Hallinta ja etätyö: vain supersankareille?

Ola!

Olen neljäntoista päivänä tässä seikkailussa, joka on etätyötä (koska tässä vaiheessa se ei ole enää pelkkä ”kokeilu”!).

Nyt matkani puolivälissä löydän täydelliset olosuhteet puhua sinulle mielestäni herkimmästä ja tärkeimmästä aiheesta, joka tekee etätyöstä niin vaikeaa monille ihmisille: johtamisesta.

Ennen kuin kerron sinulle, että tämä artikkeli ei ole sinua varten, tiedä, että käsittelen kahta johtamisen näkökohtaa – tiimini markkinointipäällikkönä ja tapaa, jolla pomoni valvoo minua, sikäli kuin hän odottaa minun työskentelevän yhtä tehokkaasti etäisyys.

Tiedän, olen käyttänyt sanaa ”johtaminen” monta kertaa viimeisissä kappaleissa – mutta älä lopeta tähän! Termillä ”johtaminen” on yleensä negatiivinen konnotaatio ja se voi saada sinut ajattelemaan eräänlaista pomoa, joka katsoo kaikkea mitä teet ja tekee itsesi hulluksi (olenko oikeassa?).

Sillä ei ole väliä, haluatko käyttää termiä ”johtaminen” kuin ”johtamista”, johtaminen on minkä tahansa yrityksen todellisuutta ja se on menestyksen kulmakivi.

Nyt kun olemme tarjonneet tarvittavat vivahteet, lähdetään ajamaan: Tarvitseeko sinun todella olla supersankari yhdistääksesi johtamisen ja etätyön?

Hallitaan etänä:

Jos työskentelet yrityksessä, joka ei ole omasi, sinulla on velvollisuuksia jotakuta kohtaan ja sinua valvotaan.

Tässä ovat supervoimat, joita tarvitset ollaksesi paras etätyöntekijä, jonka pomosi on koskaan nähnyt:

Mitä supervoimia tarvitset ollaksesi tehokas etätyöntekijä?

kommunikointitaidot

Se on tosiasia – ja olen varma, että olet kyllästynyt lukemaan kaikkia sitä koskevia artikkeleita. Mutta koska tämä on niin olennainen elementti, et voi syyttää ketään sen toistamisesta yhä uudelleen ja uudelleen.

Menestyäksesi etätyöskentelyssä sinun on ehdottomasti laadittava viestintäsuunnitelma pomosi kanssa.

Tavoitteet, määräajat, nykyiset projektit ja uudet projektit: kaikki edellyttävät tehokasta viestintää esimiehesi kanssa.

Palaute on myös ratkaisevan tärkeää, ja se voi olla vaikeimpia saada etätyöskentelyssä lähinnä siksi, että tietokoneen näytön takana on vaikea muodostaa yhteyttä.

Tehokas kommunikointi pomosi kanssa voidaan kuitenkin varmasti luoda, eikä se siksi ole mahdotonta.

Tarvitsetko neuvoja? Järjestä viikoittaisia ​​videoneuvotteluja, joissa voit keskustella edistymisestä ja tehtäviesi päivityksistä ja saada samalla vinkkejä parantamiseen.

pitää puoliaan

Tämä ominaisuus liittyy yleensä vastuuhenkilöön, mutta on monia tilanteita, joissa sinun on vahvistettava itsesi pomosi edessä varmistaaksesi, että hallitset projektejasi.

Kun et ole fyysisesti läsnä, huomion saaminen voi olla vaikeaa. Saattaa jopa käydä niin, että sinusta tuntuu häiritsevältä kysymällä esimiehellesi… ja sitten sanot itsellesi ”pomoni on varmasti kiireinen tärkeämpien tehtävien parissa”.

Älä kuitenkaan pelkää puhua ja kyseenalaistaa pomoasi lisätäksesi tuottavuuttasi. Lisäksi, jos esimiehesi on hyvä esimies ja johtaja, hän pystyy tunnistamaan tarpeesi ja antamaan tarvittavan tuen ja vastaukset kysymyksiisi.

Autonomia

Jos et osaa olla itsenäinen, et voi työskennellä etänä.

Drastinen? Voi olla. TOTTA? 100 %

Välillämme en usko, että olet kiinnostunut etätyöskentelystä, jos et pidä itsenäisestä työskentelystä (haluan lukea kommenttisi alaosassa!)

Joka tapauksessa etätyöhön liittyy paljon itsehallintaa. Pomosi odottaa välttämättä sitä sinulta, joten autonomian pitäisi olla yksi supervoimistasi!

Vastuullisuus

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämän supervoiman täytyy painaa yhtä paljon kuin kommunikointitaidot!

Ymmärrän, että monet sanovat, että johtajan tehtävänä on pitää tiiminsä vastuussa. Mutta kun on kyse etätyöstä, yksilöllinen vastuu on etusijalla!

Työrytmin, hierarkian ja rakenteen tarjoavassa ympäristössä on helpompi olla vastuussa kuin joustavammassa ympäristössä, kuten etätyössä.

Kryptoniittisi: pomo, joka ei tue sinua

Olen melko onnekas, että minulla on loistava pomo, joka on aina valinnut joustavat työajat ilahduttaakseen työntekijöitä. Hän myös tuki minua paljon tässä kokemuksessa.

Tukematon pomo ei vain voi tehdä elämästäsi vaikeampaa, vaan hänen käytöksensä epäilemättä työntää sinut kohti burnoutia tai jopa työstäsi. Ennen kuin teet mitään vakavaa, istu pomosi kanssa ja keskustele huolenaiheistasi etätyöntekijänä.

Katso, kuinka tiimisi vertaa näitä 10 poikkeuksellisen tiimin ominaisuutta!

Hallinnoi etätiimiä:

Tehtäväni tiiminvetäjänä edellyttää, että johdan neljän kokopäiväisen työntekijän ja muutaman sopimustyöntekijän tiimiä, joka suorittaa tehtäviä, kuten käännös- tai oikoluku.

Myönnän, että en ole aivan hallinnut mainitsemiani supervoimia, mutta nämä ovat tärkeimmät etätiimin onnistumisen kannalta:

Mitä supervoimia tarvitset etätiimin menestyksekkääseen hallintaan?

kommunikointitaidot

Kommunikoi, kommunikoi, kommunikoi!

Tarvitseeko sanoa enempää?

Johda esimerkillä

Esimerkkinä johtaminen on tärkeää jokaiselle esimiehelle ja johtajalle – mutta se voi olla vielä tärkeämpää, kun tiimisi kuulee, että työskentelet kuukauden Portossa, Portugalissa!

Kuinka voit odottaa tiimisi olevan läsnä, sitoutunut, motivoitunut ja tuottava, jos et tee samoin?

Muista täyttää odotukset näyttääksesi parasta esimerkkiä tiimillesi – loppujen lopuksi heidän menestys heijastaa sinun menestystäsi.

Organisaatio

Markkinointi on luonteeltaan erittäin yhteistyökykyistä. Työtehtäviimme kuuluu sisällöntuotanto, suunnittelu, kääntäminen ja oikoluku, sisällön integrointi ja jakelu, ja lista jatkuu.

Onko vielä tarpeen kysyä, miksi organisaatio on niin tärkeä?

Olitpa etäjohtaja tai et, organisaatio on ratkaisevan tärkeä. Kun otetaan huomioon jet lag, rajoitettu fyysinen vuorovaikutus ja riippuvuus suunnittelu- ja viestintävälineistä, huomaat, että organisointitaitojen puute ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto.

Luottamus ja avoimuus

Päivän kuluessa olen yhä vakuuttuneempi siitä, että luottamus ja läpinäkyvyys ovat ratkaisevia tekijöitä, jotta etätyöstä tulee onnistunut kokemus.

Kun et ole fyysisesti paikalla, on vaikea nähdä tiimisi päivittäistä työtä. Mutta juurruttamalla luottamusta ja avoimuutta tiimisi ydinarvoiksi voit olla varma, että kaikki ovat menossa kohti samaa päämäärää.

Kryptoniittisi: sinulla ei ole oikeaa joukkuetta

Tiedän sen ja sinä tiedät sen – oikea tiimi on avain menestykseen. Viimeinen kohta.

Jotta voit valvoa etätyöryhmää, voit kuvitella, kuinka tärkeää on saada oikea tiimi paikallaan. Se on joukko ihmisiä, joilla on työhönsä sopivat persoonallisuuden piirteet ja joiden taidot täydentävät toisiaan niin paljon, että he voivat saavuttaa mahdotonta.

Olen ehkä edelleen etätyön ystävä, mutta näyttää siltä, ​​että nämä supervoimat on otettava käyttöön nopeasti, jos aiot selviytyä edes yhden viikon! En ehkä ole vielä hallitsenut kaikkia näitä taitoja, mutta ainakin tiedän supervoimat, joihin pyrin. Tarvitseeko sinun siis olla supersankari ollaksesi johtaja, kun työskentelet etänä? Se ei ole helppoa, mutta ei myöskään mahdotonta!

Tuleeko mieleen muita supervoimia, joista voisit hyötyä joukkueen etähallinnassa?
Haluan tietää mielipiteesi. Kirjoita kommenttikenttään tai sosiaalisessa mediassa!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *