Oletko koskaan pohtinut, mikä motivoi sinua menemään töihin joka aamu? Onko se palkkasi, kollegasi vai tehtäväsi? Tämä on tärkeä kysymys, joka on välttämätöntä kysyä itseltäsi säännöllisesti. Sinulle työllisyysammattilaisemme kiertävät työntekijöitä motivoivat tekijät.
Palkkaus on edelleen motivoiva tekijä työssä
Jotta työntekijä olisi motivoitunut, hänen palkkauksensa on oltava suhteessa hänen taitoihinsa ja hänelle uskottuihin tehtäviin. Palkan suuruus näkyy hänen työsopimuksessaan, ja siinä täsmennetään, onko se 12 kuukauden tai sitä pidemmäksi ajaksi. Jälkimmäinen riippuu työtuntien määrästä ja maksetuista bonuksista.
1.1.2019 alkaen tulovero vähennetään suoraan palkasta. Tämä suuri muutos ei miellyttänyt kaikkia ranskalaisia, mutta sen etuna on, että kuukausittain pankkitilille maksettava summa on läpinäkyvä ilman talousosaston puuttumista asiaan. Kiistämättä teemme työtä ansaitaksemme rahaa. Mutta tämä ei enää riitä työntekijän pitämiseen yrityksessä. Jos palkkaodotukset täyttyvät, on työhyvinvointia hakeville työntekijöille tarjottava muita etuja.
Voiko työn organisointi vaikuttaa työntekijöiden motivaatioon?
Joka päivä nousemme aikaisin (ja hyvällä tuulella) mennäksemme työpaikallemme, missä asiakkaamme, kollegamme tai potilaamme odottavat meitä. Tarvittavan motivaation löytämiseksi on välttämätöntä turvautua luotettavaan organisaatioon.
Etätyö ei ole (vielä) motivoiva tekijä työntekijöille
Ah, tämä kuuluisa sana, joka saa monet ihmisoikeuksien puolustajat ja yritysjohtajat Ranskassa vapisemaan. Daresin mukaan vain 3 % ranskalaisista työntekijöistä harjoittelee etätyötä vähintään kerran viikossa välttääkseen matkoja kotinsa ja työpaikkansa välillä. Jos tämä uusi ammatillinen organisaatio ei vielä pääse nousuun, on erittäin todennäköistä, että siitä tulee motivoiva tekijä muutaman seuraavan vuoden aikana, vaikka kaikki paikat eivät ole yhteensopivia.
Voiko joustava työaika edistää työntekijän onnellisuutta?
Tässäkään tapauksessa ranskalaiset yritykset eivät ole omaksuneet periaatetta. Työajan järjestäminen työntekijän mahdollisuuksien ja saatavuuden mukaan, tästä koostuu joustava työaika. Periaate on yksinkertainen: työntekijä tekee työsopimuksensa mukaisen viikoittaisen tuntimäärän ja valitsee yhteisymmärryksessä esimiehensä kanssa työskentelyn klo 8-12 ja sitten klo 16-20 tai 4-päiväisen työviikon. . . Mahdollisuuksia on useita, mutta kaikissa tapauksissa tehtävät on suoritettava ajallaan, jotta yrityksen tasapaino ei vaarannu. Tässä uuden työorganisaation on vielä todistettava itsensä yritysjohtajille ja henkilöstöalan ammattilaisille.
Työympäristö on tärkeä motivoiva tekijä työntekijöille
Vietämme enemmän aikaa työpaikallamme kuin omassa kodissamme, joten on tärkeää, että viihdymme yrityksessämme. Tätä varten johtajat ja johtajat voivat toteuttaa erilaisia toimia asuintilojen ja sitä kautta parantamiseksi lisää työntekijöiden motivaatiota.
Miellyttävä, ystävällinen ja optimoitu työpaikka kaikille työntekijöille
Jotta työntekijä olisi motivoitunut, hänen täytyy tuntea olonsa hyväksi työpaikallaan. Olipa kyseessä rakennustyömaalla, tehtaalla tai toimistolla, työolosuhteiden on oltava sopivat. Hyvin hoidetut, puhtaat ja ilmastoidut tilat ovat välttämättömiä. Tähän lisätään sisustus tai rentoutumisalueet. Lyhyesti sanottuna olet onnellinen, kun tunnet olosi kotoisaksi työpaikallasi.
Kasvumahdollisuudet motivoivat työntekijöitä koko heidän uransa ajan
Työntekijöiden pitämisestä on tullut jatkuva haaste työnantajille. Jopa houkuttelevimmilla yrityksillä on vaikeuksia pitää tiiminsä. Nykyään työntekijät eivät enää epäröi erota tai ryhtyä ammatilliseen uudelleenkoulutukseen, kun he eivät enää täytä tehtäväänsä. Ehdokkaat voivat valita monien työtarjousten joukosta, jotka eivät helpota rekrytointitehtäviä.
Enää ei siis riitä miellyttävän työympäristön tarjoaminen, vaan on ennen kaikkea, että työntekijät ovat tietoisia heidän käytettävissään olevista kehitysmahdollisuuksista lyhyellä, keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä. Tämä motivaattori työssä on välttämätön uraisteille, mutta ei vain! Työntekijän on koko uransa ajan otettava uusia tehtäviä ja rikastettava taitojaan.
Etkö ole tyytyväinen nykyisessä asemassasi? Älä odota enää ottaaksesi tämän aiheen esille esimieheni kanssa! Yhdessä voit löytää kestäviä ja tehokkaita ratkaisuja. Ennen kaikkea älä odota, kunnes on liian myöhäistä tulla paikalle.
Kuinka kehittää ammattitaitoasi koko urasi ajan?
Jokaiselle työntekijälle kertyy oikeus koulutukseen heti, kun hän harjoittaa ammattitoimintaa. Aiemmin tuntimuodossa olleet oikeudet muunnetaan nyt euroiksi, jotta työntekijät voivat rahoittaa heitä kiinnostavat koulutuskurssit henkilökohtaisen valmennustilin (CPF) kautta. Marraskuussa 2019 verkkoon laitettiin nettisivut ja mobiilisovellus helpottamaan tarjolla olevista koulutuskursseista kuulemista ja niiden ostamista. Tästä lähtien voit rekisteröityä muutamalla napsautuksella ja ilman välittäjää valitsemasi koulutus. Tietenkin sinun on hankittava työnantajasi suostumus, jos se tapahtuu työaikasi aikana.
Tietosi rikastamiseksi saatat joutua vaihtamaan työpaikkaa tai osastoa. Tässä tapauksessa sinun on kypsytettävä projektisi ennen kuin puhut siitä suoran esimiehen kanssa. Ja jos se ei ole mahdollista, mene etsimään uutta työtä!
Itsenäisyys on työntekijöiden työssä motivoiva tekijä
Täytyäkseen tehtävässään työntekijän on voitava luottaa esimieheensä niin yrityksen hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Jos tämä suhde on välttämätön, se johtuu myös siitä itsenäisyyttä tehtäviensä suorittamisessa. Työntekijä, jonka on oltava vastuussa koko ajan, on turhautunut ja hänen tehokkuutensa on rajallista.
Autonomia motivoivana tekijänä ammattimaailmassa koskee kaikkia ikäryhmiä. Nuoret työntekijät puolestaan haluavat todistaa itsensä, kun taas kokeneemmat työntekijät ovat jo osoittaneet pystyvänsä hoitamaan heille uskotut tehtävät. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö 15 vuotta työskennellyllä työntekijällä olisi enää suhdetta esimieheensä, päinvastoin! Hierarkkisilla suhteilla on aina erittäin tärkeä rooli.
Lopuksi, itsenäisyys ammattimaailmassa ei välttämättä sovi kaikille hahmoille ja kaikkiin tehtäviin. Jotkut työntekijät tarvitsevat johtajiensa opastusta, jotta he eivät menetä näkyvistä toimintalinjaa ja tehtävän tavoitetta. On monia ammatteja, jotka altistavat työntekijät ja yrityksen merkittäville riskeille. Näiden rakennus-, teollisuus- tai terveydenhuoltoalan ammattien osalta on välttämätöntä varmistaa työntekijöiden säännöllinen seuranta riippumatta siitä, ovatko he vakituisessa, määräaikaisessa työsuhteessa tai määräaikaisessa työsuhteessa.