8 liikevaihdon mittaria, jotka sinun on mitattava

Henkilöstön vaihtumiseen liittyvät indikaattorit ja laskelmat ovat ehkä tärkeimpiä henkilöstöjohtamisen kannalta. Ne ovat erityisen hyödyllisiä, kun haluat antaa alustavan kuvan tiimisi, osastosi tai organisaatiosi tilasta.

Työntekijöiden vaihtuvuusindikaattorit tarjoavat sinulle tietoja, jotka voivat johtaa lisäanalyyseihin. Jos nämä indikaattorit ovat huonoja, sinun on kaivettava syvemmälle syyn selvittäminen. Ja jos ne ovat hyviä, kyse on syyn selvittämisestä ja näiden vahvuuksien hyödyntämisestä.

Olitpa sitten lukuharrastaja tai joku, joka toivoi, että sinun ei koskaan tarvitsisi katsoa kaavaa lukiosta valmistumisen jälkeen, ota laskimet esille ja ala mitata näitä työntekijöiden vaihtuvuuden kahdeksaa tärkeää mittaria.

1. Yleinen säilytysaste

Yleinen säilytysprosenttisi voi antaa sinulle hyvän käsityksen koko tiimisi, osastosi tai organisaatiosi tilasta. Tässä esitettävät peruskysymykset ovat: ”Kuinka monta työntekijää on tiimissäni, osastollani tai organisaatiossani tietyn ajanjakson aikana?” »

Kokonaissäilytysaste voidaan laskea jakamalla nykyinen työntekijöiden määrä kyseisen ajanjakson alun henkilömäärällä ja kertomalla sitten 100:lla.

Jakson pituus on sinun päätettävissäsi – mutta muista, että monet organisaatiot päättävät tehdä sen vuosittain.

2. Kokonaisliikevaihto

Vaihtuvuusaste on päinvastainen säilyttämisasteen kanssa, ja se voi myös antaa sinulle viitteen tiimisi yleisestä kunnosta.

Kokonaisvaihtuvuus voidaan laskea jakamalla yhtiöstä tietyn ajanjakson aikana lähteneiden henkilöiden määrä keskimääräisellä työntekijämäärällä saman ajanjakson aikana, jolloin kokonaismäärä kerrotaan 100:lla.

Monet käyttävät vaihtuvuusastetta ja säilyttämisprosenttia vaihtokelpoisesti, mutta Society of Human Resources Management huomauttaa tärkeästä erosta näiden kahden välillä, jota kehottaisin sinua tutkimaan.

3. Vapaaehtoinen vaihtuvuus

Vapaaehtoinen vaihtuvuus tapahtuu, kun työntekijä päättää erota ja jättää tiimin tai yrityksen. Tällaista vaihtuvuutta esiintyy usein silloin, kun työntekijä ei ole tyytyväinen työssään, joko konfliktin, riittämättömän korvauksen tai johdon vuoksi tai jopa siksi, että hän ei sovellu työhön. , joukkue tai yritys.

4. Tahaton vaihtuminen

Tahaton vaihtuvuus tapahtuu, kun työntekijä joutuu lähtemään organisaatiosta, mikä yleensä johtuu hänen huonosta suorituksestaan ​​tai jälleen kerran, koska työntekijän ja aseman, tiimin tai yrityskulttuurin välinen yhteensopivuus puuttuu.

Vapaaehtoiset ja tahattomat vaihtumiset ovat hyviä indikaattoreita ongelmista tiimeissä, johtamisasenteissa tai jopa rekrytointiprosessissa, joten muista kiinnittää heihin heidän ansaitsemaansa huomiota. Täältä löydät kaavat näiden indikaattoreiden laskemiseksi.

5. Tähtien säilymisaste

Tähdet eivät ole vain hyvin suoriutuneita työntekijöitäsi, vaan myös niitä, joilla on oikea asenne ja motivaatio jatkaa menestymistä ja kannustaa ympärillään olevia. Ja olkaamme rehellisiä, ei ole helppoa löytää tai kehittää todellisia ”tähtiä” organisaatiosta, joten kun sinulla on niitä, haluat varmistaa, että pidät ne.

Parhaan säilytysasteen laskeminen auttaa sinua arvioimaan työympäristöäsi ja siihen liittyviä prosessejasi. Tarjoatko heille tarpeeksi haasteita pitääksesi heidät sitoutuneina ja motivoituneina? Entä korvausohjelmasi? Johto? Nämä ovat kaikki hienoja asioita tähtien säilyttämisluokituksen parantamiseksi.

6. Heikosti suoriutuneiden pysyvyysaste

Korkea säilytysprosentti voi kuulostaa hyvältä, kunnes huomaat, että suurin osa säilyttämistäsi on huonosti suoriutuvia. Tämän indikaattorin avulla voit kysyä itseltäsi tärkeitä kysymyksiä, kuten ”mikä houkuttelee huonosti suoriutuneita tähän tehtävään, tiimiin tai yritykseen”?

Kun tunnistat syyt siihen, miksi heikosti suoriutuneiden henkilöiden pysyvyys on korkea, voit kohdistaa yrityksesi osa-alueita, jotka kaipaavat eniten parannusta.

7. Esimiehen tyytyväisyys säilytysprosentteihinsa

Kuinka tyytyväisiä yrityksesi johtajat ovat tiimiensä pysyvyysasteisiin?

Tämä kysymys voi olla uskomattoman hyödyllinen paitsi silloin, kun se tulee tunnistamaan, mitä parannettavaa, myös silloin, kun on kyse vahvuuksien löytämisestä, joita voitaisiin hyödyntää. Mutta älä pysähdy tähän ja kaivaa hieman syvemmälle!

Mikä on syynä siihen, että johtaja ei ole tyytyväinen säilyttämisprosenttiinsa? Onko syynä tehoton rekrytointiprosessi, joka ei tuota tyydyttävää ehdokasjoukkoa? Vai ehkäpä valintaprosessi epäonnistuu parhaan työntekijän löytämisessä työhön? Tai ehkä se ei ole rekrytointiprosessi epäonnistunut, vaan pikemminkin perehdytys- ja koulutusprosessi, koska se ei valmista työntekijää tarpeeksi hyvin suoriutumaan. Muita syitä voivat olla työntekijöiden yhteensopimattomuus, sopimattomat palkat tai jopa yrityskulttuurin puute.

Mutta entä jos go-johtajat ovat hyvin ja todella tyytyväisiä säilyttämisprosenttiinsa?

  • Mistä tämä tyytyväisyys johtui?
  • Onko rekrytointiprosessi erinomainen?
  • Onko perehdytys- ja koulutusprosessi virheetön?
  • Ehkä työntekijät vain sopivat joukkueeseen?

Tunnista tekijä

8. Rollover kustannukset

Viimeinen listallamme, mutta ei todellakaan vähäisimpänä: liikevaihtokustannukset. Paljonko rullaus maksaa?

Syy siihen, miksi tämä mittari on niin tärkeä, on yksinkertainen: yritykset haluavat olla tehokkaita ja tuottavia, ja jos liikevaihtosi maksaa sinulle rahaa, jokin on vialla. Ja voit olla varma, että ylin johto ei ole tyytyväinen korkeisiin kustannuksiin riippumatta siitä, mistä ne tulevat.

Muista mitata tämä indikaattori hyvin ja tunnistaa muiden tämän luettelon indikaattoreiden avulla muutos, joka voi lisätä eniten arvoa ja alentaa kustannuksia. Tiedän, että monet ammattilaiset jättävät tämän indikaattorin huomiotta, koska laskelmat voivat olla melko monimutkaisia, mutta sinulla ei pitäisi olla ongelmia, jos pidät hyvää kirjaa. Ja jos ei, tämä olisi hyvä tilaisuus aloittaa!
Voit katsoa tätä ERE:n artikkelia saadaksesi selville kaavat liikevaihtokustannusten laskemiseksi.

Löysin myös tämän kätevän laskimen bonus.ly-sivustolla, joka saattaa olla hyödyllinen. Muista vain tarkistaa näiden automaattisten laskimien ”arvaukset” varmistaaksesi, että ne edustavat yritystäsi.

Jos lasket säännöllisesti joitakin näistä indikaattoreista, olet oikeilla jäljillä. Pysy menossa! Ja jos et ole ajan tasalla monista niistä, suosittelen, että aloitat heti. Se voi tuntua pelottavalta tehtävältä, mutta luota minuun, saat palkkiot kymmenkertaisella amplitudilla. Ja jos olet yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka mittaavat ne kaikki, aplodin sinua! Muista vain käyttää tietojasi lisätäksesi arvoa yrityksellesi.

Mittaatko tiettyjä liikevaihdon indikaattoreita yrityksessäsi? Jaa ne kommenttiosiossa!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *