13 tapaa menettää parhaat työntekijäsi

Jos et ole vielä kuullut, työntekijäsi ovat suurin voimavarasi. Ilman niitä yrityksesi ei olisi koskaan päässyt siihen, missä se on nyt, tai mikä vielä pahempaa: sitä ei ehkä ole olemassa! Sijoitat niin paljon aikaa ja vaivaa parhaiden rekrytointiin, ettet yksinkertaisesti voi jättää huomiotta heidän tarpeitaan; sinun on varmistettava, että he ovat onnellisia ja että he haluavat pysyä seurassasi! Muussa tapauksessa palaat alkutilaan.

Lue eteenpäin oppiaksesi ja välttääksesi nämä 13 tapaa menettää parhaat työntekijäsi, jotta he eivät pakene ja käytä vahvuuksiaan toisessa yrityksessä.

1. Yritykselläsi ei ole käyttöönottostrategiaa

Mahdollisuus menettää huipputyöntekijöitä tulee ottaa huomioon heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Jos sinulla ei ole perehdytys- ja perehdytysstrategiaa, juuri palkkaamasi helmi saattaa ihmetellä: ”Mihin minä jouduin!?”

Rekrytointiprosessisi vie jo nyt paljon aikaasi ja energiaasi. Kuvittele, jos sinun täytyisi tehdä kaikki uudelleen muutamassa viikossa tai kuukaudessa yksinkertaisesti siksi, että et onnistunut perehtymään hyvin. Työntekijöiden säilyttäminen alkaa oikealla perehdytys- ja perehdytysprosessilla heti, kun toivotat uuden työntekijän tervetulleeksi tiimiisi. Joten varmista, että osut nappiin omallasi!

2. Et KOSKAAN kuuntele työntekijöitäsi

Miksi suunnitella tapaamisia työntekijöiden kanssa, kysyä heiltä neuvoja tietyissä tilanteissa ja kysyä heiltä, ​​mitä voisi parantaa yrityksessä, jos päädyt tekemään kaiken niin kuin parhaaksi näet? Tietysti johtajana sinun täytyy pystyä tekemään päätöksiä ja ratkaisemaan konflikteja, mutta kun työntekijäsi puhuvat (varsinkin kun SINÄ pyydät heitä), yritä ojentaa korvaa!

3. Haja ja hallitse on strategiasi tiimeissäsi

Työryhmissä synergia on tärkeää, mutta se on myös olennaista kaikissa organisaatioon kuuluvissa tiimeissä. Erimielisyydet tiimien sisällä, osastojen tai liiketoimintayksiköiden välillä voivat vaikuttaa haitallisesti paitsi työntekijöiden motivaatioon ja moraaliin myös koko yritykseen. Joten ”hajaa ja hallitse” -strategian käyttämisen sijaan yritä parantaa osastojen välistä viestintää ja yhteistyötä. Kannattaa aloittaa viipymättä!

4. Kiinnität aina huomiota negatiiviseen

Ei rakentavasti, vaan yksinkertaisesti siksi, että et ole koskaan tyytyväinen tai pidä aina viimeisestä sanasta. Ja olen nähnyt esimiehiä, jotka korostavat joka kerta vain negatiivisia asioita alaistensa työssä.

Työnnät työntekijäsi pois, jos et koskaan tunnista positiivista tai osoita empatiaa kritisoidessasi heidän työtä (etenkin herkempien työntekijöiden kohdalla). Ole varovainen!

5. Et kohtele työntekijöitäsi oikeudenmukaisesti

Reilu. Ei välttämättä tasavertainen.

Jos kohtelisit heitä kaikkia tasapuolisesti, kukaan ei tarvitsisi palkkataulukoita, vuosikatsauksia tai erityisiä tavoitteita henkilöä/ryhmää kohden. Itse asiassa työntekijöiden yhdenvertainen kohtelu voi olla reilun kohtelun vastakohta.

Palkkaat erilaisia ​​ihmisiä, joilla on erilaiset taidot, taustat, mahdollisuudet, asenteet ja tavoitteet. Työntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu tarkoittaa näiden näkökohtien tunnustamista ja oikeudenmukaisen korvauksen, edun ja tunnustuksen tarjoamista.

Et koskaan häviä olemalla oikeudenmukainen. Olemme kuitenkin varmoja, että häviämme, kun laitamme kaikki samaan koriin.

– Highland Consulting Groupin (toimitusjohtaja) (tekijän kääntämä)

6. Sinulla ei ole kilpailukykyistä tarjousta

Emme puhu vain palkasta, vaan oikeudenmukaisuudesta ja kilpailukykyisestä kokonaispalkkasuunnitelmasta.

Nykyään yhä useammat ihmiset lopettavat työnsä, koska he kokevat, että heillä voisi olla enemmän muualla. Jos he ajattelevat, että heillä on korkeampi arvo ja he tietävät, että on toinen yritys, joka voi tarjota heille sitä, he todennäköisesti harkitsevat tätä vaihtoehtoa.

Jos ajattelet: ”Hyvä, koska minulla ei ole budjettia palkata työntekijälle, joka uhkaa irtisanoutua”, minulla on kolme asiaa kerrottavana:

  • Jos heidän täytyy uhkailla sinua saadakseen kilpailukykyisemmän tarjouksen, olet saattanut menettää heidät kauan sitten. Parhaiden työntekijöiden menettäminen ei aina tarkoita heidän irtisanoutumista. demotivaatio, kiinnostuksen puute ja esittelykyky ovat myös merkkejä siitä, että olet jollain tavalla menettänyt työntekijän.
  • Rahan antaminen jollekulle, koska hän sanoo lähtevänsä, on sitä, mitä kutsun ”HR:n kiinniottamiseksi”. Jos työntekijän on pakko kysyä sinulta ja sinä vain suostut antamaan heille mitä he haluavat, saat heidät ajattelemaan, että olet aliarvioinut/alipalkannut hänet pitkään.
  • Sanoin, että kyse EI ole vain rahasta! Jotkut asiat ovat ilmaisia, mutta niillä on työntekijöiden silmissä enemmän arvoa kuin raha. Voit tarjota työntekijöillesi lukuisia uskomattomia etuja rikkomatta pankkitiliäsi.

7. Ui niitä vastaan ​​vuorovesi menettääksesi parhaat työntekijäsi

Vaikka tekisitkin sen tiedostamatta, työntekijöiden työntäminen tekemään asioita, joihin he eivät luonnostaan ​​ole luotuja, työntää heidät pois.

Jos pyydät ahdistunutta, herkkää introverttiä tekemään lähtevää markkinointia tai verkostoitumaan jatkuvasti uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja kasvunäkymien löytämiseksi, samalla kun sinut hylätään 95 % ajasta, tämä ei ehkä ole paras idea!

Anna sama tavoite jollekulle, joka on tuloshakuinen, joka rakastaa mukavaa isoa haastetta ja joka on luonteeltaan ekstrovertti ja erittäin sietävä stressiä ja hylkäämistä… ja olet kasvattanut onnistumismahdollisuuksiasi huomattavasti!

Työntekijöiden luonnollisten vahvuuksien hyödyntäminen ei hyödytä vain liiketoimintaasi (koska suoriudut paremmin), vaan varmistat myös, että pidät arvokkaat työntekijät motivoituneina ja onnellisina. Haluan vielä kerran muistuttaa, että parhaiden työntekijöiden menettäminen ei tarkoita vain irtisanoutumista. Älä unohda kauheita seurauksia, joita jatkuva luonnollisten refleksien, kykyjensä ja vahvuuksiensa vastainen toiminta voi aiheuttaa.

8. Sinä mikrohallita (vau!)

Saatat tehdä sen tahattomasti. Saatat ajatella, että et. Mutta voit silti tehdä sen.

Mikrojohtaminen voi johtaa siihen, että menetät parhaat työntekijäsi, varsinkin jos työvoimasi koostuu enimmäkseen milleniaaleista.

On niin monia tapoja seurata ja valvoa työntekijöiden työtä ilman mikrojohtamista:

  • Avoin viestintä
  • Viikoittaiset sprintin suunnittelukokoukset
  • Työtekijöiden voimauttaminen
  • Luota vain heihin

Kyllä, voit tehdä tiimistäsi vastuullisen ilman mikrojohtamista.

9. Et osoita tunnustusta

Työntekijöiden tunnustaminen voi vaatia enemmän kuin positiivisen kommentin vuosiarvioinnin aikana.

Jos työntekijäsi eivät tunne itseään tunnustetuiksi (etenkin ne, jotka todennäköisemmin tarvitsevat tunnustusta persoonallisuusprofiileissaan), menetät heidät lopulta.

Suunnittele tunnustusohjelmasi sen mukaisesti, esittele ne työntekijöillesi ja kerro heille, että tunnustat heidät kaikesta heidän tekemästään kovasta työstä.

10. Et anna niiden kehittyä

Jos et anna heille mahdollisuutta kasvaa, voit lopulta menettää parhaat työntekijäsi! Kun sanon kasvua, en tarkoita vain ylennyksiä, vaan myös kasvamista ammattilaisina. Anna heille haasteita, mahdollisuuksia kehittyä, saada heidät tuntemaan olevansa osa yrityksen menestystä… Heidän käsityksensä kasvumahdollisuuksista ratkaisee, kuinka sitoutuneita he ovat. Ja me kaikki tiedämme, että sitoutuneet työntekijät jäävät todennäköisemmin, eikö?

11. Olet vain kauhea johtaja.

Anteeksi, jos sana ”kauhea” vaikuttaa hieman intensiiviseltä. Et ehkä edes ymmärrä, että et ole hyvä johtaja! Mutta työntekijäsi ymmärtävät sen. Jos he eivät pääse mukaan kanssasi, jos he eivät tunne motivaatiota tehdä työtä tai jos et ymmärrä pomon ja johtajan eroa, sinulla on työtä tehtävänä. Tiedoksi: Jos sinun on sanottava, että olet johtaja, et todennäköisesti ole.

12. Et pyydä heiltä palautetta.

Tai vielä pahempaa. Pyydät sitä (koska se on loppujen lopuksi vakiintunut käytäntö) ja sitten ohitat sen.

Se on ei isolla N-kirjaimella!

Työntekijöitäsi tulee kuulla, aivan kuten sinua kuullaan. Loppujen lopuksi he ovat enimmäkseen niitä, jotka saavat asiakkaiden ehdotuksia (ja valituksia), jotka työskentelevät suoraan projekteissasi ja tietävät kaiken päivittäisestä toiminnastasi. Itse asiassa yritän ilmaista: työntekijöilläsi on erityisen arvokasta tietoa yrityksestäsi, joten kuuntele heitä huolellisesti ja harkitse vakavasti heidän palautetta!

13. Sinulla ei ole koskaan hauskaa

Tietenkin työn on oltava ammattimainen ympäristö, jossa keskitytään suoritukseen. Mutta se ei tarkoita, että olisi mahdotonta tehdä ilman hauskaa! Muista, että työntekijäsi viettävät yleensä enemmän aikaa töissä kuin kotona… Jos et tee kaikkesi tehdäksesi työympäristöstä hieman viihdyttävämpää, ymmärrät, että työntekijäsi haluavat sanoa hyvästit yrityksellesi.

Järjestä lounaita, tee tiimityötä, kannusta sosiaaliseen toimintaan tai yllätä heidät! Elämä on hyvin banaalia, jos sinulla ei ole vähän hauskaa!

Mitä olet tehnyt aiemmin, kun menetit parhaat työntekijäsi?

Tiedän, että tämä artikkeli saattaa saada sinut ajattelemaan: ”Emme ole tyhmiä. Tiedämme, kuinka rajuja nämä asiat ovat. ”Tiedän… Mutta joskus ihmiset eivät ymmärrä silloin, että pienillä asioilla voi olla suuria pitkän aikavälin vaikutuksia. Olen myös tietoinen siitä, että jotkut työntekijät voivat silti irtisanoutua, vaikka tekisit kaikkesi pitääksesi heidät palveluksessa ensimmäisestä päivästä lähtien.

Tärkeintä: ole aina tietoinen päivittäisistä toimistasi ja tutustu ihmisiin, jotka työskentelevät kanssasi (tai puolestasi). Saatat luulla tietäväsi, mitä työntekijäsi haluavat… kunnes he kertovat sinulle irtautumishaastattelussaan. Tutustu työntekijöihisi. Tunne heidän asiansa ja muista välttää näitä 13 näkökohtaa hinnalla millä hyvänsä, jos haluat, että parhaat työntekijäsi ovat jatkuvasti onnellisia, menestyviä ja uskollisia.

Miten reagoit aiemmin, kun parhaat työntekijäsi lähtivät yrityksestäsi?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *