Olipa kyse tavoitteista, johtamisesta tai myyntikulttuurista, jokainen yritysjohtaja suunnittelee ja toteuttaa vuosi toisensa jälkeen liiketoimintasuunnitelmia, järjestelmiä ja prosesseja määritelläkseen ja toteuttaakseen liiketoimintastrategiansa, jonka avulla yritys voi jatkaa kehittymistä ja kasvua. Suurimman osan ajasta ja organisaatiosi tilinpäätösten perusteella vertaat uutta liiketoimintasuunnitelmaasi edellisen vuoden suunnitelmaan. Tarkistat ” varianssit » ja mitä olet saanut tai menettänyt. Mutta mitä tapahtuu, kun huomaat, että yrityksesi ei ole niin ” kukoistava » vain se? Mitä tapahtuu, kun liikevaihtosi pysähtyy tai jopa laskee? Mikä on ensimmäinen toimintasi? Huolehdi siitä, mikä on kiireellistä ” takaisin raiteilleen »? Yksilöillä ja yrityksillä on kuitenkin taipumus epäonnistua, koska kiireellisyys tapahtuu sen kustannuksella, mikä on tärkeää. Jaan kanssasi kolme ideaa vahvan ja kukoistavan yrityksen rakentamisen jatkamiseksi.
1 – Työympäristö
Yritysjohtajana tarjoat tai haluat jo luoda ympäristön, jossa työntekijät HALUAVAT tulla töihin eivätkä TÄYTYY tulla töihin.
Yrityskulttuurit ovat yhtä erilaisia kuin organisaatiot ovat. Minulle ei ole epätavallista kuulla esimerkiksi perjantaisin työntekijöiltä: ” Vihdoin on perjantai! Tää on mun lempparipäivä viikossa! ”. Ensimmäinen menestymiseen perustuvan kulttuurin määrittelevä ratkaiseva elementti on, että jokainen yrityksesi työntekijä haluaa tehdä työtä tehdäkseen töitä eikä siksi, että se on välttämätöntä!
Miten sinä omistajana tai presidenttinä muutat tätä mentaliteettia? Yrityksesi johtajana sinun on tehtävä kaikkesi, jotta organisaatiosi ympäristö on työntekijöitäsi hoitava. Koska jos työntekijäsi omistautuvat keholle ja sielulle, he antavat kaikkensa pitääkseen huolta asiakkaistaan.
Jokaisella työntekijälläsi on odotuksia ja tarpeita. Kuuntele heitä ja sovita heidän tarpeensa yrityksesi tarpeisiin. Olet enemmän kuin voittaja rakentamalla kulttuurin, joka perustuu heidän jokaisen menestykseen.
2 – Myyntihenkilöstön kehittäminen
Ovatko ylimmän johtoryhmän jäsenet ” huoltajia » yrityksestäsi tai mitä he korostavat asenteessa, että he tekevät kaiken tarpeellisen auttaakseen, valmentaakseen ja tukeakseen myyntihenkilöstöäsi?
Myyntipäälliköt voivat oppia valmentamaan – ja sen tehokkaan kyvyn kehittäminen kestää kauan – mutta miten he voivat kouluttaa myyjiään? Harjoittelu ei myöskään ole vain joukkueen edessä seisomista! Jokainen, joka osaa pitää esityksiä, voi tehdä sen! Onko heillä kuitenkin kyky pelata roolileikkejä joukkueensa kanssa skenaariosta riippumatta? Voivatko he antaa palautetta näiden interventioiden jälkeen? Pystyvätkö he palaamaan siihen, mikä on yrityksesi perustavaa, eli myyntiprosessin perusteisiin? Voivatko ne muuttaa myyjienne ajatuksia tai odotuksia? Voivatko he tehokkaasti voittaa asiakkaidesi tai mahdollisten potentiaalisten asiakkaiden vastalauseet?
Myyntipäällikkösi ei tarvitse ”sulkea” myyjiään varten. Jos haluat rakentaa yrityksesi menestyskulttuurin varaan, varmista, että johtoryhmäsi ymmärtää, soveltaa, seuraa myyntiprosessejasi, mutta myös käyttää aikaa ” harjoitella » jatkuvasti myyntihenkilösi kanssa.
3 – Myynnin lähestymistapa
Pohdintaa myyntitiimistäsi tai kuinka myyntihenkilösi voi erottua kilpailijoista, jos heidän ainoa myyntiakselinsa perustuu: ” Kerro ongelmasi, niin myyn sinulle ratkaisun? »
Myönnä, että kuka tahansa voi tehdä tämän! Yritysten sisällä kuulen usein tilanteista, joissa myyjät ” veteraanit » eivät ole sopeutuneet tämän päivän tilanteeseen. Kuulen myös yritysjohtajilta, jotka kertovat minulle, että heidän uudet myyjänsä eivät saavuta myyntitavoitteitaan niin nopeasti kuin odotettiin. Tämä johtaa moniin ehdotuksiin, joita ei tarvitse olla, tai esityksiä yllin kyllin! Ja tämä on yksi syy siihen, miksi myyntisyklit pidentyvät ja sulkemisprosentti laskee niin nopeasti.
Myynnin tämänhetkinen leitmotiivi on asiakaslähtöinen, mutta todella konsultoivalla myynnillä on suuri merkitys. Oikein toteutettu neuvoa-antava myynti on hienostunut kuuntelumuoto ja kyky esittää kysymyksiä. Mutta se on myös kysyä hyvä kysymyksiä, oikeaan aikaan ja oikealla tiedolla.
Miksi tämä lähestymistapa? Löytääksesi pakottavat syyt ostaa sinulta tai yritykseltäsi ja keskustella niistä! Myyjäsi ei onnistu saamaan sitä siksi, että sopimus kilpailijasi kanssa on päättymässä. Ei myöskään potentiaalisen asiakkaan takia ” rakkaus » sen suhde edustajaasi, että sopimus aiotaan allekirjoittaa!
Liikekumppanillamme Objective Management Groupilla (OMG) on tilastoja konsultatiivisesta myynnistä: tähän mennessä arvioidut ja analysoidut yli 750 000 myyjää myyjillä on keskimäärin vain 22 % konsultoivan myyjän taidoista ja kyvyistä.
Tiivistettynä
Jos yrityksesi hoitaminen ei ole määritelmän mukaan rauhallinen matka. Se on seikkailu, joka on toisinaan täynnä epävarmuustekijöitä tai tapahtumia: asiakkaiden vetäytyminen tai pankkirajoitukset. Niin monia tilanteita, jotka vaarantavat yrityksen ja horjuttavat talouskumppaneiden luottamusta.
Alitoiminnan hallinta ei ole yritysjohtajien käytettävissä oleva menestyskriteeri. Sitä vastoin myyntihenkilöstön arvioiminen määrittää organisaatiosi menestyksen tai epäonnistumisen.