4 tapaa johtajat voivat parantaa työilmapiiriä

Onnellisuus työssä perustuu useisiin näkökohtiin, jotka voivat vaihdella työntekijästä toiseen: hyvä pomo, kannustavat projektit, tunnustus tai palkkiot, vakaus työssä, miellyttävä ilmapiiri, muutamia mainitakseni. mainitse muutama. Nämä kaikki voivat auttaa motivoimaan työntekijää haluamaan tulla toimistoon aamulla!

Esimiehenä sellaisen työympäristön luominen, joka tuo työntekijöiden parhaat puolet esiin, on liiketoiminnan menestyksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Tässä on muutamia tapoja parantaa työilmapiiriä organisaatiossasi.

1 – Näytä haavoittuva puoli

Esimiesten ja johtajien rooleja pidetään joskus voimakkaina, kestävinä ja voittamattomina. Heidän esiintymisensä vahvoina ihmisinä voidaan myös tulkita väärin ihmisiksi, joita on vaikea lähestyä tai joilla on maaginen panssari, joka suojelee heitä heidän valvonnassaan olevien kohtaamia esteitä vastaan.

Olipa kyseessä väärinkäsitys työntekijöillä johtajistaan ​​tai esimiesten kyvyttömyys osoittaa pehmeämpää, inhimillisempää puolta, pointti on, että haavoittuvuuden osoittaminen voi olla erittäin rohkaisevaa johtajille. työntekijät. Se kertoo heille, että myös sinä olet altis virheille, katumukselle ja turhautumiselle ja että kritiikki ja hylkääminen voivat vaikuttaa myös ajattelutapaasi.

Täydellisyyden tunteen osoittaminen voi olla enemmän pelottavaa kuin inspiroivaa, mikä voi saada työntekijät tuntemaan itsensä tappiollisiksi omien puutteidensa vuoksi.

Jos osoitat olevasi yhtä ihminen kuin kaikki muutkin, parannat työympäristöä, koska olet helpommin tavoitettavissa työntekijöillesi ja he todennäköisemmin seuraavat sinua kuin tuntevat olosi uhatuiksi sinua kohtaan. He saattavat myös ymmärtää, että heidän sisällään piilevä johtaja voi nousta esiin!

Haavoittuvaisuuden osoittaminen ja jopa hyväksyminen voi olla muille erittäin voimaannuttavaa, millä voi olla positiivinen vaikutus heidän suoritukseensa ja menestykseensä.

2- Tunne työntekijöiden vahvuudet ja hyödynnä niitä

Tunnetko johtajana todella työntekijäsi? Tarkoitan, tunnetko heidät todella? Mikä heitä motivoi, miten he reagoivat stressiin ja hätätilanteisiin, miten he oppivat, mitä tukea ja tukea he tarvitsevat päästäkseen eteenpäin ja mikä tärkeintä: mitkä projektit tuovat heistä parhaat puolet esiin?

Niiden luonnollisten vahvuuksien löytäminen auttaa sinua siirtämään tehtäviä ja vastuita, jotka liittyvät heidän luontaisiin kykyihinsä. Psykometrinen testi voi paljastaa tällaisia ​​persoonallisuuden piirteitä, jotta tiedät joukkueidesi todellisen potentiaalin!

Sen lisäksi, että työntekijäsi kokevat, että arvostat heitä tarpeeksi siksi, että käytät aikaa tutustua heihin ja ymmärtää heidän parhaat resurssit, he tuntevat olonsa mukavaksi.kehittyä asemassa, jossa he voivat testata kykyjään. Tämä voi vähentää turhautumista ja konflikteja sekä parantaa työilmapiiriä, sillä iloiset työntekijät auttavat tekemään yrityksen menestyksestä!

Johtajana käytä aikaa löytääksesi työntekijäsi erityispiirteet, jotka eivät välttämättä näy pinnalla… sinulla ei ole vielä aavistustakaan niistä poikkeuksellisista vahvuuksista, joita heissä todennäköisesti huomaat!

3- Kannustaa ryhmätoimintaa

Kun oikein ajattelee sitä, vietämme luultavasti enemmän aikaa hengaillessa kollegojemme kuin ystäviemme ja joskus jopa perheemme kanssa. Siksi ei ole yllättävää, että terveiden ja miellyttävien ihmissuhteiden varmistaminen heidän kanssaan voi viime kädessä johtaa onnellisuuteen työssä kaikille.

Vaikka organisaatiosi koostuisi enemmän yksin työskentelevistä ihmisistä tai joilla on enemmän yksilöllisiä tavoitteita, jotka vaativat vähemmän tiimityötä, on silti tärkeää luoda heille yhteenkuuluvuuden tunne. He työskentelevät edelleen kohti yhteistä päämäärää: liiketoiminnan menestystä.

Ryhmänrakennusistuntojen suunnittelu auttaa parantamaan työilmapiiriä, koska ne lisäävät työntekijöiden tietoisuutta kollegoistaan. Tämä tietoisuus voi luoda monissa työntekijöissä helpon, arvostuksen ja yhteenkuuluvuuden tunteita, mikä voi lisätä motivaatiota sanoa aamulla ”Haluan todella mennä töihin”.

Kollegasi näkeminen enemmän kuin ”tänä henkilönä, joka toimittaa minulle viikoittaiset raportit” voi lisätä kunnioitusta ja ymmärrystä toista kohtaan. Synergian luominen työssä voi olla niinkin yksinkertaista kuin ryhmälounas tai happy hour paikallisessa ravintolassa. Ei tarvitse olla muodollinen ja hieno: Kyse on vain siitä, että työntekijäsi voivat hyötyä tästä kokemuksesta kollegoidensa kanssa.

Psykometrisen testin käyttäminen työntekijöiden luonnollisten vahvuuksien syvällisen ymmärtämisen aikaansaamiseksi voi olla objektiivinen lähtökohta mille tahansa tiiminrakennusistunnolle.

4 – Ole tietoinen suorituskyvystä ja anna palautetta

Joskus se on paljon helpommin sanottu kuin tehty! Esimiehenä saatat olla taipuvaisempia näkemään kokonaiskuvaa ja hallitsemaan korkean tason vastuita, ja siksi olet vähemmän läsnä päivittäisissä toimissa. Siksi sinun voi olla vaikeampaa havaita päivittäisiä jännitteitä tai konflikteja.

Vaikka on erittäin tärkeää säilyttää roolisi iso kuva, on myös tarpeen varata aikaa keskittyäksesi suorituskykyyn ja tiimisi ilmapiiriin. Täytetäänkö odotukset säännöllisesti, onko työtovereiden välillä jännitteitä, näyttävätkö jotkut työntekijät hajamielliseltä tai keskittymisvaikeuksia, elääkö joku tällä hetkellä stressaavissa tilanteissa, tarvitseeko he tukea jne?

Jatkuvan palautteen antaminen (palautetta), mutta myös valmistautuminen parantamaan tätä tiedonsiirtoa, auttaa sinua suuntaamaan työntekijöitäsi oikein kohti toivottua tulosta ja määrittelemään selkeän tien menestykseen. Tämä voi parantaa työoloja, kun esimiehet ovat tietoisempia tiiminsä suorituskyvystä, kehitys- ja motivaatiotarpeistaan ​​ja jopa auttaa ehkäisemään työuupumusta.

Rakentavan palautteen antaminen ei ole aina helppoa ja se voi viedä sinut mukavuusalueeltasi, varsinkin kun on tekemisissä tuottamattomien työntekijöiden kanssa. Toisaalta, kun se tehdään oikein ja oikeaan aikaan, se voi olla yhteinen säiettä tiimisi menestyksessä.

Haavoittuvamman puolen näyttäminen, ajan käyttäminen ryhmätoimintojen tekemiseen, rakentavan palautteen antaminen tiimillesi ja mikä tärkeintä, työntekijöiden luonnollisten ja luontaisten vahvuuksien täydellinen ymmärtäminen ovat kaikki olennaisia ​​tekijöitä, vain muutamia mainitakseni, jotta parantaa työilmapiiriä.

Esimiehenä kysy itseltäsi, luotko työympäristön, joka onnistuu motivoimaan työntekijääsi tulemaan töihin aamuisin!

Tutustu nyt työntekijöidesi luonnollisiin reflekseihin lisätäksesi tietoisuutta työntekijöistäsi!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *