Hallituksen jäseneksi tuleminen: miten se toimii

Olet halunnut jo pitkään tulla hallituksen jäseneksi ja oletko nyt vihdoin ehdolla hallituksen virkaan? Onnittelut! Voit nyt nauttia menestyksestäsi toistaiseksi – mutta laakereillaan ei kannata levätä liian kauan. Vaikka olisit jo vakiintunut ja verkottunut: Yläosassa ilma on yleensä vielä karkeampaa. Ei ole harvinaista, että hallituksessa sovelletaan täysin erilaisia, hyvin konservatiivisia sääntöjä, jopa nykyaikaisissa yrityksissä. Hallitustehtävään valmistautuminen on siksi välttämätöntä, jos et halua vain tulla hallituksen jäseneksi, vaan haluat myös pysyä hallituksessa.

Tässä artikkelissa luet,

  • jonka päällä Taidot sillä on todella merkitystä hallitukselle,
  • joiden kanssa valmistautuminen yksi asiakkaistani onnistui liittymään hallituksen jäseneksi ja
  • miksi se oikea verkkoon on erittäin tärkeä hallituksen asemalle.

Strategia, taktiikka ja politiikka vaikuttavat hallitukseen

Riippumatta siitä, mitä ajattelet siitä, jos haluat olla yrityksen huipulla, sinun on tiedettävä ja hallittava säännöt. Temppu on pelata peliä ja samalla olla taipumatta sisäänpäin. Koska tällainen menestys olisi ostettu liian kalliiksi. Niin: Miten valmistaudut hallituksen tehtävään?

En voi sanoa sitä tarpeeksi usein: Älä aliarvioi harppausta yrityksen huipulle, vaikka olisitkin jo ”vanha käsi” ja jo todistanut itsesi alemmilla johtotasoilla ja siksi sinua on suositeltu lisää. Hallituksella painopiste siirtyy jälleen merkittävästi strategiaan, taktiikkaan ja politiikkaan pois suorituskyvystä ja sisällöstä. Jopa huippujohtajat, jotka ovat vakuuttuneita poliittisista ja strategisista taidoistaan, voivat saavuttaa rajansa täällä.

Hallitukseen tuleminen ja siinä pysyminen: Käytännön esimerkki

Eräs executive coachingin asiakkaistani oli tehnyt jyrkän uran lääkeyhtiössä. Ensin hän pääsi tytäryhtiön toimitusjohtajaksi. Hänen tavoitteenaan oli kuitenkin siirtyä yhtiön pääkonttorin hallitukseen. 47-vuotias mies tiesi kuitenkin, että taistelut olivat siellä kovaa ja että häntä odotti jotkin persoonallisuustyypit, jotka eivät olleet hänen juttunsa. Joten hänellä oli hyvin realistinen kuva. Pohjimmiltaan neuvon sinua kyseenalaistamaan aina omat motiivisi ja arvosi, kun otat tällaisen uraaskeleen. Miksi? No, sen pitäisi todellakin olla tavoitteesi, sinun pitäisi haluta se sisäisestä vakaumuksestasi. Tämä on ainoa tapa, jolla voit kulkea polkua, joka joskus on vaikeaa, helposti ja yhdistää onnistumisen ja täyttymyksen. Asiakkaani oli erittäin selkeä itsestään ja tiesi myös, miksi hän halusi päästä huipulle: Hänen visionsa johtajana oli auttaa muokkaamaan kulttuurin muutosta yrityksessä.

Rakenna strateginen verkosto

Tämän saavuttamiseksi hän rakensi strategisen verkoston yrityksen avainhenkilöiden kanssa, erottui sisällöltään työssään ja kulttuurinmuutoksen asiantuntijana. Tällainen prosessi kestää yleensä vuoden tai kaksi. Asiakkaani oli luultavasti täyttänyt olemassa olevan aukon, koska hänet ehdotettiin hallitukseen vain muutaman kuukauden kuluttua. Kysymykset, joihin hänen piti vastata hakemusta varten, olivat lähes identtisiä niiden kanssa, jotka olimme jo käyneet läpi executive coachingissa. Suosittelen sitä myös sinulle ensimmäiseksi ohjeeksi, jos haluat johtokunnan jäseneksi.

Orientaatiokysymykset hallituksen paikkaa varten

Seuraavat kysymykset sinun tulee kysyä itseltäsi tulevana hallituksen jäsenenä:

  • Miten haluat muotoilla seuraavat 5 vuotta?
  • Missä vaiheessa yritys on?
  • Millaisen roolin haluat olla tässä vaiheessa?
  • mitä sinä edustat

Johtopäätös: Oikea verkko on ratkaisevan tärkeä hallituksen asemalle

Lyhyesti sanottuna: Asiakkaani vakuutti hallituksen ja siirtyi siten hallitustasolle. Hän ei ollut vain avainroolissa yrityksensä kulttuurinmuutoksen muokkaamisessa, vaan hän on nyt myös lehdistössä tämän alan haluttu asiantuntija. Ei vain hänen, vaan myös muiden asiakkaiden kanssa olen havainnut, että yksi tärkeimmistä vastauksista kysymykseen ”Kuinka valmistaudut hallituksen tehtävään?” strategisen verkoston rakentaminen. Ilman sisäpiiritietoa ja mentoreita oikeassa paikassa huipulle tuskin pääsee. Asiakkaalleni ei ollut helppoa sopeutua tällaiseen verkostoitumiseen, itse asiassa hän vihasi sitä. Se auttoi tässä erottamaan kaksi verkostoitumistyyppiä: ensinnäkin strateginen verkostoituminen, eli ihmiset, jotka sinun täytyy vakuuttaa saavuttaaksesi tavoitteesi.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *