8 vihjettä omistaaksesi kuka olet!

Omista kuka olet

”Omista kuka olet.” Toki – kuulostaa yksinkertaiselta idealta! Todellisuudessa monille meistä voi kuitenkin olla hyvin vaikeaa toteuttaa sitä jokapäiväisessä elämässä.

Mutta kun opit luottamaan itseesi, vaikutukset ovat voimakkaita. Sen lisäksi, että tunnet olosi hyväksi itsellesi, pystyt myös edistymään paremmin elämäsi eri osa-alueilla, kuten taloudessasi, työssäsi, terveydesi ja muilla alueilla.

Juuri tätä rikotaan tässä artikkelissa!

Mitä tarkoittaa omistaa kuka olet?

Ennen kaikkea sen omistaminen, kuka olet, tarkoittaa itseluottamusta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että olet 100 % varma kaikessa, mitä teet joka ikinen päivä.

Loppujen lopuksi teemme aina virheitä, eikä tavoitteena ole jahtaa täydellisyyttä, jotta voit vihdoin luottaa itseesi.

Se tarkoittaa, että tunnet olosi mukavaksi ainutlaatuisen ihmisen kanssa

Ajattele sitä näin: Sen sijaan, että se tulisi täydellisyydestä, luottamus tulee mukavuudesta. Toisin sanoen, kun olet tyytyväinen siihen, kuka olet, voit alkaa omistaa kuka olet.

Tärkeää on, että omistat sen, kuka olet, tarkoittaa kaikkien osien omistamista itsestäsi – sekä hyvistä että huonoista.

Tämä sisältää menneisyytesi ja virheesi, samoin kuin unelmasi, asenteesi, tekosi, kehosi, äänesi, saavutuksesi ja paljon muuta.

Miksi on tärkeää omistaa kuka olet

Sen omistaminen, kuka olet, ei vain tunnu hyvältä. Sillä voi myös olla heijastusvaikutus moniin eri elämänalueisiin.

Se vahvistaa ihmissuhteitasi

Olet luultavasti kuullut sen ennenkin, mutta sanomme sen uudelleen: ihmissuhteet eivät ole sideapuja. Sinun on ensin opittava rakastamaan itseäsi.

Mutta loppujen lopuksi itsevarma ja itsetunto luo hyvän pohjan kaikille suhteillesi – ystävistä ja perheestä romanttisiin kumppaneihin ja jopa työtovereihin.

Kun luotat itseesi, et todennäköisesti joudu huonoihin suhteisiin, koska tiedät itsearvosi ja kuinka puolustaa itseäsi.

Lisäksi itseluottamus voi itse asiassa tehdä sinusta myötätuntoisemman, kuten äskettäinen tutkimus itsetunnon ja empatian välisestä positiivisesta yhteydestä osoittaa.

Koska sinulla on vähemmän riittämättömyyden, kateuden ja muita turvattomuuden tunteita, olet valmis olemaan myötätuntoisempi, empaattisempi, auttavaisempi ja välittämään toisista.

Se auttaa sinua saavuttamaan ammatilliset ja henkilökohtaiset tavoitteesi

Se, kuka olet, voi myös auttaa sinua saavuttamaan ammatilliset ja henkilökohtaiset tavoitteesi. Se kaikki liittyy tietoiseen ja tarkoitukselliseen elämään.

Jos luotat itseesi, olet varmempi tekemisissäsi ja tekemisissäsi.

Sinulla puolestaan ​​on enemmän itseluottamusta kokeilla uusia asioita ja ajaa itsesi uusiin rajoihin. Lopulta näet näiden ponnistelujen hedelmät suurella edistyksellä kohti ammatillisia, henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tavoitteitasi.

Olet esimerkiksi ehkä aina halunnut perustaa blogin, mutta sinua nolottaa, koska olet huolissasi siitä, että ystäväsi ja perheesi tuomitsevat sinut. Tämä negatiivinen ajattelu pidättelee sinua.

Toisaalta, jos omistat kuka olet, sinulla on itseluottamusta aloittaa blogin kirjoittaminen – ja ehkä jopa muuttaa sen onnistuneeksi sivuharrastukseksi.

Miksi sinun ei pitäisi hävetä itseäsi tai talouttasi

Suuri askel oppimisessa omistamaan kuka olet, on päästä eroon häpeästä.

Monille ihmisille suuri häpeän lähde on heidän taloutensa tila. Mutta riippumatta siitä, missä sinä tai raha-asiasi ovat tällä hetkellä elämässäsi, sinun ei tarvitse hävetä itseäsi.

Koska itsesi vertaileminen tai syyttäminen voi pidätellä sinua

Tiedämme, että on helppoa verrata itseäsi muihin. Hyvinäkin päivinä huomaat nopeasti vertailevasi virheitäsi muiden ihmisten menestyksiin.

Mutta riippumatta siitä, mistä et pidä tällä hetkellä elämässäsi tai taloudessasi, tiedä, että jokainen tekee virheitä. Ja vain siksi, että on tehty virhe, se ei tarkoita, etteikö asiat voisi muuttua.

Saatat esimerkiksi tuntea, että olet tehnyt taloudellisia virheitä aiemmin. Ei se mitään!

Muista: Kukaan ei synny tietämään, kuinka hallita rahaa. Se on taito, jonka voit oppia aivan kuten mitä tahansa muuta.

Lisäksi taloudellisten virheiden ei tarvitse jatkua. Itse asiassa joka kerta kun teet virheen, opit jotain, joka auttaa sinua tekemään tulevaisuudestasi entistä vahvemman.

Ennen kaikkea sinun on lopetettava itsesi lyöminen menneiden virheiden takia. Tunnusta ne; hyväksy ne ja jatka eteenpäin.

Edisty kohti tavoitteitasi: 8 vinkkiä omistaaksesi kuka olet

Oppiminen omistamaan itsesi on suurin lahja, jonka voit antaa itsellesi. Mutta se ei ole yksivaiheinen, yksi ja tehty tehtävä. Se on prosessi ja matka!

Tässä on joitain vinkkejä avuksi:

1. Tee luettelo asioista, joista pidät itsessäsi

Olet mahtava! Ja on aika kiinnittää siihen huomiota ja antaa itsellesi tunnustus kaikesta mitä olet.

Ota paperi ja mene hiljaiseen paikkaan – keittiöösi, puistoon tai suosikkikahvilaasi. Kirjoita sitten ylös 20 asiaa, joista pidät itsessäsi.

Tiedämme – se näyttää olevan paljon! Mutta älä vain pyörää silmiäsi ja anna periksi. Sen sijaan paina itsesi todella ajattelemaan. (Spoileri: Lyön vetoa, että alat tuntea itsesi paljon paremmaksi luettelon lopussa.)

Esimerkkiluettelo

Tuntuuko jumiutuneelta? Listasi voi sisältää esimerkiksi asioita, kuten ”Pidän…

  • Minun tyylitajuni
  • Minun hymyni
  • Minun työmoraalini
  • Taloudelliset tavoitteeni
  • Haluni auttaa muita
  • Erityinen keksireseptini

2. Omista virheistäsi

Se saattaa tuntua hieman kielteiseltä, mutta osa oppimista omistamaan sitä, kuka olet, on olla ajattelematta vain itsesi parhaita puolia. Sinun on myös tunnustettava virheesi.

Tämä on hankala tapaus. Muista: Sinun ei tarvitse olla liian ankara ja lyödä itseäsi. Mutta on tärkeää pitää itsesi vastuullisena.

Sen avulla voit korjata kaikki mahdolliset vääryydet (esim. pyytää anteeksi niiltä, ​​joita olet loukannut). Ja se auttaa sinua pääsemään eteenpäin puhtaalta pöydältä.

Voit esimerkiksi olla velkaantunut aiempien taloudellisten päätösten vuoksi, ja se on vaikuttanut talouteen ja siihen, miten sinä ja kumppanisi hallitset rahaa. Tunnustele, mikä meni pieleen päätöksissäsi ja miten ne vaikuttivat taloudelliseen tilanteeseen.

Mutta älä juutu tähän – mieti virheitäsi. Kokeile sen sijaan tätä mantraa: ”Minä menin sekaisin tässä. Tämä on jotain, mitä voin tehdä korjatakseni sen. Ja annan itselleni anteeksi ja yritän parhaani.”

3. Päästä irti menneisyydestäsi

Suuri osa siitä, kuka olet ja omista virheistäsi, on päästää irti menneisyydestäsi.

Esimerkiksi ne virheet, jotka juuri teit? Niiden tunnistaminen on tärkeää. On tärkeää pitää itsesi vastuullisena.

Ja varmistaa, että olet oppinut läksyn, on tärkeää. Mutta sitten sinun täytyy JATKUA.

Kirjoittaa kirjettä

Tässä on hyvä harjoitus kokeilla: Kirjoita kirje. Se voi olla itsellesi tai jollekin tutullesi.

Ensinnäkin tunnusta, mitä menneisyydessä tapahtui. Ilmaise ajatuksesi asiasta.

Sitten ”postita” kirje. Voit tehdä tämän repeämällä sen pois, heittää pois tai laittaa sen päiväkirjaan.

Asia on siinä, että annoit menneisyydelle sen ansaitseman huomion. Sinä omistit sen. Ja nyt päästät irti, jotta voit siirtyä eteenpäin.

4. Toista myönteisiä vakuutuksia

Okei, takaisin positiiviseen ajatteluun!

Suuri osa omistamisestasi on virheiden ja menneisyyden tunnustaminen. Nyt on aika antaa itsellesi positiivista rohkaisua tulevaisuutta varten.

Se voi tuntua typerältä, mutta positiiviset vahvistukset voivat itse asiassa auttaa sinua parantamaan itseluottamustasi, tohtori David Hamilton kertoo. Onni. Tärkeintä on tehdä näistä positiivisista vakuutuksista tapana.

Ja ei, sinun ei tarvitse tuijottaa peiliin ja sanoa itsellesi, että olet loistava (ellet halua!). Katso nämä 100 positiivista vahvistusta saadaksesi inspiraatiota omaan. Tai kokeile myönteistä tilinpäätöstä auttaaksesi sinua raha-ajattelussasi.

5. Aloita kiitollisuuspäiväkirja

Toinen loistava tapa rakentaa itseluottamustasi ja omistaa kuka olet on kiitollisuuden ilmaiseminen.

Liian usein joudumme keskittymään kaikkiin itsemme ja elämämme negatiivisiin puoliin. Sen sijaan, että miettisit aina, mitä haluamme muuttaa, muista ottaa aikaa keskittyäksesi siihen, mitä rakastat ja arvostat elämässäsi.

Se auttaa aloittamaan kiitollisuuspäiväkirjan. Kirjoita joka päivä muistiin vähintään kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Nämä voivat olla suuria tai pieniä (esim. perheesi, terveytesi tai vain mukava ilta Netflixiä katsellessa).

Sitten voit kääntyä täällä, kun sinulla on vaikea päivä tai tunnet itsesi alaspäin. Kiitollisuuspäiväkirjasi auttaa muistuttamaan sinua kaikista elämäsi hienoista asioista ja antamaan sinulle ansaittua itseluottamusta.

6. Tee sosiaalisen median detox

Itsemme vertaaminen muihin on nopein tapa tappaa itsetunto. On siis järkevää, että yksi parhaista tavoista rakentaa tervettä itseluottamusta on pitää tauko suurimmasta vertailukoneesta: sosiaalisesta mediasta.

Useat tutkimukset kertovat, että sosiaalinen media laskee itsetuntoa.

Sen sijaan, että viettäisit aikaa katsellen kuvia muiden ihmisten elämästä ja siitä, kuinka hienoa elämä on kaikille muille, pidä tauko.

Sosiaalisen median detox antaa sinulle tilaa keskittyä itseesi, nauttia omasta elämästäsi, omista taloudellisista tavoitteistasi ja rakentaa itseluottamustasi. (Bonus: Sosiaalisen median detox voi jopa auttaa parantamaan talouttasi!)

7. Tarkista budjettisi

Talous on suuri stressin, häpeän ja vertailun lähde ihmisten elämässä. Mutta ei ole mitään syytä, että talouden pitäisi olla luottamuksen tappaja!

Jos haluat muuttaa taloutesi sellaiseksi, josta voit olla ylpeä, ensimmäinen askel on tarkistaa budjettisi. Harkitse:

  • Mihin rahasi menevät joka kuukausi?
  • Missä kulutat liikaa?
  • Mistä voi leikata?

Odota – onko sinulla edes kuukausibudjettia? Jos et, ei hätää. Nyt on ihanteellinen aika opetella budjetointi!

Viime kädessä budjettisi tarkistaminen ja taloutesi hallinta on siunaus itseluottamuksellesi. Kun hallitset talouttasi, tunnet itsesi itsenäisemmäksi ja kokonaisvaltaisemmaksi.

Lisäksi asettamalla taloudellisia tavoitteita ja työskentelemällä niitä kohti muistutat itseäsi, mihin pystyt, mikä voi saada sinut tuntemaan olosi paljon paremmaksi.

8. Tee taloudellinen visiotaulu

Jos et ole tyytyväinen nykyiseen budjettiisi, se ei haittaa. Voit tehdä muutoksia saadaksesi sen haluamaasi paikkaan.

Aloita ajattelemalla taloudellisia tavoitteitasi. Tee sitten luettelo siitä, mitä haluat saavuttaa. Voit esimerkiksi:

Taloudellisen visiotaulun tekeminen on loistava tapa auttaa sinua keskittymään tavoitteisiisi. Se auttaa inspiroimaan sinua ja antaa sinulle kuvan tulevaisuutta varten.

Älä vain usko meitä – SAGE Journalsin tutkimukset osoittavat, että tavoitteiden asettaminen voi lisätä luottamusta.

Omista kuka olet tänään ja joka päivä!

Luottamuksen rakentaminen ja oman itsensä omistaminen on jatkuva tehtävä. Mutta mitä enemmän harjoittelet tätä, sitä yksinkertaisempaa ja helpompaa se tulee ja sitä paremmin tunnet olosi.

Voit aloittaa pienestä yllä olevista vinkeistä. Mutta muista, että tukea on aina saatavilla, kun sitä tarvitset!

Lisää inspiraatiota ja neuvoja esteiden voittamiseen ja tavoitteidesi saavuttamiseen löydät Bola Sokunbin uudesta kirjasta Choosing to Prosper!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *