Erilainen lähestymistapa kesäaikataulun asettamiseen

Se ei ole salaisuus! Työn ja yksityiselämän tasapaino on yhä tärkeämpää työnantajille. Työskentely työympäristössä, joka on sama joka päivä (kotona), voi lisätä stressiä enimmäkseen kotoa työskentelevien ihmisten keskuudessa. Joskus voi olla vaikeaa todella katkaista työpäivän jälkeen.

Kesätyöaikataulut työn ja yksityiselämän tasapainon edistämiseksi

Kesätyöaikataulu on suuri etu, jota useimmat työntekijät arvostavat, ja sen kaava on muunnelma:

  • Jotkut työnantajat pyytävät tekemään ylimääräisen tunnin maanantaista torstaihin ja käyttämään näitä ”4 tuntia pankissa” lähteäkseen aikaisemmin perjantaina.
  • Jotkut pyytävät leikkaamaan lounastuntisi puoleen viikon aikana, jotta kertyneet tunnit voisivat lähteä aikaisemmin perjantaina.
  • Toiset pyytävät talvella 40 tunnin työviikkoa, jotta kesällä voi olla 35 tunnin viikko.

Vaikka työntekijät arvostavat kaikkia näitä vaihtoehtoja suuresti, meille oli tärkeää toteuttaa kesäaikataulu oikeista syistä.

Elämme yhden tärkeimmistä arvoistamme

Ja kyllä! AtmanCo on ensimmäistä vuotta toteuttanut tätä kesätyöaikataulua. Vaikka emme ole ensimmäisiä, kokeilimme jotain hieman erilaista:

Tarjosimme 2 tuntia viikossa henkilökohtaista aikaa pyytämättä heille korvausta muualta.

”Meille kesäaikataululla ei ole mitään tekemistä ”mediakuhinan” tai kuumimpien startup-trendien seuraamisen kanssa. Meille kyse oli yhden tärkeimmistä arvoistamme: työn ja yksityiselämän tasapainon edistämisestä ja elämisestä. »

Tällä tehtävällä toteutimme kesätunnit AtmanCo-tavalla: 12 viikkoa, uloskirjautuminen klo 15 perjantaina, ei tuntikausia korjattavaa eikä kysymyksiä.

Sanomattakin on selvää, että tämä aloite oli valtava menestys. Kuin raitista ilmaa, sillä oli merkittävä vaikutus elämän tasapainoon ja tiimimme yleiseen tyytyväisyyteen. Jaamme kanssasi suosittelumme muutaman ylimääräisen henkilökohtaisen ajan vaikutuksesta tänä kesänä:

”Kesän aikataulu on minulle hyvä lahja, varsinkin juuri päättyneen vuoden jälkeen. Se on tapa kiittää, antaa ihmisille lupa keskeyttää saadakseen täyden hyödyn kauniista vuodenajasta, levätä ja ladata akkujaan. Se on vähän kuin sanoisi kaikille ”täytytymisesi on minulle tärkeä! ”. Sen avulla voit mennä viikonloppuna kaupungin ulkopuolelle ilman, että sinun tarvitsee juosta hulluna perjantai-iltana päästäksesi perille. Sen avulla voit myös paremmin sovittaa yhteen työ- ja yksityiselämän, päästä eroon kiittämättömistä tehtävistä tai velvoitteista perjantai-iltapäivisin, jotta voit nauttia viikonlopusta täysillä. Olen sitä mieltä, että se vaikuttaa suuresti työntekijöiden suoritukseen ja että loppujen lopuksi se ei ole kulu, vaan voitto työssä ja suorituskyvyssä. »

Catherine Dulude
Johtamisen ja ammatillisen kehityksen konsultti

”Vaikka pääsin hyödyntämään pitkän loman tänä kesänä, arvostin todella sitä, että sain hyötyä perjantain päivän päätteestä. Tätä pientä taukoa arvostettiin todella paljon! Suurin vaikutus on luultavasti moraaliin, se vain tuntuu hyvältä. Pääsin lähtemään leirintäalueelle aikaisemmin, sain tehdä cocktaileja ystävien kanssa, pystyin valmistamaan hyviä illallisia jne. Loppujen lopuksi, koska tiedämme, että määräaika on perjantaisin klo 15.00, onnistumme kaikki suorittaa tehtävämme ja toimeksiantomme ennen tätä muuttamatta joukkojen tuotantoa. Minulle se oli suuri menestys! »

Mathieu Lafontaine
Vanhempi kehittäjä

”Minulle kesätunnit tekivät työnteosta hieman hauskempaa. Perjantaisin haastoin itseni työskentelemään kovemmin, koska tiesin valmistuvani odotettua aikaisemmin. »

Cedric Bayiha Um
Web-integraattori

”Kesällä lyhyemmät perjantait antoivat minulle mahdollisuuden alkaa nauttia viikonlopustani aikaisemmin. Saimme myös nauttia hyvästä säästä ja tehdä toimintaa lasten kanssa. Vaikka hyödynsin tätä kesäaikataulua vain osan kesästä, nautin kokemuksesta todella ja uskon, että se olisi taas jotain tekemistä. »

Meriam Aziz
Arviointikonsultti ja projektipäällikkö

”Pidän todella tavasta, jolla AtmanCo:ssa kesätunnit on toteutettu. Vaikka 2,5 tuntia viikossa ei ehkä tunnu paljolta, niin nämä ovat tunteja, jotka palautettiin meille, eikä niitä tarvinnut viikon aikana korjata. Pidin tästä aloitteesta todella, koska se vastasi täydellisesti arvojamme edistää työn ja yksityiselämän tasapainoa. Perjantaisin klo 15.00 ”tehtävämme” oli päästä pois ruudulta ja nauttia kaikesta ympärillämme olevasta, ja se oli mahtavaa. »

Leen Sawalha
Tuote- ja kehitysjohtaja

”Olen erittäin kiitollinen AtmanColle ja presidentillemme Marie-Christine Droletille, että he ovat tarjonneet meille kesäaikoja joka perjantai kesäkuusta lähtien. Hän arvostaa aina terveellistä tasapainoa työn ja henkilökohtaisen elämän välillä ja jakaa ja toteuttaa näitä arvoja tiiminsä kanssa. »

Nanor Manoukian
Talent Solutions -johtaja

”Oli erittäin mukavaa päästä maaliin aikaisemmin perjantaina. Tämä antoi minulle mahdollisuuden lähteä aikaisemmin mökkiin tai hyödyntää perjantai-iltapäivän hyvää säätä. Se teki myös viikon lopusta kevyemmän! »

Charles Eric Vincent
Front End -kehittäjä ja tiiminvetäjä

”Kesäohjelma antoi minulle mahdollisuuden nauttia kesästä hieman enemmän, hakea poikani aikaisemmin päiväkodista ja viettää enemmän laatuaikaa hänen kanssaan. »

Sandra Rainville
Potentiaali- ja psykometrisen arvioinnin konsultti

”Mielestäni se on loistava tapa osoittaa arvostusta työntekijöitäsi kohtaan tarjoamalla heille etuoikeus valmistua kaksi tuntia aikaisemmin perjantaisin. Ottaen huomioon, että meidän ei tarvinnut muuttaa viikon aikataulua hyötyäksemme siitä. Se on mukava lahja, jonka johto tarjoaa. Henkilökohtaisesti nämä kaksi tuntia ovat usein antaneet minulle mahdollisuuden tehdä joitain ”pieniä asioita” (toimeksiannot, kotityöt), joita yleensä tehdään lauantaisin. Minulla oli siis aika kauan katkaista yhteys. Se oli myös energianlisäys tälle viikon viimeiselle päivälle, kun tiesin, että se päättyy aikaisemmin. Varmasti uusitaan ensi kesänä. »

Nathalie Tremblay
kirjanpitäjä

Marie-Christine Drolet, AtmanCo:n puheenjohtaja, halusi lisätä tietoisuutta ja käyttää aikaa määritelläkseen selkeästi, mikä edustaa hyvinvointia, tasapainoa ja tilaa, jota tarvitaan parhaan tarjoamiseen tiimilleen:

”Kesäaikataulun konsepti on linjassa toiveemme kanssa, että työntekijämme hyödyntävät tämän ajan parhaalla mahdollisella tavalla akkujen lataamiseen. Pyrimme edistämään terveellistä tasapainoa, jota ei aina ole helppo saavuttaa työn ja yksityiselämän välillä. Työnantajana meillä on yhtäläinen vastuu olla parhaamme saadaksemme työntekijöistämme parhaan mahdollisen. »

Ei ole ihme, että kahden ylimääräisen tunnin lahjoittaminen itsellesi viikossa, niin harmittomasti kuin jotkut saattavat ajatella, vaikuttaa todella paljon. Tämä ensimmäinen kokemus oli erittäin positiivinen ja jätti jälkensä. Hän toi joitain #BusinessHappiness.

Suosittelu, joka inspiroi esseen?

Mitä keinoja olette toteuttamassa organisaatiossanne työn ja yksityiselämän tasapainon edistämiseksi näinä aikoina, jolloin hyvinvointi on niin tärkeää?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *