Itsejohtaminen johtajille

Kun informaatiosade sataa joka puolelta, helpotushalu on suuri. C-Level, toimitusjohtajat, hallituksen jäsenet ja huippujohtajat tietävät tämän tunteen liiankin hyvin. Ovatko johtajat mukana itsensä johtaminen harjoitellut, stressaavat tilanteet voidaan purkaa nopeasti. Tässä artikkelissa luet,

Väärinkäsitetystä itsehallinnosta

Luin äskettäin, että yhä useammat johtajat nousevat jo klo 4.30 – ehkä sinäkin? – eri medioissa. Ilmoitetut syyt vaihtelevat ”Optimoitu itsehallinto”, ”Tämä on parasta aikaa ajatella”, ”Käytä rauhaa ja hiljaisuutta sähköpostien kirjoittamiseen” ja ”Pitäkää enemmän päivästä, vielä aikaa urheilulle ja perheelle” preussilainen ”4 tunnin unen tulee riittää”.

Huh, nukutko 4 tuntia säännöllisesti? Artikkelit tuovat esiin myös tällaisen elämäntavan seuraukset à la pakkaa aina enemmän päivään, lopeta myöhään, aloita aikaisin. Eri tutkimusten mukaan jos useimmat ihmiset eivät nuku tarpeeksi – yleensä alle 5 tuntia – heidän kykynsä tehdä päätöksiä pitäisi heiketä 50 prosenttia ja samalla heidän riskinottohalukkuutensa kasvaa merkittävästi. Ei oikein onnistunut yhdistelmä johtajille…

Oikea itsejohtaminen on välttämätöntä johtajille

Maailman ja ihmisten puristaminen jäykille ruudukoille – en usko siihen. Saattaa olla ihmisiä, jotka ovat jatkuvasti erittäin tehokkaita jopa hyvin vähällä unella – ehkä siksi, että he onnistuvat rakentamaan päiväänsä hetkiä, joissa he todella uusiutuvat.

Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että tuskin kukaan esimies – kaikkien tuntemia stressaavia vaiheita lukuun ottamatta – todella tarvitsee näin pitkää mammuttipäivää tehtäviensä hoitamiseen. Tässä varmaan lisää itsensä johtaminen kysyttiin, kyky erottaa tärkeä tärkeästä, rohkeus jättää aukkoja ja delegoinnin taito.

3 vinkkiä parempaan itsehallintaan johtajana

Monet asiakkaistani haluavat apua erittäin kiivaasti ja kiireellisesti. Ei ihme, heillä on todella paljon lautasella ja tehtäviä kasaantuu pöydälle joka päivä.

Mutta osa stressistä on usein itse aiheutettua, mutta et edes huomaa sitä, kun olet sen keskellä. Ehkä voit tehdä jotain seuraavilla impulssilla.

1.) Hyväksy normaali hulluus

Hyväksy vain, että normaali hulluus on itse asiassa hulluutta. Se on täysin turhaa ja vaatii vain voimaa työskennellä sitä vastaan. Jos ajatuksemme pyörivät jatkuvasti sen ympärillä, että tätä kaikkea ei voida enää hallita, että 50 tai enemmän työtuntia viikossa on normaalia jne. jne. – niin olemme jääneet henkiseen kierteeseen, joka ei ole tuottavaa, vaan lisää. energia nielee. Usein tämä ei ole ollenkaan sinun vikasi, vaan se on rakenteellinen ongelma, jota et voi ratkaista itse. Mutta voit muuttaa asennettasi siihen hyväksymällä sen tosiasiana ja yrittämällä sitten muuttaa muutamia kohtia, jotta käyttäytymisestäsi tulee enemmän todellisuuden mukaista. Tällä tavalla voit varmasti tarjota subjektiivista helpotusta.

2.) Hyödynnä avustusmahdollisuuksia

Kaikkea ei tarvitse ajatella ja kaikkea muistaa. Voit varmasti luoda itsellesi helpotuksen keitaita. Käytä esimerkiksi avustajaasi ”puskurina” ja anna hänen estää yksi tunti viikossa kalenterissasi. Jokainen pieni tehtävä, josta sinun ei tarvitse ottaa vastuuta, antaa sinulle hieman helpotusta.

3.) Ota aikaa ja opi delegoimaan

Ennen tärkeitä kokouksia varaa aikaa valmistautuaksesi hyvin. Tämä antaa sinulle paljon parempia tuloksia kuin jos yrität suorittaa tämän tehtävän ”sivulla”. Voit keskustella jäsennellymmin, esittää oikeita kysymyksiä ja antaa kaikille osallistujille tunteen, että he eivät vain tappaneet arvokasta aikaa tässä kokouksessa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tämä palvelee mainettasi, koska me kaikki arvostamme sitä, kun joku tekee näin. Ja todennäköisesti säästät valmistautumisaikaa kokouksen pituudessa.

Opi delegoimaan – vaikka se on joskus alussa aikaa vievää ja lisäaikaa. Työntekijät ovat arvokas tavara, eivät koneita. Eikä edes kone käy itsestään, vaan sillä on silloin tällöin huoltoaika. Jos delegoi johdonmukaisesti, se kannattaa keskipitkällä aikavälillä, ja voit aktiivisesti purkaa paineita täälläkin.

Johtopäätös: itsehallintaa tiedon liioittelua vastaan

Joskus pääni pyörii niistä lukemattomista tiedoista ja impulsseista, jotka pommittavat minua päivittäin uutiskirjeiden ja blogien, ammattilehtien ja verkkoportaalien artikkeleiden tai keskustelujen kautta ystävien, asiakkaiden ja asiakkaiden kanssa. Johtajana et ole erilainen. Itsejohtaminen on johtajille sitäkin tärkeämpää tuoda rakennetta kaaokseen. Käytä itsehallintavinkkejäni torjuaksesi ”tiedon liiallista” – ja paeta hamsterin pyörää.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *