6 persoonallisuuden piirrettä, joita me kaikki rakastamme… Vihaa!

Persoonallisuuden piirteitä voidaan nähdä sekä positiivisesti että negatiivisesti, ja se riippuu yleensä siitä, keneltä kysyt. Mutta jotkut ominaisuudet aiheuttavat enemmän vaivaa kuin toiset. Ovatko nämä todellakin piirteet, jotka aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä, vai onko oma väärinkäsityksemme se, joka luokittelee ne ”hyviin” tai ”huonoihin” luokkiin etukäteen? Kaikki eivät välttämättä vihaa alla olevia kuutta persoonallisuuden piirrettä, mutta ne aiheuttavat todennäköisesti jonkin verran ylilyöntejä ja ovat siksi mainitsemisen arvoisia.

Rakastammeko todella vihata heitä? Sinun vuorosi tuomita!

Persoonallisuuden piirre #1 – Joustamattomuus tai jäykkyys

Olet ehkä työskennellyt jonkun kanssa, joka otti ”minun tapani tai ei mitään” -asenteen hieman liian intensiivisesti. Tämä voi varmasti aiheuttaa kitkaa niiden kanssa, jotka haluavat keksiä uudelleen, haastaa status quon tai mukauttaa lähestymistapansa jokaiseen henkilöön. Näille ihmisille jäykkyys voidaan nähdä osaamisen puutteena tai jopa kyvyttömyytenä muuttua, parantaa asioita tai ajatella muiden ideoita rakentavalla tavalla.

Siitä huolimatta organisaatiossa on tiettyjä vastuita ja tehtäviä, joissa jäykkyys voi olla eduksi.

Joten ennen kuin vihaat tätä ominaisuutta, sinun pitäisi ehkä yrittää ymmärtää omaa persoonallisuuttasi nähdäksesi, vihaatko tätä ominaisuutta, koska se on persoonallisuutesi vastakohta.

Persoonallisuuspiirre #2 – Skeptisyys

Samoin kuin jäykkyys, skeptikkoja on paljon vaikeampi vakuuttaa. Todellinen äärimmäinen skeptikko ei vain kyseenalaista kaikkea, vaan hänen epäluottamuksensa myös luo esteitä hänen suhteissaan ja projekteissaan.

Ehkä tämä on syy siihen, miksi jotkut vihaavat tätä persoonallisuuden piirrettä, koska se näyttää melkein kokopäivätyöltä, jolla yritetään aina saada skeptisiä ihmisiä näkemään asioiden positiiviset puolet. Liian skeptisen henkilön kanssa työskentely voi myös jättää sinut tuntemaan epävarmuutta tai jopa epäillä potentiaaliasi. Älä anna tämän hieroa optimismiasi.

Persoonallisuuspiirre #3 – Suvaitsemattomuus

Erimielisyyden tai näkemyksen ilmaisemisen ja impulsiivisen toiminnan ja paikan päällä räjähtämisen välillä on ero. Voit arvata, että toinen liittyy suvaitsemattomuuden ominaisuuteen, jossa tunteet ja turhautuminen voivat ottaa vallan ja saada sinut reagoimaan ennen kuin ajattelet. Tämä voi aiheuttaa katumuksia ja mielialan vaihteluita… jotka eivät ole oikein hyviä työsuhteille, olet samaa mieltä!

Voit tehdä suvaitsemattomista työtovereistasi melko sietämättömiä, varsinkin jos sinulla on vaikeuksia käsitellä vastakkainasettelua ja konfliktien ratkaisemista. Hyvä uutinen: Toleranssitasot voivat kehittyä iän ja kokemuksen myötä.

Persoonallisuuspiirre #4 – Introversio

Elämme ekstroverttien maailmassa, jossa ekstrovertit nähdään yleensä kuvana itsevarmuudesta ja jopa tietystä voimasta. Heidän sosiaalinen taitonsa tuo energiaa ja tiettyä lähestymistapaa vähemmän ilmeiseksi introverteille. Tämä voi aiheuttaa sen, että introja pidetään virheellisesti välinpitämättöminä, kylminä tai jopa vähemmän vaikuttavina tiimiin. Vihaatko introvertteja niin paljon vai pikemminkin sitä, mitä luulet tietäväsi introverteista?

Jos olet ekstrovertti, saatat vahvistaa tätä kuvaa introverteista tylsinä, yksinäisinä ihmisinä. Vältä niiden merkitsemistä, kun tapaat heidät ensimmäisen kerran. Kun pääset astumaan heidän kuplaansa, saatat yllättyä kuinka paljon todella nautit heidän seurastaan ​​ja kovasta työstään, mikä voi joskus jäädä huomaamatta heidän pidättyneen luonteensa vuoksi.

Persoonallisuuden piirre #5 – itsevarmuutta

Vaikka hänellä on monia vahvuuksia, itsevarma persoonallisuus pelottaa joskus muita. Ne, jotka haluavat säilyttää rauhan, välttää vastakkainasettelua tai jotka eivät yksinkertaisesti ole mukavia konflikteihin tai erimielisyyksiin, voivat kokea itsevarmuuden ylivoimaisena ja toisinaan jopa tarpeettomana.

Tietysti, kun väite muuttuu aggressiiviseksi, se voi aiheuttaa vielä enemmän kaunaa. Mutta mitä sinä oikein vihaat tässä ominaisuudessa? Onko tämä hänen voimakas ja hallitseva taipumus? Onko sinulla kokemusta jonkun kanssa, joka oli itsevarma, joka kyseenalaisti päätöksesi ja uskalsi sanoa sen päin naamaa? Vai oletko tuntenut liian monia itsevarmoja ihmisiä, jotka ovat ylittäneet hyväksyttävän itseluottamuksen tason?

Joka tapauksessa yritä selvittää, onko turhautumisesi perusteltua vai viittaako se vain henkilökohtaiseen epävarmuuteen konfliktien käsittelyssä.

Persoonallisuuspiirre #6 – Runsas riippuvuus

Joku, joka on liian riippuvainen, etsii usein tukea muilta, hyväksyntää, motivaatiota ja jopa itsetuntoa. Hän saattaa hakea apua, kun on aika tehdä päätöksiä tai keskittyä tiettyyn tavoitteeseen. Tämä voi viedä energiaa niiltä, ​​joita ympäröivät liian monet riippuvaiset ihmiset, puhumattakaan johtajista, joiden on johdettava heitä.

Tehokas johtaminen perustuu siihen, että autamme muita kasvamaan ja vahvistumaan, mikä ei ole aina helppoa, kun työntekijät tarvitsevat jatkuvasti tukea tai hyväksyntää.

Joten kysymys ei ole siitä, oletko sinä vihaa tiettyjä persoonallisuuden ominaisuuksia, mutta ymmärtääksesi miksi luulet vihaavasi niitä. Vaikka jotkut piirteet voivat olla häiritsevämpiä, vihamielisyys niitä kohtaan johtuu joskus (usein!) omasta persoonallisuudestasi tai vastakkaisista taipumuksistasi. Jos kuitenkin et edelleenkään pidä tietyistä persoonallisuuden piirteistä, tärkeintä on löytää rakentava tapa käsitellä tätä inhoa. Ajattele ratkaisuja saadaksesi enemmän tietoa ja ymmärtääksesi omia luonnollisia refleksejäsi.

Mitä olet tehnyt organisaatiossasi vähentääksesi tällaista ”vihaa” tiettyjä persoonallisuuden piirteitä kohtaan?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *