Ensimmäinen askel kohti kestävää työntekijäuskollisuutta

Jokainen rekrytoija tietää tämän ongelman: on vaikea löytää osaavia ammattilaisia, jotka sopivat yrityksen kulttuuriin. Olemme tietoisia tästä ja siksi olemme valmiita auttamaan sinua tässä prosessissa: rekrytointikonsulttitoimistotiimi varmistaa, että palkkaat ihanteelliset ehdokkaat.

Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen askel. Työntekijät, jotka haluavat lähteä yrityksestä muutaman viikon tai kuukauden kuluttua, maksavat paljon aikaa ja rahaa; joita meillä kaikilla on vain rajallinen määrä. Tästä syystä on tärkeää varmistaa, että hyvät työntekijät pysyvät yrityksessä pitkään – olipa kyseessä määräaikaisen työsuhteen päättymiseen asti tai vakituisessa työsuhteessa useita vuosia. Näytämme sinulle, kuinka voit saavuttaa ensimmäisen askeleen kestävään työntekijän säilyttämiseen onnistuneen perehdyttämisen avulla.

Koska ensivaikutelma ratkaisee, kannattaa kiinnittää huomiota joihinkin yksityiskohtiin:

Ennen ensimmäistä päivää

Viestintä
Kiinnitä huomiota sujuvaan viestintään. Kysymyksiin tulee vastata nopeasti ja rekrytointiprosessin tulee sujua mahdollisimman tehokkaasti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myös negatiivisesta palautteestasi tai irtisanomisesta on ilmoitettava mahdollisimman pian. Vaikka et voikaan rekrytoida ketään tehtävään, he voivat tuntea täydellisen ehdokkaan.
Varmista myös, että uusi työntekijä tietää, missä ja milloin hänen tulee olla paikalla ensimmäisenä työpäivänä ja kenelle hänen tulee raportoida.

Organisaatio
Mitä enemmän organisatorisia näkökohtia voit korjata etukäteen, sitä parempi. Jos työntekijä tarvitsee tiettyjä asiakirjoja (pankkitiedot, AVS-numero, ajokortti) ensimmäisestä työpäivästä lähtien, on hänelle ilmoitettava useita päiviä etukäteen.

Tee enemmän: tervetulopaketti
Haluatko tehdä vielä paremmin kuin keskimääräinen yritys? Tässä tapauksessa voit tarjota tervetuliaispaketin. Se voi olla vain kansio yritystä koskevista tiedoista tai pieniä lahjoja uudelle työntekijälle. Tavoitteena on antaa työntekijälle positiivinen mielikuva yrityksestä jo ennen kuin hän on aloittanut työnsä.

Ensimmäinen päivä

Organisaatio
Uskomatonta, mutta totta: on edelleen hyvin yleistä, että työntekijät eivät voi olla tuottavia ensimmäisenä päivänä, koska heillä ei ole puhelinta tai tietokonetta käytettävissään. Tämä tilanne johtaa varmasti turhautumiseen, koska työntekijä ei tunne itseään arvostetuksi eikä pysty suorittamaan hänelle annettuja tehtäviä. Ole siis erittäin varovainen, että työtila on oikein järjestetty, olipa kyseessä toimiva tietokone, päätyöpajaan pääsykortti tai sopivat turvavarusteet. klo dastiimi, olemme kehittäneet tarkistuslistan, joka varmistaa, että uusi työntekijä voi aloittaa työnsä tehokkaasti heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Erityisesti on mahdollista tarkistaa, että hänellä on kaikki avaimet, että tietokone toimii ja että oma koulutuspäällikkö on paikalla.

Integroituminen tiimiin
Mielenkiintoiset vastuut ja kunnollinen palkka ovat vain yksi osa mielenkiintoista työtä. Useimmille työntekijöille työtoverit ovat yhtä tärkeitä, elleivät vielä tärkeämpiä. Esittele uusi työntekijä työtovereilleen, varmista, etteivät he vietä ensimmäisiä taukojaan yksin ja ota hänet mukaan kaikkiin tapahtumiin muiden työntekijöiden kanssa tai lounastauoilla.

Tee vielä enemmän: tervetuliaisdrinkki
Tervetuliaisjuoma, jossa työntekijä menee töihin, ei vaadi suuria kuluja ja miellyttää kaikkia. Voit suunnitella pieniä yrityskohtaisia ​​lahjoja, klassisen kukkakimpun, suklaata tai tiimin allekirjoittaman kortin.

Tee enemmän: Organisaatiokansio
Erityisesti keskisuurille ja suurille yrityksille voi olla viisasta antaa organisaatiotiedosto uuden työntekijän saataville. Se voi sisältää yrityksen politiikkaa, päämääräyksiä tai erilaisia ​​keskustelukumppaneita. Esimerkiksi osoitteessatiimijokainen uusi työntekijä saa työntekijäkäsikirjan, joka sisältää toisaalta konkreettisia käytännön ohjeita hänen päivittäiseen toimintaansa ja toisaalta organisaation tärkeimmät näkökohdat.

Ensimmäisten kuukausien aikana

Liittäminen
Vaikka se on aluksi aikaa vievää, varaa aikaa uuden työntekijän integroitumiseen. Jokainen nyt sijoitettu minuutti palautetaan sinulle kahdesti myöhemmin. Varmista, että työntekijälle on selkeästi tiedotettu tehtävistään ja tavoitteistaan ​​ja että hän tietää, keneen ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa tai kysymyksissä.

Palaute
Varmista, että annat säännöllisesti teknistä palautetta, aloita kurssikorjaukset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja pyri säännöllisesti vuoropuheluun. Mikään ei ole pahempaa työntekijälle kuin työskennellä vakavasti tietämättä, onko hän menossa oikeaan suuntaan. Tehtävästä riippuen on odotettavissa kymmenen minuuttia päivässä, viikoittainen kokous tai pidempiä kokouksia ensimmäisten kuukausien aikana.

Joukkuehenki
Ensimmäisten kuukausien aikana sinun tulee varmistaa, että otat uuden työntekijän aktiivisesti mukaan tiimiin. Vie hänet lounaalle, ota hänet mukaan keskusteluihin ja varmista, että ilmapiiri on miellyttävä. Mitä isompi yritys, sitä enemmän joutuu huolehtimaan tiimin hyvästä yhteenkuuluvuudesta – pienryhmissä tämä tapahtuu luonnollisemmin. klotiimi, meille on erittäin tärkeää tehdä yhteistyötä kaikkien tytäryhtiöiden kanssa. Koska yhteistyö on tehokkaampaa, kun työntekijät tuntevat toisensa henkilökohtaisesti, järjestämme useita kertoja vuodessa henkilöstötilaisuuksia, joihin myös uusia työntekijöitä otetaan aktiivisesti mukaan.

Tee vielä enemmän: sponsorointijärjestelmä
Monet yritykset toimivat erittäin tehokkaalla viittausjärjestelmällä. Uutta työntekijää ohjaa kokeneempi kollega. Hän voi myös ottaa yhteyttä tähän, jos esimiehensä ei ole tavoitettavissa. Uusi työntekijä hyötyy siis kollegansa kokemuksista.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *