4 asiaa, jotka on otettava huomioon ennen psykometrisen testin valintaa

Koska sosiaalinen media ja verkkotrendit ovat nousussa, on nyt helpompaa kuin koskaan etsiä verkosta ja löytää useita arviointityökaluja, mukaan lukien psykometriset testit. Vaikka kuka tahansa, jolla on tietokone, voi saada tietoja näistä kyselylomakkeista, kaikilla psykometrisilla testeillä ei ole samoja ansioita!

Useita psykometrisiä testejä, erityisesti persoonallisuuden arviointeja, tarjotaan maksutta ilman tieteellistä tukea, mikä voi tuottaa virheellisiä tuloksia. Toiset ovat kalliita ja tuottavat tuloksia, joita vain koulutetut psykologian ammattilaiset voivat tulkita.

On kuitenkin olemassa psykometrisiä testejä, jotka voivat täyttää kaikki tarpeesi. Tässä on joitain näkökohtia, jotka on otettava huomioon ennen psykometrisen testin valintaa.

1. Luotettavuus ja pätevyys

Kun tulee aika valita psykometrinen testi, on tärkeää, että testillä on luotettavuus ja tieteellinen validiteetti. Toisin sanoen testin tulee tuottaa samanlaisia ​​tuloksia samalle henkilölle ajan mittaan ja sen on mitattava tieteellisesti se, mitä sillä on tarkoitus mitata.

On olemassa useita ”harrastajien” psykometrisiä testejä, joiden tueksi ei ole tieteellistä tutkimusta. Tämä aiheuttaa tarkkuuden ja riippuvuuden puutetta, eikä siten edusta yleistä väestöä. Valitse siis työkalu, johon on käytetty paljon aikaa uuvuttavaan tieteellisen validoinnin prosessiin, jossa tekemiäsi johtopäätöksiä tukevat kokeet, ei pelkkä sattuma.

Kun etsit psykometristä testiä organisaatiollesi, älä epäröi kysyä testin tarjoajalta todisteita tieteellisestä pätevyydestä ja päivittää validiteettitutkimuksensa vastaamaan psykometriikassa vaadittavia trendejä ja tarkkuutta. Miten ja milloin tämä tutkimus tehtiin? Mitä otoskokoa ja demografisia tietoja käytetään? Sinulla on oikeus tietää, mistä teorioista tulokset on vedetty ja mihin toimiin on ryhdytty niiden uskottavuuden varmistamiseksi.

2. Sijoitettu raha ja aika

Mikä on budjettisi ja kuinka paljon aikaa aiot käyttää psykometrisen testin toteuttamiseen organisaatiossasi? Arvioitko vain muutaman ehdokkaan vai tarvitsetko rajoittamattoman pääsyn?

Joillakin testintarjoajilla voi olla kalliimpi hinnasto, kun taas toiset ovat täysin ilmaisia, mutta suosittelen vahvasti pysymään poissa ilmaisista psykometrisista testeistä, varsinkin jos käytät niitä yrittääksesi ennustaa paremmin jonkun suoritusta. henkilö organisaatiossasi. Et todellakaan halua ottaa riskiä luottaa arviointityökaluun, jonka tukena ei ole luotettavia pätevyyslähteitä. Tällainen testi sopii parhaiten hauskanpitoon, ei liike-elämään!

On kuitenkin olemassa psykometrisiä testejä, jotka ovat erittäin kohtuuhintaisia. Joskus tulosten tulkinnasta tai konsultointipalveluista voi aiheutua lisäkustannuksia, mutta tämän ratkaisun käyttöönoton ei tarvitse olla monimutkaista; se voi olla jopa hyvin yksinkertaista ja kannattavaa.

Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) on positiivinen, koska pystyt sovittamaan oikean henkilön oikeaan asemaan hänen vahvuuksiensa ja luontaisen potentiaalinsa perusteella. Tällä pyritään pienennä kiertokulkuasi ja motivoituneempien ja menestyneempien työntekijöiden tiimi.

Testinhallintaalustan integroiminen suoraan organisaatiosi kehitysprosesseihin saattaa vaatia lisäkustannuksia, ja ratkaisun paremman käytön sertifioinnista voi aiheutua kustannuksia, mutta vakuutan, että jonkun persoonallisuuden ominaisuuksien ja luonnollisten refleksien löytäminen on korvaamatonta.

Luotettavan ja pätevän psykometrisen testin valitseminen on hyvin sijoitettua rahaa. Mutta ole varovainen valinnassasi!

3. Käyttäjäystävällinen alusta

Psykometristä testiä tutkiessa voidaan ehkä olettaa, että käyttöalustan läpi navigoiminen (jos alustaa on) saattaa vaatia aikaa ja energiaa. Voit olla varma: kaikki järjestelmät eivät ole monimutkaisia ​​käyttää. AtmanCo:n käyttäjäystävällinen alusta voi tehdä jopa kaikkein tietokoneelle hankalia!

Vaikka lähes kaikki nykyään on verkkopohjaista, on tärkeää, että valitsemasi psykometrinen testi on saatavilla verkossa ja että siinä on sisäänrakennetut algoritmit ja komponentit sormiesi ulottuvilla. Maailma muuttuu erittäin nopeasti, ja on tärkeää, että et tuhlaa minuuttiakaan tiimien rekrytointi- ja arviointiprosessiin.

Myös alustan käytön autonomia voi olla ratkaiseva tekijä. Monet yritykset arvostavat sitä, että heidän omat työntekijänsä voivat hallita testejä ja tarkastella tuloksia ilman, että heidän tarvitsee aina olla riippuvaisia ​​toimittajastaan. AtmanCo tarjoaa asiakkailleen tämän täydellisen itsenäisyyden, mutta tarjoaa aina mielellään tukea käyttäjilleen.

On myös mahdollisuus mukauttaa asiakastili vastaamaan sen värejä. Jos luottamuksellisuus on tärkein huolenaiheesi, voit varmistaa, että AtmanCo-alusta luotiin tarkoituksena luoda erityisiä valtuutuksia käyttäjien mukaan, mikä rajoittaa pääsyä tuloksiin tai tileihin, jotka haluat määrittää heille.

4. Tulosten tulkinta

On tärkeää valita psykometrinen testi, joka on helppo tulkita, mutta ei sen tulosten tarkkuuden ja luotettavuuden kustannuksella. Et todellakaan halua investoida enemmän rahaa ja aikaa palkata ammattilaista tulkitsemaan testejäsi joka kerta. Haluat ymmärtää tulokset ja soveltaa niitä jokapäiväisessä elämässäsi nopeasti.

Joitakin testiraportteja voi myös olla vaikea ymmärtää niiden hienojen kaavioiden ja tieteellisen ammattikieltä. Etsi psykometrinen testi, joka antaa tuloksia, jotka helpottavat ehdokkaiden vertailua ja valitsee yksinkertaisen kielen, jota joku ilman psykologian tutkintoa voi ymmärtää!

Liian monet raportit jättävät johtajan tyytymättömäksi ja osoittavat ehdokkaan taipumuksia ehdottamatta kuitenkaan mahdollisia ratkaisuja ja neuvoja. Psykometrisen testin valitseminen, joka tuottaa tuloksia, jotka ovat tilassa valmennus helpottaa ymmärtämistäsi ja auttaa sinua laatimaan riittävän kehityssuunnitelman.

Ja jos nämä tulokset ovat peräisin tieteellisesti validoidusta testistä ja ne luodaan välittömästi käyttäjäystävälliseltä alustalta, sinulla on voittava yhdistelmä! Psykometrisen testin valinnan ei siis pitäisi enää olla niin monimutkaista.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *