Arvokkaat vinkkimme talvesta selviytymiseen toimistolla

Valmistaudu nyt kollegojesi ”atchoumiin”, heidän nenänsä nuuskimiseen ja meluon, jota he aiheuttavat puhaltaessaan nenään. Lyhyesti sanottuna talvi on tulossa ja sen huonot puolet myös! Koska ”kun terveys on kunnossa, kaikki on hyvin”, tässä on parhaat vinkkimme vilustumisen, flunssan, kurkkukivun ja muiden kauden virussairauksien selviämiseen.

Talvella noudata hyviä hygieniarefleksejä työssäsi

Olitpa toimistossa tai kotona, talvibakteerit ovat lukuisia ilmassa, mutta myös ovenkahvoissa, keittiöpyyhkeissä tai jopa kokouspöydissä. Sairastumisen välttämiseksi on tärkeää kiinnittää huomiota hygieniatottumuksiisi.

Unohda kättely, suuteleminen ja kaikki muu fyysinen kontakti työtovereiden kanssa

Paras tapa levittää bakteereita ja sairauksia on olla fyysinen kosketus työtovereiden tai saastuneen esineen (ovenkahva, tiskirätti, hissin painike, pöytä jne.) kanssa. Jos tervehtiessäsi ystäviäsi ojennat kättäsi tai poskeasi, suosittelemme välttämään tätä elettä keskellä talvea. Suutelemalla työtovereitasi kestää vain muutama sekunti, ennen kuin saat tartunnan virukseen, jota ilman olisit pärjännyt! Sitten mieluummin suullinen hello, johon liittyy pieni käden hei, ja sinä selviytyä talvesta.

Käyttämättä sitä väärin, voit pestä kätesi saippualla tai alkoholipitoisella tuotteella bakteerien poistamiseksi. Älä pyyhi itseäsi tavallisella liinalla, vaan mieluummin paperia (vaikka se ei olisikaan ekologista) tai puhalluspyyhkeitä. Tunnetko olevasi tahriintunut, vuotava nenä ja aivastatko jatkuvasti? Ajattele kollegoitasi, jotka puhaltavat nenääsi ja käyttävät kyynärpäätäsi nappatakseen sputteriasi! Lopuksi, ennen kuin joku tulee liian lähelle tervehtimään sinua, älä epäröi rauhoittaa hänen innostustaan ​​kertomalla heille, että saatat olla tarttuva. Hän kiittää sinua siitä, että et saastuttanut häntä!

Lämmityksen säätäminen, jatkuva taistelu?

Avointen tilojen aikaan ilmastoinnin ja lämmityksen aihe on yleistä, eikä se ole aina yksimielinen. Työkavereidesi joukossa on niitä, joilla on aina kuuma, jotka eivät kestä ilmastointilaitteen ilmaa tai jopa niitä, joilla on erittäin kylmä. Sitten on vaikeaa tyydyttää kaikkia! Kesä tai talvi, sinun on löydettävä kompromissi, jotta kaikki voivat työskennellä hyvissä olosuhteissavaikka se merkitsisi ponnisteluja villapaidan poistamiseksi tai pukemiseksi.

Varaa kuumia juomia talven ottamiseksi

Lämmittääksesi kehoasi ja sydäntäsi varmista, että sinulla on tarpeeksi kuumia juomia riittää koko talveksi. Kahvinkeittimen on oltava moitteettomassa toimintakunnossa, koska sillä voi olla suuri kysyntä useita kuukausia. Sama vedenkeittimelle, joka lämmittää useita tunteja päivässä!

Kahvi ja tee ovat työntekijöiden lippulaivajuomia toimialasta riippumatta. Mitä jos toisit maitoa ja suklaajauhetta tehdäksesi hyvää kuumaa kaakaota? Mikään ei estä sinua tekemästä sitä, saat jopa kollegasi mustasukkaisia. Älä unohda suosikkikuppiasi, joka tekee juomistasi entistä parempia!

Oletko tarttuva? Pysy kotona, jotta et saastuta työtovereitasi!

Talvi on aina synonyymi bakteerien ja bakteerien kanssa, vaikka huolehdit siitä, että peität itsesi riittävästi, et koske mahdollisesti saastuneita esineitä ja et ole tekemisissä sairaiden ihmisten kanssa. Parhaista yrityksistäsi huolimatta olet saanut tämän kiinni helvetin kylmä ! Ensimmäinen vaistosi on mennä apteekkiin ostamaan tarvittavat tuotteet toivoen parantuvan hyvin nopeasti. Sillä välin olet erittäin tarttuva ympärilläsi oleville. Pysy tässä tapauksessa kotona muutaman päivän ajan älä saastuta kollegoitasihe kiittävät sinua ja ovat jopa valmiita ottamaan sinut poissa ollessasi.

Neuvomme: ota yhteyttä yleislääkäriisi, jotta hän määrää työseisauksen. Näin ollen kuulut sosiaaliturvan piiriin ja saat palkkaa (paitsi tarvittaessa odotuspäivistä). Vältä lomaa tai RTT:tä sairauden aikana, ellei sinulla ole niitä varastossa etkä tiedä mitä niille tehdä.

Jatka urheilu- ja kulttuuritoimintaasi

Onko vaikea löytää motivaatiota lenkille tai uimaan? Ymmärrämme sinua, mutta kylmän, yön ja sateen ei pitäisi olla syynä pysyä lukittuna koko talvenpäinvastoin.

Suosittelemme ylläpitämään fyysistä aktiivisuutta ympäri vuoden useista syistä. Ensinnäkin syöt valtavan määrän rasvaisia ​​ruokia. Racletten, fonduen ja tartifletten välissä makuhermosi ilahduttavat… ja myös lantiosi! Säilytä siis edelleen muotosi, jotta et joutuisi katumaan väärinkäyttöäsi, kun hyvä sää palaa.

Sitten kulttuuri- ja urheilutoimintasi ylläpitäminen rohkaisee sinua mene ulos ja hengitä. Mikään ei ole puhtaampaa kuin raikas talviilma, joka kirvelee nenää ja poskia! Pysymme mieluummin kotona tai toimistossa, mutta juuri näissä ahtaissa tiloissa bakteerit kasvavat nopeasti. Hae raitista ilmaa lounaalla työkavereiden kanssa yrityksesi ulkopuolella, tässä ravintolassa, jossa ruokalista on mukautettu vuodenaikojen mukaan ja jossa lämmitys on täydellisesti säädetty!

Lopuksi, talvi on vuodenaika, joka edistää eristyneisyyttä ja jopa masennusta. Jos kylmä kannustaa pukeutumaan useaan kerrokseen, sen ei pitäisi estää sinua ylläpitää tärkeää sosiaalista elämää, päinvastoin. Jatka iloisten hetkien jakamista ystävien, perheesi ja työtovereiden kanssa arkisin, mutta myös viikonloppuisin.

Säätääkö laki työpaikkojen vähimmäislämpötilan?

Työskenteletpä sitten toimistossa tai ulkona rakennustyömaalla, työlaissa ei ole säädetty vähimmäislämpötilasta työpaikalla. Toisaalta työnantajasi on velvollinen varmistamaan, että harjoitat ammattiasi hyvissä olosuhteissa vaarantamatta terveyttäsi. Rakennusalan ammattilaisena sinun tulee päästä käsiksi paikkaan, joka on lämmitetty oikeilla pattereilla, joista ei vapaudu myrkyllisiä aineita. Jos sinusta tuntuu, että työnantajasi ei ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin, sinun tulee ilmoittaa siitä mahdollisimman pian.

Lopuksi muista, että jokaisella työntekijällä on a peruuttamisoikeus joka antaa hänelle mahdollisuuden keskeyttää työnsä, jos hän katsoo terveytensä tai henkensä olevan vaarassa. Huomaa, että tämä ei tarkoita, että sinulla on oikeus palata kotiin. Sinun tulee pysyä työnantajasi käytettävissä, joka voi työllistää sinut toiseen tehtävään, kunnes tilanne on ratkaistu.

Mitä vaikutuksia lämpötilalla on tuottavuutemme?

Tutkijat ja tiedemiehet ovat tutkineet kysymystämme tuottavuutta äärimmäisessä kuumuudessa tai päinvastoin kylmissä lämpötiloissa.

Teknillisen korkeakoulun tutkimuksen mukaan olemme tuottavampia, kun työympäristömme lämpötila nousee 22 asteeseen. Professori Alan Hedgen mukaan ”kylmät työntekijät eivät vain tee enemmän virheitä, vaan liian kylmät lämpötilat voivat nostaa työvoimakustannuksia 10 prosentilla.”

Kun meillä on liian kuuma tai liian kylmä, ajattelemme vain sitä. Etsimme tapoja säädellä lämpötilaamme juomalla kahvia tai jääjuomia. Emme ole enää keskittyneet tehtäviimme, emmekä pysty ylläpitämään tasaista tahtia. Jos tämä on sinun tapauksesi, älä epäröi ottaa yhteyttä esimiehesi. Hänen on oltava tietoinen vaikeuksista, joita sinulla on, ennen kuin hän ymmärtää, että et ole suorittanut tehtävääsi.

Ja jos menet ulos aurinkoon keskellä talvea?

Jos kaikista vinkeistä huolimatta pelkäät, ettet pääse karkuun talven bakteereja, sinun on tehtävä vain yksi asia: mennä ulos aurinkoon! Hyödynnä talvi poistua ja lentää kuumiin maihin. Miksi talvikausi olisi välttämättä varattu untuvatakeille, suksille ja tartifletteille? Päinvastoin, se on ihanteellinen aika tuoda kehoon vitamiineja auringonsäteiden ansiosta! Voit jopa juhlia joulua rannalla vaihteeksi hanhenmaksalle ja täytetylle kalkkunalle.

Oletko siis valmis vaihtamaan after-sukset varvastossuihin? Ei ole epäilystäkään siitä, että monet teistä pakkaavat laukkunsa vuoden lopussa viettää joulua uimapuvussa.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *