360 asteen palaute etätyökokemuksestani

Ettttt se on ohi!

Tänään sattuu olemaan neljän viikon etätyökokemukseni 28. päivä. Matkalla kauniiseen (ja sateiseen) kaupunkiini Montrealiin.

Olenko surullinen lähteessäni Portugalista? Ehdottomasti. Minun on kuitenkin myönnettävä, että persoonallisuuteni perinteinen puoli odottaa innolla kotiinpaluun rakennetta ja rutiinia.

Nyt kun tämä reissu alkaa olla lopuillaan, on täydellinen aika tarkastella etätyökokemustani uudella tavalla ja tehdä matkastani yhteenveto sinulle.

Kun aloin kirjoittaa näitä artikkeleita, tajusin, että puhuin kokemuksestani vain yhdestä näkökulmasta. Joten ajattelin, että olisi hyvä idea lisätä 360 asteen näkymä kuukauden mittaisesta etätyökokemuksestani.

Tämän artikkelin kirjoittamisen avuksi keräsin siis joidenkin työtovereiden mielipiteet, eli niiden, joita etätyöni eniten koskettavat, tavanomaisen tiiviin yhteistyömme ansiosta. Haluan esitellä sinulle tämän etätyöni 360 asteen analyysin avainhenkilöt:

Leen (minä): Vanhempi markkinointiasiantuntija ja etätyön pioneeri

Fred: Markkinointianalyytikko ja oikea käsi

Charles: Asiakaskokemusasiantuntija, jonka kanssa teen usein yhteistyötä

Stephen: Markkinointi- ja teknologiajohtaja

Eikö tämä ole mielestäsi melko kattava näyte? Tässä on mitä he sanoivat kokemuksestani etätyöskentelystä:

Etätyön edut

Atmanin markkinointitiimin jäsenet tunnetaan spontaaneista profiileistaan, joista voi olla hyötyä jongleerattaessa useita projekteja ja eri osastojen vaatimuksia. Se, että Leen työskenteli etänä, työnsi meidät kohti ahkeraa organisointitapaa. Lopulta onnistuimme!

– Fred, markkinointianalyytikko.

Mukava nähdä, ettei meidän ole tarvinnut muuttaa työtottumuksiamme radikaalisti, kun joku on etänä! Leen oli aina tavoitettavissa, eri aikavyöhykkeitä lukuun ottamatta. Meillä oli työkalut yhteydenpitoon ja tehokkaaseen yhteistyöhön.

– Charles, asiakaskokemusasiantuntija.

Kaikki tapahtui luonnollisesti, kuten aina, kun Leen on kanssamme. Loppujen lopuksi se tuhosi myytin etätyöntekijöiden tehokkuudesta. Lopputulos on erittäin positiivinen; Kokemus on hyvä yrityksen imagolle ja on linjassa missiomme ”onnelliset työntekijät, menestyvä yritys” kanssa. Emme saa myöskään unohtaa, että markkinointiosasto selvisi!

– Stéphane, markkinointi- ja teknologiajohtaja.

Omasta näkökulmastani katsoin, että kokemus oli loistava, niin henkilökohtaisesti kuin ammatillisestikin. Aluksi oli haaste päästä pois mukavuusalueeltani. Lisäksi organisaatiotajuni ja kommunikaatiokykyni joutuivat koetukselle! Loppujen lopuksi huomasin kokemuksen kasvavan yksilönä, markkinoijana ja johtajana.

– Leen (minä), etätyöntekijä.

Ryhmän johtaminen ohjattuna voi olla vaikeaa etätyöskentelyssä. Tarvitseeko sinun todella olla supersankari saavuttaaksesi tämän?

Kaikki näyttää täydelliseltä, eikö niin? Mutta älkäämme tehkö liian nopeita johtopäätöksiä. Tässä kolikon toinen puoli:

Etätyön huonot puolet

En löytänyt kielteisiä seurauksia tuottavuuteen ja yhteistyöhön Leenin kanssa huolimatta meitä erottavasta etäisyydestä. Löysimme nopeasti oikean rytmin ja löysimme parhaat tavat kommunikoida tehdäksemme yhteistyötä. Tunsin kuitenkin, että tiimin ja osaston dynaamisuus vaikutti hieman. Olemme kaikki todella läheisiä Atmanilla, ja Leenin poissaolo tuntui varmasti.

– Fred, markkinointianalyytikko.

Ainoa asia, jota pidin vaikeana, oli osastojen välinen viestintä, erityisesti niiden kanssa, joiden kanssa teemme harvoin yhteistyötä. Myynti- ja markkinointiosastot toimivat hyvin yhdessä: olemme tottuneet niihin ja käytämme samoja työkaluja. Mitä tulee yhteistyöhön muiden osastojen kanssa, se oli hieman vaativampaa, koska jouduimme mukautumaan edetessämme.

– Charles, asiakaskokemusasiantuntija.

Poissa silmistä, poissa mielestä… Tai pikemminkin poissa mielestä! Koska olen molemmat spontaani, olen tottunut juttelemaan nopeasti Leenin kanssa, kun kuljen hänen pöytänsä ohi… Jotain, mitä en voinut tehdä hänen työskennellessäni etänä. Viestintä on erittäin tärkeää työskennellessäsi etätyöntekijöiden kanssa: puheluiden ajoittaminen ja projektien seuranta on ensiarvoisen tärkeää.

– Stéphane, markkinointi- ja teknologiajohtaja.

Minusta vaikeinta oli varmasti tunne, että olin kadottanut jonkin verran tiettyjä tapahtumia. Uskon edelleen, että olemme menestyneet kommunikoinnissa toistensa kanssa, mutta (kuten olen nähnyt) jotkut yksityiskohdat unohdetaan, eivätkä ne välity viestintävälineidemme kautta. Joskus sinun on vain oltava fyysisesti läsnä, jotta et menetä mitään.

– Leen (minä), etätyöntekijä.

Hauska asia näissä haitoissa on, että löydät ne kaikkialta Internetistä, ”etätyömyyttejä” käsittelevistä artikkeleista!

MUTTA! Ennen kuin teet hätiköityjä johtopäätöksiä, on tärkeää muistaa, että jokainen tilanne on erilainen. Joustava työaikataulu on eri asia kuin kotona työskentely, työskentely jonkin aikaa toisessa maassa ja vain etätyötä tekevä työntekijä. Niillä kaikilla on oma todellisuutensa ja erilaiset menettelytavat.

Joten vaikka tämä artikkeli ei kata kaikkia etätyön etuja ja haittoja, se voi olla loistava resurssi yritykselle, joka haluaa sisällyttää etätyöohjelman työntekijöilleen.

Jos kuulut tähän kategoriaan, minulla on sinulle mielenkiintoisia vinkkejä.

3 vinkkiä etätyöohjelman toteuttamiseen

1. Tee viestintäsuunnitelma

Tarpeellinen välttämättömiin tehtäviin: kuukausittaiset kokoukset, seurannat, saatavuusajat, viestintäasetukset jne.

On tärkeää laatia viestintäsuunnitelma odottamattomien tilanteiden estämiseksi, erityisesti niille osastoille ja työtovereille, joiden kanssa et ole tottunut tekemään yhteistyötä.

2. Yhteistyövälineet ovat välttämättömiä

AtmanColla käytämme usein Trelloa, Slackia (sekä suunnitteluun että viestintään) ja Google Drivea, koska niiden kerrotaan olevan erittäin tehokkaita. Varmista myös, että olet lukenut viimeisimmän artikkelini vinkeistä ja temppuista tuottavuuden säilyttämiseen etätyöskentelyn aikana.

3. Ymmärrä persoonallisuustyypit

Kollegojemme työmenetelmien, heidän kommunikointitapojensa, johtamisen ja ”johtajuuden” ymmärtäminen, stressinsietokyky ja motivaatio ratkaisevat kaiken.

Ja niin hän päättää.

Iso kiitos kaikille, jotka seurasivat minua tässä uskomattomassa seikkailussa! Toivon, että artikkelini ovat auttaneet sinua näkemään hieman selvemmin etätyön mysteereitä ja että niistä on sinulle suuri apu poimimaan parasta kaikista ulkomaille haluavista. ’seikkailu.

Etätyöskentelyn vapauden ja mahdollisuuden tarjoaminen työntekijöillesi hyödyttää epäilemättä myös yritystäsi. Toivon, että neuvoni antavat sinulle mahdollisuuden varustautua kunnolla tähän seikkailuun, jotta se onnistuu.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *