eivät ehkä ole enää merkityksellisiä, mutta heidän jättämänsä opetukset ja heidän välittämänsä viestit ovat edelleen ajankohtaisia.

On luonnollista ajatella, että suuren monikansallisen yrityksen johtaminen vaatisi merkittäviä johtamistaitoja, mutta usein unohdamme, että startupin johtaminen ja sen menestyminen voi vaatia myös runsaasti johtajuutta.

Tässä artikkelissa otamme opiksi historiasta, jotka startup-johtajien tulisi ottaa huomioon.

Mikä on oikea johtamistyyli yrityksellesi?

Kun kysytään johtamistyylistä, voi olla vaikea tietää, kumpaan niistä kannattaa viitata. Johtamismallit voivat vaihdella niiden kuvaamiseksi antamallamme nimellä tai tarjoamiemme tyylien lukumäärällä…

1. Sun Tzu – tarkkaile ja mukauta

Monet johtajat julistavat, että johtajuudessa on kyse suuresta visiosta, tavoitteiden asettamisesta ja niiden kohtaamisesta suoraan. Yksinkertaista ja suoraviivaista!

Kun todellisuus iskee heihin, he näkevät, että olosuhteet eivät aina ole suotuisat, että he eivät ole arvioineet oikein markkinoiden potentiaalia tai että luvut ovat heitä vastaan ​​esimerkiksi öljyvuodon kaltaisen tapahtuman vuoksi.

Sun Tzu sanoi, että ennen sotaan lähtöä pitää tarkkailla maastoa ja ottaa siitä kaikki irti. Ympäristön ja kilpailun opiskelu on tärkeä strategia voiton saavuttamiseksi sotatilanteessa. Esimerkiksi kirjassaan ”The Art of War” Sun Tzu sanoo, että vihollissotilas voi päätellä olevansa väsynyt ja epätoivoinen ”kun näet hänen syövän omaa karjaansa”.

Vaikka olisi vaikeaa soveltaa tarkkoja argumentteja, joita hän esittää kirjassaan, on joitakin perusopetuksia, jotka ovat selvästi voimassa tähän päivään asti.

Startup-perustajana, jos aiot lähteä uudelle alueelle, muista tehdä markkinatutkimus ja ymmärtää, kuinka voit hyödyntää aiempia aloitteitasi saadaksesi vetovoimaa kilpailijoistasi.

2. Nelson Mandela – Levitä voimaa, ei paniikkia

Startupit ovat epävakaimpia ympäristöjä, ainakin muutaman ensimmäisen vuoden ajan.

Tulee varmasti odottamattomia huonoja uutisia, takaiskuja ja takaiskuja. Perustajana saatat jopa kyseenalaistaa hyvän harkintasi, menettää itseluottamuksen ja jopa antaa periksi paniikkiin!

Mutta rehellisesti, et ole vain startup-perustaja, ethän? Olet myös johtaja, ja tiimisi ja työntekijöidesi vuoksi – riippumatta siitä miltä sinusta tuntuu – sinun on aina annettava kaikkesi.

Tässä on tarina ja oppitunti: Nelson Mandela oli keskellä matkaa, kun lentokoneen moottori epäonnistui ja hänen täytyi tehdä hätälasku. Mandelan kanssa matkustanut lentäjä sanoi, että jälkimmäinen ei osoittanut pienintäkään paniikkia tai pelkoa, vaan jatkoi päiväkirjansa lukemista. Kun Mandelaa myöhemmin kysyttiin tapahtumasta, hän myönsi, että hän oli varmasti peloissaan, mutta hän yksinkertaisesti kieltäytyi näyttämästä sitä.

Jos he näkevät sinussa pelkoa, myös tiimisi jäsenet joutuvat paniikkiin. Mutta jos pysyt luottavaisina ja näytät sen heille, he voivat voittaa vaikeimmatkin esteet.

3. Bill Gates – Ymmärrä, että tiimisi on tärkein

Bill Gates sanoi yhdessä haastattelustaan: ”Haasteena on ollut löytää erilaisia ​​ihmisiä, joiden kanssa on hauska työskennellä, ja selvittää, kuinka saada nämä ihmiset ja laajat taidot toimimaan hyvin yhdessä. yksi suurimmista haasteista. (Kirjoittajan kääntämä.)

10 ainutlaatuisen joukkueen ominaisuutta

Vahvat tiimit suojelevat liiketoimintaasi, kun asiat menevät huonosti, kun koko maailma on sinua vastaan ​​ja mikään ei mene haluamallasi tavalla. Hyvissä joukkueissa on vahvat siteet, mikä auttaa pitämään moraalin korkealla vaikeina aikoina. Erinomaiset tiimit osaavat hyödyntää vahvuuksiaan ja kompensoida jäsentensä heikkouksia.

Bill Gatesin mukaan riippumatta siitä, kuinka nerokas tai uskomattomat tekniset taidot ovat, loppujen lopuksi kaikki on turhaa ilman oikeaa tiimiä ja oikeita ihmisiä tukemaan sinua.

Tässä on muutamia vinkkejä varmistaaksesi, että johdat maailmanluokan tiimiä:

  • Hyvin suunnitellut ja strategiset rekrytointikäytännöt ovat välttämättömiä – et voi luoda oikeaa tiimiä ilman oikeita ihmisiä.
  • Suunnittele usein toimintaasi tiimillesi työn kontekstin ulkopuolelle.
  • Startup-yrityksillä on usein vähän työvoimaa, joten hyödynnä tilaisuus oppiaksesi miten tuntea jokaisen työntekijän. Pysy myös ajan tasalla heidän henkilökohtaisesta elämästään.
  • Muista keskustella kaikista tärkeistä päätöksistä heidän kanssaan – jokainen haluaa olla osa suurta visiota.

4. Marissa Mayer – Rohkaise innovaatioita kohtelemalla jokaista työntekijää yrittäjänä

Vaikka Marissa Mayer ei kuulunut Googlen perustajatiimiin, hänellä oli kuitenkin tärkeä rooli tehdessään yrityksestä sen, mikä se nyt on – villeimpien unelmiesi hakukoneen. hullu.

Voisiko joku siis todella kiistää sen tosiasian, että hän on yhtä suuri yrittäjä kuin Larry Page?!

Tämä on voima kannustaa innovaatioihin työssä! Marissa vastaa yli 100 Google-hakutoiminnosta, joita käytämme nykyään, mukaan lukien laajentaminen uusille kielille.

Mieti tätä: jokainen työntekijä on ideatehdas. Mitä paremmin he ymmärtävät startup-yrityksesi toimintaa, sitä todennäköisemmin he keksivät uraauurtavia ja häiritseviä ideoita. Älä kiellä heiltä sitä ja pidä heitä pimeässä tai kohtele heitä kuin 9–5 työntekijää.

Uskon vahvasti seuraavaan ajatukseen: kun työntekijä luo uuden projekti-idean, hänestä tulee toimitusjohtaja ja kaikki, myös perustajat, seuraavat häntä idean suunnittelussa ja toteutuksessa.

5. Julius Caesar – Oppiminen älykkääksi strategiksi

Julius Caesar tiesi, että lyhyen tikarin (gladius) käyttäminen pitkiä, raskaita miekkoja vastaan, kuten hänen vihollistensa käyttämiä miekkoja, hidastaisi vastustajaa ja olisi siksi voittostrategia taisteluiden voittamiseksi.

Hallituksensa aikana hän osoitti kerta toisensa jälkeen, että voittaaksesi sinun on ajateltava strategisesti ja innovatiivisesti. Se on oppitunti, jota liike-elämän ”gurut” saarnaavat ja kunnioittavat tähän päivään asti.

Ajatellaanpa esimerkkiä Steve Jobsista: hän tiesi, että hän voisi auttaa erottamaan Applen kilpailijoista katsomalla tuolloin tietokoneiksi kutsuttujen tilaa vievien säiliöiden ulkopuolelle. Hän osoitti, että strategia johtaa menestykseen. Nyt Apple on luovuuden ja tehokkuuden ruumiillistuma.

Kuinka edistää johtajuuden kehitystä

”Olemmeko syntyneet johtajiksi vai tuleeko meistä niitä? ”Tämä hieman liian yksinkertainen kysymys sisältää monia vivahteita. Onko mahdollista, että joillakin ihmisillä on syntyessään taipumus johtajuuteen, synnynnäinen johtajuussuunnitelma, jota voidaan kehittää… vastaus on kyllä!

Ainoa tapa saada suurin vaikutus on käyttää taitojasi strategisesti. Yrityksesi johtajana sinun on pidettävä lopullinen visio mielessäsi ja luotava strategioita, jotka etenevät siihen suuntaan.

Se on yksinkertaista – sinä johdat ja yrityksesi seuraa – joten sinun on varmistettava, ettet mene väärään suuntaan.

Johtamisen tarkoituksena on tehdä asiat oikein; johtajuus tekee oikeita asioita.

– Peter Drucker (tekijän kääntämä)

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *