10 sääntöä sijoittaa paremmin

Aina on mahdollista parantaa sijoituksiasi ja näillä 10 yksinkertaisella säännöllä sijoittaa paremmin, voit saavuttaa sen.

1- Säästä tarpeeksi ennen sijoittamista äläkä sijoita tarvitsemaasi rahaa lyhyellä aikavälillä

Säästäminen on sijoittamista tärkeämpää, koska ilman ”ylimääräisiä” säästöjä voi olla (eikä saa olla) investointeja. Ylimääräisillä säästöillä tarkoitetaan niitä säästöjä, joiden vakuutusta ei enää tarvitse lyhyellä aikavälillä.

Toisin sanoen on erittäin tärkeää olla sijoittamatta rahoja, joita saatamme tarvita päivittäisen elämämme kattamiseen, koska jos teemme niin, vaarannamme päivittäisen elämämme, juuri sen vuoksi. Toisin sanoen ei ole kovin järkevää vaarantaa jokapäiväistä elämäämme sijoittamalla. Toisaalta on tärkeää säästää sen lisäksi, että on säästöjä varmuuden vuoksi.

Nämä säästöt tulisi sijoittaa niin, etteivät inflaatio joudu niihin.

2 – Ole nöyrä markkinoiden edessä

Joissakin sijoittajissa esiintyy harhaa, joka on liiallista itseluottamusta. Tämä tapahtuu etenkin hyvien vuosien jälkeen markkinoilla. Voimme uskoa, että tuloksemme ovat seurausta päätöksistämme, kun ne todennäköisesti vastaavat vain siihen, nouseviin markkinoihin.

On kätevää säilyttää tietty nöyryys ja tunnustaa, että tiedämme sen, mitä tiedämme, eikä enempää.

Jos emme säilytä sitä nöyryyttä, markkinat antavat meille vastaavan annoksensa: he löytävät tavan testata meitä ja saada meidät ymmärtämään ja kärsimään, mitä markkinariski tarkoittaa.

3- Ei ole palkintoa ilman riskiä

Haluaisimme kaikki palata niihin aikoihin, jolloin meillä oli 3 %:n talletus ilman riskiä (no ”vain” pankkiriskiä).

Toisaalta, jos kuulet sireenilauluja, joissa on lupauksia korkeasta tuotosta ilman riskiä, ​​paitsi poikkeustapauksissa, joita on erittäin vaikea löytää, ole varovainen.

Jos sijoitus vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä. Madoffin tapaiset tapaukset asettavat monet ihmiset paikoilleen.

Toisaalta on tärkeää, että sinulla on tietty kyky ylittää riski, koska markkinoilla ei ole mahdollista saavuttaa kannattavuutta ilman tiettyä volatiliteettia (rahoitussektorilla se otetaan riskin indikaattorina). Kykyä voittaa markkinoiden epävakauden aiheuttama kärsimys voidaan pitää välttämättömänä ”supervoimana”, jotta voimme saada rahallemme tuottoa.

Muista, että riski on pääsymaksu markkinoille kannattavuuden saavuttamii.

4- Mitä pidempi horisonttisi, sitä suuremmat mahdollisuudet menestyä

Tietty riskinkantokyky ja pitkä horisontti ovat hyvä yhdistelmä paremman tuoton valinnassa hyvin hajautetun salkun kanssa.

riskikaavio vs horisontti sijoittaa paremmin

Yllä oleva kaavio näyttää kuinka häviämisen todennäköisyys alkaa nollata 5 vuoden kuluttua ja on lähes nolla 10 vuoden kuluttua.

5- Kukaan ei pysty ennustamaan markkinoita 100%

On helppo ilmoittaa, että indeksin huippu on ylitetty, mutta on paljon vaikeampaa lyödä ja varoittaa, kun markkinat ovat huipussaan juuri ennen laskua. Se on helppo tehdä taaksepäin.

Sijoittajan on varauduttava odottamattomiin tapahtumiin. Epävarmuus kuuluu markkinoille.

Absoluuttisten tavoitteiden asettaminen ei ole järkevää sijoittamisessa. On parempi ajatella todennäköisyydellä. Lyhyen aikavälin ennusteiden tekeminen on ajanhukkaa.

Peter Lynchin lainaus alkaa näin: «En tiedä, ovatko seuraavat 1000 Dow Jones -pistettä ylöspäin vai alaspäin….«

Koska lyhyellä aikavälillä on hyvin vaikeaa saada se oikein ellei mahdotonta.

6- On syklejä, trendejä ja kriisejä, mutta markkinoilla on luonnollinen nousutrendi

Lisäksi taloudessa ja osakemarkkinoilla on syklejä ja kriisejä, jotka toistuvat ja linkittyvät edelliseen kappaleeseen, se tosiasia, että tiedämme, että kriisejä ja syklejä on, ei tarkoita, että niitä olisi helppo ennustaa.

Toisaalta syklien pakkomielle ei ole mitään järkeä. Jos vuoden 1929 kriisi jätetään pois, markkinoiden pudotukset kestävät yleensä noin 12 kuukautta.

On totta, että edellinen finanssikriisi (2007 kaaviossa yhtenäisellä sinisellä viivalla) kesti hieman kauemmin (18 kuukautta), mutta siitä huolimatta, kuinka vaikea se oli, se ei ollut ikuinen ja nyt olemme nousseet yli 10 vuotta.

Jos sijoitamme pitkällä aikavälillä, tämän ei pitäisi olla huolestuttavaa, koska markkinoilla on luonnollinen nousutrendi, jonka Peter Lynch periaatteessa haluaa kertoa meille tarjouksellaan.

7- Keskittäminen voi olla nopein tapa luoda vaurautta, mutta myös nopein tapa tuhota se

Olemme kaikki kuulleet sen ystävän, joka aikanaan sijoitti siihen tai toiseen yritykseen tai jopa kryptovaluuttoihin ja teki ison diilin.

Olemme myös kuulleet suurten teknologiayritysten yrittäjistä miljonääreistä. Meillä kaikilla on päässämme Muskit, Bezos, Zuckerberg, Bill Gates tai Steve Jobs. Espanjassa esimerkkejä on vähemmän: Zaran omistaja Amancio Ortega on vertailukohta. Huomaa, että jälkimmäinen on monipuolistanut omaisuuttaan.

Ei ole suositeltavaa yrittää jäljitellä menestystä sijoittamalla vain yhteen yritykseen/omaisuuteen. Olemme alttiita yksittäisen yrityksen/omaisuuden riskille: esimerkiksi erittäin voimakkaat korjaukset kryptovaluuttojen kohdalla (esimerkiksi vuonna 2019).

8- Aika on arvokkaampaa kuin raha

Se voi tuntua ristiriitaiselta, mutta milloin on tärkeämpää kuin kuinka paljon.

Toisin sanoen, on tärkeämpää aloittaa ennen, mahdollisimman pian, kuin aloittaa suurella rahalla, koska koron taika moninkertaistaa sijoituksemme eksponentiaalisesti ajan myötä.

9- Mitään tekemättä on yleensä parempi kuin tehdä paljon

Toisin sanoen jatkuva markkinoille tulo ja sieltä poistuminen on lähes aina virhe.

Toisin sanoen parhaan päivän hakeminen sisääntulolle ei ole vain erittäin vaikeaa, vaan myös mahdotonta. Jatkuva ”kaupankäynti” tai ”spekulointi” voi tarkoittaa, että parhaat nousupäivät puuttuvat.

Dalbarin tilastot ovat tässä suhteessa lopullisia. Keskivertosijoittaja saa paljon markkinoita alhaisempia tuottoja muun muassa kärsivällisyyden puutteesta ja oikeaan ajoitukseen pyrkimisestä.

10- Paluu keskiarvoon on vakio

Markkinoilla toistuu jatkuvasti tilastollinen laki, joka on palautuminen keskiarvoon.

Toisin sanoen sekä kannattavuudella että volatiliteetilla on taipumus palata (palautua) keskiarvoon (tai trendiviivaan), varsinkin kun ne saavuttavat äärimmäisyyksien, sekä huipulla (korkea kannattavuus tai volatiliteetti) että alhaalla (alhainen kannattavuus tai volatiliteetti). . Ylimääräiset tai viat yhdessä tai toisessa parametrissa palaavat jossain vaiheessa keskiarvoon.

Tämä pätee erityisesti ”markkinatunnelmaan”, jossa markkinat menevät usein euforisesta ääripessimismiin ja takaisin.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *