7 salaisuutta työonnellisuuden varmistamiseen

Miksi meidän pitäisi välittää työntekijöidemme onnellisuudesta työssä? Eikö ole suurempiakin ongelmia, kuten myynti, markkinointi, talous ja toiminta? Vastaus on yksinkertainen: nämä panokset optimoidaan, jos ja vain jos näitä tehtäviä hoitavat työntekijät ovat tyytyväisiä työnsä suorittamiseen.

Tässä on 7 salaisuutta varmistaaksesi onnellisuuden työssäsi yrityksessäsi!

Salaisuus #1: Onnellisuus työssä on havaintokysymys

Yksi modernin talouden suurimmista kilpailueduista on epäilemättä se, että voimme luottaa sitoutuneisiin ja positiivisiin työntekijöihin, koska onnelliset työntekijät ovat tuottavampia, luovempia ja ennen kaikkea uskollisempia.

Monien mielestä onnellisuus työssä piilee mobilisointitoimintojen kehittämisessä tai liittyy käsitteeseen työn ilo. Vaikka nämä näkökohdat ovat olennaisia ​​työntekijöiden hyvinvoinnille, niin mielestäni todellinen onnellisuus piilee jossain paljon henkilökohtaisemmassa ja jokaiselle yksilöllisemmässä. Se, joka päättää olla onnellinen, on onnellinen! Tämä on peruslähtökohta!

Työntekijä X saattoi elää täsmälleen saman päivän kuin työntekijä Y, mutta yhdelle se oli upea päivä, kun taas toiselle se oli kauhea päivä. Mikä selittää eron? Se on vain havaintokysymys.

Vaikka ympärillämme olevaa maailmaa on vaikea muuttaa, on toisaalta mahdollista muuttaa tapaamme nähdä sen paljon helpommin.

Salaisuus 2: Auta työntekijöitäsi kehittämään sitä

Jos haluat auttaa työntekijöitäsi kasvattamaan onnellisuutta työssä, sinun on ensin autettava heitä tekemään valinta olla onnellinen (salaisuus #1!) ja sitten autettava heitä muuttamaan käsitystään.

Koulutus, mentorointi ja valmennus ovat hyviä työkaluja tämän saavuttamiseksi.

 • Jaa henkilökohtainen näkemyksesi tai muiden työntekijöiden näkemys.
 • Pyydä heitä asettumaan toisen ihmisen asemaan.
 • Käytä positiivisia johtajiasi heidän näkemyksensä jakamiseen.
 • Esitä kysymyksiä saadaksesi toisenlaisen näkökulman:
  • Mikä tekee sinusta onnettoman?
  • Mihin toimiin voit ryhtyä tilanteen parantamiseksi?
  • Mitä jos katsoisit asioita eri tavalla?
  • Mitä positiivista voit oppia tai ottaa pois?

Salaisuus #3: Sen ehtona ei ole tavoitteen saavuttaminen

Kuka ei ole koskaan kuullut: ”Olen onnellinen, kun saan halutun ylennyksen! Olen onnellinen, kun minulla on uusi pomo! Olen onnellinen, kun minut tunnustetaan käypään arvoon!”

Todellisuudessa onnellisuus ei riipu tavoitteen saavuttamisesta, ei ole riippuvainen muiden silmistä, eikä kolmas osapuoli toimita sitä meille.

Siksi on tarpeen auttaa työntekijöitä saamaan takaisin onnensa hallintaan poistamalla kaikki, mikä estää heitä kokemasta onnellisuutta.

Kysy kysymyksiä aloittaaksesi ajattelun:

 • Mitä voit voittaa nykyisissä olosuhteissa?
 • Mitä voit tehdä tilanteen parantamiseksi?
 • Mitä voit voittaa ja mitä menetät vihalla? Kateus? Viha?
 • Kuinka voisit muuttaa ne positiivisiksi käyttäytymismalleiksi?

Salaisuus #4: Kasvata optimismia sen edistämiseksi

Joillekin tämä on helpompi prosessi kuin toisille, persoonallisuuskysymys ja yksilön luottamus tai skeptisyys ihmisiä, heidän työtään tai elämää kohtaan yleensä. Toisaalta siellä on mahdollista harjoitella ja ajan myötä siitä tulee entistä helpompaa, jopa automaattista. Aloita vain!

Pyydä työntekijöitäsi löytämään 3 myönteistä puolta jokaisesta negatiivisesta näkökulmasta. Vaikeasta tilanteesta saa aina jotain irti, mutta sen näkeminen vaatii harjoittelua.

Kyky nähdä positiivinen toisissa, ymmärtää toisen käyttäytymisen positiivinen tarkoitus, ei henkilökohtainen hyökkäys, mahdollistaa usein konfliktitilanteen purkamisen. Se on myös olennainen johtamistaito, sillä työntekijän täyden potentiaalin kehittäminen edellyttää, että hänen vahvuutensa on hyödynnettävä.

Salaisuus #5: Onnellisuus työssä on nykyhetkessä

Jos työntekijäsi vain haaveilevat tulevaisuudesta eivätkä mieti, mitä he voivat tehdä nykyhetkellä päästäkseen sinne, unelma tuskin toteutuu.

Kun työntekijä nojautuu menneisyyteen perustellakseen, miksi hän on tyytymätön, yritä saada hänet näkemään, mitä hän voi tehdä tänään tilanteen korjaamiseksi. Ainoa asia, jota voidaan muuttaa, on nykyhetki, ja vain nykyhetken kautta on mahdollista vaikuttaa tulevaisuuteen!

Salaisuus #6: Keskity tekemään muut onnelliseksi

Haluatko saada kehuja johtajana? Kiitä muita! Haluatko saada luottamusta? Joten luota! Haluatko ansaita muiden kunnioituksen? Joten kunnioita heitä ennen kaikkea!

Työn onnellisuuden edistämiseksi voit järjestää altruismiin suuntautuneita aktiviteetteja tai arvostaa altruismia organisaatiokulttuurin kautta välittyneissä arvoissa ja työntekijöiden suoritusten arvioinnissa.

Tarinan moraali: Kun työntekijäsi eivät ole tyytyväisiä, rohkaise heitä tekemään hyviä tekoja muille… ja tekemään hyviä tekoja myös heille!

Salaisuus #7: Istuta työntekijäsi oikeaan tuoliin!

Emmekä tarkoita vain mukavaa ja ergonomista tuolia työntekijöiden fyysisen terveyden kannalta!
Työntekijä on onnellisempi asemassa, jossa hän voi luottaa luonnollisiin kykyihinsä suorittaakseen tehtävänsä helpommin ja innostuneemmin.

Luontoa vastaan ​​ajaminen tehtävien suorittamiseen vie paljon energiaa ja vaivaa, ja loppujen lopuksi se on uuvuttavaa ja stressaavaa. Ajatuksena ei siis ole antaa työntekijöiden uida liikaa virtaa vastaan, jotta he eivät uupumusta hukkumisvaarassa.

On niin paljon helpompaa elää nykyhetkessä, tehdä oikeita valintoja, viljellä altruismia ja olla optimistinen ollessaan rento ja siksi istuen oikeassa tuolissa!

Taloudellinen perustelu työonnelle on yksinkertainen ja perustuu vankoihin todisteisiin. Kehittääksesi onnellisuutta yrityksessä sinun on yksinkertaisesti autettava työntekijöitäsi katsomaan asioita eri tavalla, mutta myös tarjottava heille vastuuta ja toimintoja, joiden avulla he voivat keskittyä luontaisiin kykyihinsä. Oletko valmis aloittamaan työntekijöidesi luonnollisten vahvuuksien arvioinnin seitsemällä salaisuudellasi?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *