inbestMe-arvosalkut ylittävät rahastot tekijän arvossa

Maaliskuun aikana olemme raportoineet salkkujemme alhaisimmista tuotoista sitten inbestMen perustamisen, mikä on johtunut COVID-19:n leviämisestä ja maailmanlaajuisista talouksien vapaaehtoisen sulkemisen aiheuttamista maailmanlaajuisista taloudellisista vaikutuksista.

Olemme puhuneet vähän inbestMe Value -salkkujemme tuloksista. Kuten olemme jo muissa yhteyksissä raportoineet, arvonhallinta on ollut heikommin suoriutunutta yli 10 vuotta, erityisesti mitä tulee ”kasvu”-tyyliin (kasvuyritykset). Salkkumme eivät ole olleet immuuneja tälle, eivätkä ne ole tarjouksemme parhaita, mutta trendissä saattaa tapahtua muutos lähitulevaisuudessa.

Mutta mitä tapahtuu, jos vertaamme niitä perinteiseen arvosijoitustarjoukseen?

Olemme vertailleet inbestMe Value -salkkujemme lanseerauksesta lähtien ja näissä artikkeleissa esittelemme arvoindeksoidun sijoitusten tehokkuutta tekijänarvosijoitusrahastoihin nähden ja niiden käyttäytymistä ajanjaksolla, jossa on tapahtunut olennaisia ​​trendimuutoksia vuodesta 2018 lähtien maaliskuun lopussa. 2020.

Valitsimme tuolloin joitain Value-sijoitusrahastoja referenssiksi ja ehdotamme analyysin toistamista säännöllisesti, jotta sillä olisi enemmän tilastollista pätevyyttä.

Tiedämme, että kulunut ajanjakso ei välttämättä ole riittävä edustavaksi, minkä vuoksi voit nähdä lopussa liitteen, joka sisältää tiedot inbestMe Value -salkkujemme backtestistä verrattuna otoksemme ainoaan arvosijoitusrahastoon. on 5 vuoden historia.

Vaikka ajanjakso on suhteellisen lyhyt, noin kaksi viimeistä vuotta ovat olleet luonteenomaisia ​​äkillisillä liikkeillä rahoitusmarkkinoilla, jotka johtuvat Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä kauppasodasta, korkotason muutoksista, peloista maailmantalouden hidastumisesta ja koronavirus, joka voi johtaa vahvaan maailmanlaajuiseen talouden taantumaan.

Kuten yllä olevasta kaaviosta näkyy, arvosalkkumme eivät ole menestyneet hyvin markkinoiden jyrkän laskun vuoksi, mikä on pyyhkinyt pois niiden korkeat tuotot vuoden 2019 aikana.

Kymmenen profiilin keskimääräinen tuotto oli -9,5%vaihteluvälillä -13,2 % – -5,8 % profiilille 1.

Seuraavassa kaaviossa vertaamme (kuten olemme tehneet muinakin ajanjaksoina) kirjoittaja Value sijoitusrahastoihin, joissa olemme ottaneet inbestMe Value profile 8 -salkkumme viitteenä.

Näemme, että tähän on kertynyt -10,6 % negatiivinen tuotto. Vaikka se on negatiivinen, se on selvästi ylittänyt kaikkien vertailukohtana pitämiemme sijoitusrahastojemme tulokset arvoltaan.

Tänä aikana Bestinver International FI on se, joka saavuttaa suorituskyvyn lähimpänä ETF:ien -26,7 %:n keskiarvoa, mutta pitkällä matkalla: 16 prosenttiyksikköä alle inbestMe Value -portfoliomme (profiili) 8.

Kaikkien Value-sijoitusrahastojen keskiarvo pysyy a -42,4 % 31,8 prosenttiyksikön ero inbestMe-arvon 8 kanssa. Cobas Internacional FI:n (-55,8 %) ja Azvalor Internacional FI:n (-44,6 %) huonolla suorituskyvyllä on erittäin negatiivinen vaikutus tähän keskiarvoon.

Tämä johtuu siitä, että inbestMe Value -salkut tarjoavat altistumisen strategialle arvosijoittaminen yhdistettynä hajautettuun globaaliin sijoitukseen, joka suojaa heitä epäsysteemiseltä riskiltä, ​​jota alue, tietty markkinasektori tai omaisuusluokka saattaa kärsiä.

On totta, että kaikki salkut eivät ole vertailukelpoisia, koska mainitut rahastot ja arvoltaan ETF:t ovat 100 % vaihtuvaa tuottoa, mutta on huomioitava, että juuri varojen hajautus tässä strategiassa inbestMe Value 8 (80 % vaihtuva tuotto ja 20 % korkotuotto) tekee salkuistamme tehokkaampia yksittäisiin sijoitusrahastoihin verrattuna.

Silti, jos vertaillaan inbestMe Value 10 -salkkua (-13,2 %), se ylittää myös selvästi Value-sijoitusrahastojen keskiarvon (-42,4 %) lähes 30 prosenttiyksiköllä.

Katsotaanpa tarkemmin, miten tämä havaitaan analysoimalla muita parametreja

Kannattavuuden lisäksi toinen korostettava mittari on kuhunkin salkkuun liittyvä volatiliteetti. Volatiliteetti on mittari, jota käytetään riskitason mittaamiseen, koska se mittaa, kuinka paljon omaisuuden hinta vaihtelee. Mitä enemmän omaisuuserän hinta vaihtelee, sitä suurempi on sen volatiliteetti.

Salkku selvästi vähemmän volatiliteettia ja siten pienempi riskion inbestMe Value 8 -salkku, jonka vuotuinen volatiliteetti on tällä kaudella 13,9 %huomattavasti pienempi kuin keskimääräinen volatiliteetti (sijoitusrahastot) 22 % vuodessa.

Toinen analysoitava parametri on Sharpen suhde

Seuraavassa kaaviossa näytämme kaikkien vertailemiemme omaisuuserien Sharpe-suhteen. Muista, että tämä suhde mittaa volatiliteettikorjattua tuottoa (riski) ja siksi mitä korkeampi kerroin, sitä parempi sijoitus (parempi riskikorjattu tuotto).

Näet selvästi inbestMe Value 8 -salkun tehokkuuden kertoimella -0,32, joka on ETF:iden keskiarvon yläpuolella -0,58:lla ja ylittää keskiarvon -0,98:lla rahastot.

Arvosijoitusrahastojen erittäin negatiivinen tulos johtuu niiden vuosien 2018 ja 2020 suurista tappioista sekä vuoden 2019 aikana saatujen tuottojen kompensoinnin puutteesta.

Suurin nosto (tai pudotus maksimista)

Se mittaa pudotuksen prosenttiosuutta huipusta pohjaan mainitulla ajanjaksolla. Tänä myrskyisenä aikana ne ovat suhteellisen korkeat: vaikka se on huono, on nähtävissä, kuinka inbestMe Value 8 kärsii pienimmistä pudotuksista (-29,9 %) verrattuna kuvattuihin sijoitusrahastoihin (keskiarvo -51,6 %) ja taas paljon paremmin kuin Bestinver International FI:n -38,4 %, mikä on paras ennätys Value sijoitusrahastojen joukossa. Cobas International FI:n sijoittajien on täytynyt käydä läpi 62,1 prosentin maksimipudotus.

Vuotuiset kokonaiskulut (TER)

Suuri ero, joka näkyy arvosijoitusrahastojen ja ETF:ien välillä, on nähtävissä vuosittaiset kokonaiskulut (TER). Edellisessä taulukossa havaitaan, että sijoitusrahastojen palkkioiden ja kulujen vuosikeskiarvo on 1,77 %.

Arvo-ETF:ien keskimääräinen TER on 0,27 % vuodessa. Tämä muuttuja voi olla täysin lopullinen pitkällä aikavälillä. Jotta tekijän arvon sijoitusrahasto pärjää paremmin kuin arvo-ETF, sen on tarjottava a 1,5 % kannattavuudesta enemmän vuosi vuodelta, eli joka vuosi. Ja tämä ei ole havaitsemiemme tilastojen mukaan ollenkaan taattu.

Tiivistettynä, the inbestMe Arvon indeksoitu hallinta se on arvoltaan merkittävästi tehokkaampi kuin valitut tekijärahastot myös vuosina 2018-2020 sekä kannattavuudessa että volatiliteetissa (riskiindikaattori) ja se on erinomainen vaihtoehto Arvonhallinnasta kiinnostuneelle sijoittajalle, joka ei halua monia komplikaatioita.

Testausjakso 2015-2020

InbestMe Value -salkkujemme takatesti pidemmällä aikavälillä (katso liite alla kaudelle 2015-2020) osoittaa, että näitä tehokkuusparametreja havaitaan myös pidemmällä aikavälillä.

Emme epäile, etteivätkö jotkin näistä kirjailijoiden kokoelmista esiinny uudelleen jossain vaiheessa. Mutta se mitä näytämme täällä, on se ei tarvitse käydä läpi luontaista korkeampaa volatiliteettia näiden kirjailijarahastojen panoksiin sijoittaa arvostrategialla ja se sen tekeminen indeksoituna on tehokkaampaa.

Jotkut sanovat, että arvosijoittaminen on kuollut ja toiset päinvastoin.

Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu, mutta on hyvä mahdollisuus, että arvosijoittaminen korvaa menetetyn ajan, ja inbestMe Value -salkkumme ovat erittäin hyvä vaihtoehto altistua tälle tekijälle trendin kääntyessä.

Liite

inbestMe Value -salkkujen parametrit

Seuraavaksi liitämme taulukon, jossa on mittarit inbestMe Value mallilompakot 1.1.2015 – 31.3.2020 välisenä aikana.

Keskimäärin saadaan seuraavat parametrit:

  • Kertynyt tuotto -9,5 %, -1,9 % vuositasolla keskimääräisellä Sharpen luvulla -0,4.

8 profiilia, jota olemme käyttäneet vertailuissamme:

  • Kertynyt tuotto -10,6%, -2,1% vuositasolla Sharpen luvulla -0,32.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *